❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)i Milo

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 11, 2023 11:38 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

Annaa pisze:Informacje z frontu żywieniowego.
Chłopaki już pogodzili się z tym, że mięsa nie ma i muszą jeść puszki.O ile jeszcze niedawno przybiegali głodni do misek i odchodzili rozczarowani nic nie jedząc, to teraz wszystko jest ładnie zjadane.Czasem na dwa lub trzy podejścia, ale już nie wyrzucam jedzenia.
Tak czytam, że dużo ludzi ma problem z przestawieniem kotów.

Pisałam wcześniej, że jest coś co bardzo mnie martwi.Otóż na drzwiach klatki schodowej pojawiła się informacja o planowanym za tydzień :strach:
docieplaniu bloku.Każą usunąć wszystko z balkonów.Będę musiała zdemontować siatkę i nie będzie można korzystać z balkonu :(
Przeraża mnie ta perspektywa, zwłaszcza, że jest bardzo gorąco i zapowiadają zbliżające się jeszcze większe upały.
Śpię przy otwartym balkonie, Forest też spędza tam całe noce i nie wyobrażam sobie tego, że mam mu nagle to odebrać :(
Nie potrafię żyć bez otwartych okien, bez dostępu świeżego powietrza.A jeszcze całe lato przed nami.
Przez ostatnie miesiące obserwowałam remont sąsiedniego bloku.Trwał i trwał.Okna oklejone folią, pozamykane.
Współczułam mieszkańcom, a to była zima i wiosna.A jak przeżyć coś takiego upalnym latem :strach: udusimy się :(
Na dodatek mam na balkonie kilka skrzynek i donic z pomidorami.I zastanawiam się co z tym zrobić.Mam przenieść je do mieszkania i ustawić na panelach?
Jestem wkurzona, wszystko ładnie rośnie i zmarnuje się :(
Bardzo zły czas wybrali na ten remont :?

Już mogliby się wstrzymać do jesieni z tym ociepleniem. Szkoda sezonu balkonowego, kotom się nie wytłumaczy, że potem będzie ciepło w zimie. I pomidorów szkoda.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Wto lip 11, 2023 11:39 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

Annaa pisze:Obrazek

Karmelku mój najukochańszy, tak bardzo tęsknię za Tobą :placz: :placz: :placz:

Karmelku, byłeś śliczny.

madrugada

Post » Wto lip 11, 2023 11:40 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

Annaa pisze:Na balkonie

Obrazek

Obrazek

Chwila czułości...umyję Ci pyszczek
Obrazek

Odpoczynek po nocnych szaleństwach 8)
Obrazek

Urocze zdjęcia :1luvu: W szczególności to "higieniczne" :wink:

madrugada

Post » Wto lip 11, 2023 13:16 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

madrugada pisze:
Już mogliby się wstrzymać do jesieni z tym ociepleniem. Szkoda sezonu balkonowego, kotom się nie wytłumaczy, że potem będzie ciepło w zimie. I pomidorów szkoda.

Też tak uważam, zwłaszcza że blok już jest docieplony.Rozmawiałam z sąsiadem który mieszka tu dłużej i powiedział, że może warstwa jest zbyt cienka, albo może było to zbyt dawno :roll: W każdym razie na balkonie jest spora warstwa styropianu, bo trudno było wkręcić odpowiednie kołki, przy oknach jest to samo widoczne.Coś czuję, że chodzi o pieniądze...może jakaś znajoma ekipa potrzebuje zarobić ?

Chłopaki spokojnie śpią, a ja martwię się...tak na zapas :twisted:
Nie wiem jak przeżyję ten remont.Nie potrafię żyć bez otwartych okien :(
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lip 11, 2023 13:20 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

Bardzo Wam współczuję nachodzącego remontu, znając realia prac w Łodzi, to może na Boże Narodzenie skończą :evil: :roll:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto lip 11, 2023 13:21 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

jolabuk5 pisze:Zawsze się boję tego ocieplania, u nas też ciągle o tym mówią...
Kotki cudne, szczególnie jak się wylizują. Sądząc po minie - Forest - zachwycony :D

Był zachwycony :) on lubi te krótkie chwile kontaktu z Oskarem.

madrugada pisze:
Karmelku, byłeś śliczny.

Tak, był śliczny i bardzo mądry :(

Gosiagosia pisze:Każdy remont to wywrócenie życia do góry nogami.
U mnie tylko łazienka a trwa i trwa, końca nie widać. Ja mam to szczęście że uciekłam na działkę.
Współczuję bardzo.

Ja nie mam dokąd uciec.Zresztą to i tak byłoby bez sensu, bo ten remont pewnie potrwa przynajmniej do końca roku :(
Obrazek

Annaa

Post » Wto lip 11, 2023 13:22 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

andorka pisze:Bardzo Wam współczuję nachodzącego remontu, znając realia prac w Łodzi, to może na Boże Narodzenie skończą :evil: :roll:

Też tak myślę.
Ale gdyby zaczęli jesienią to byłoby łatwiej przeżyć.
Obrazek

Annaa

Post » Wto lip 11, 2023 13:46 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

Annaa pisze:
madrugada pisze:

Też tak uważam, zwłaszcza że blok już jest docieplony.Rozmawiałam z sąsiadem który mieszka tu dłużej i powiedział, że może warstwa jest zbyt cienka, albo może było to zbyt dawno :roll: W każdym razie na balkonie jest spora warstwa styropianu, bo trudno było wkręcić odpowiednie kołki, przy oknach jest to samo widoczne.Coś czuję, że chodzi o pieniądze...może jakaś znajoma ekipa potrzebuje zarobić ?

Chłopaki spokojnie śpią, a ja martwię się...tak na zapas :twisted:
Nie wiem jak przeżyję ten remont.Nie potrafię żyć bez otwartych okien :(

teraz są inne przepisy jeśli chodzi o ocieplenie, wymagana jest grubsza warstwa lub styropian o innych parametrach
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lip 11, 2023 15:14 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

Jeżeli blok w którym mieszkasz jest ocieplony od strony balkonu to może będą zrywć warstwę z podłogi balkonowej, wyleją nowy beton obłożą styropianem, położą płytki i wymienią wszystkie metalowe barierki tak robią na moim osiedlu.

QWERTY2412

Od: Pon cze 19, 2023 13:05

Post » Wto lip 11, 2023 17:03 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

mir.ka pisze:
teraz są inne przepisy jeśli chodzi o ocieplenie, wymagana jest grubsza warstwa lub styropian o innych parametrach

Całkiem możliwe, nie neguję tego.Chodzi mi głównie o termin tych prac.
Gdyby to był np. wrzesień to byłby mniejszy problem.

QWERTY2412 pisze:Jeżeli blok w którym mieszkasz jest ocieplony od strony balkonu to może będą zrywć warstwę z podłogi balkonowej, wyleją nowy beton obłożą styropianem, położą płytki i wymienią wszystkie metalowe barierki tak robią na moim osiedlu.

W sąsiednim bloku, wcześniej remontowanym tak właśnie chyba robili.
Trwało to bardzo długo, chyba pół roku.A tamten blok ma tylko trzy klatki a mój pięć :201416

I jak czytam, że idą jeszcze większe upały to już widzę panów budowlańców uwijających się na budowie w pełnym słońcu i 40 stopniach :evil:
Obrazek

Annaa

Post » Wto lip 11, 2023 17:12 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

Nie wiem, jak u Ciebie będą robić, u mnie robili jakby pionowymi pasami, w miarę posiadanych rusztowań. Umówiłam się z panami, że jak będą mieli już na moją część przechodzić, to mnie dzien wcześniej uprzedzą i wtedy przygotuję balkon. I tak to się odbyło. Miałam wyłączony balkon przez jakieś 7-10 dni, chociaż blok był remontowany około 7 tygodni.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto lip 11, 2023 19:37 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

maczkowa pisze:Nie wiem, jak u Ciebie będą robić, u mnie robili jakby pionowymi pasami, w miarę posiadanych rusztowań. Umówiłam się z panami, że jak będą mieli już na moją część przechodzić, to mnie dzien wcześniej uprzedzą i wtedy przygotuję balkon. I tak to się odbyło. Miałam wyłączony balkon przez jakieś 7-10 dni, chociaż blok był remontowany około 7 tygodni.

Szybko to u Ciebie poszło.Bardzo chciałabym u mnie takich postępów.
Ja postanowiłam, że będę zwlekać ze zdjęciem siatki tak długo jak tylko się da :mrgreen: zwłaszcza, że część balkonów w bloku jest zabudowanych oknami lub mają kraty.Będę obserwować co zrobią inni sąsiedzi.
Dla mnie to w ogóle dziwny ten remont w takim czasie, gdy ludzie powyjeżdżali na urlopy, na działki.Często na cały sezon a informują o tym raptem tydzień wcześniej :?
Obrazek

Annaa

Post » Wto lip 11, 2023 19:56 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

Forest lubi tak sobie spać na balkonie, wieczorem gdy jest już chłodniej.
Przykro mi, że będę musiała go tego pozbawić na długo :(

Obrazek
Obrazek

Annaa

Post » Wto lip 11, 2023 20:05 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

Annaa pisze:Forest lubi tak sobie spać na balkonie, wieczorem gdy jest już chłodniej.
Przykro mi, że będę musiała go tego pozbawić na długo :(

Obrazek

Uroczy kociak.

madrugada

Post » Wto lip 11, 2023 20:12 Re: ❤Yuki,Syriusz(*) Oskar i Forest- Karmelek(*)

Annaa, spróbuj dogadać termin sprzątnięcia balkonu.
Kiedy u nas ocieplano bloki, demontowałam siatkę dzień przed postawieniem rusztowań w "naszej" części bloku. Uwinęli się chyba w mniej dwa tygodnie (blok 10-piętrowy), w każdym razie dało się jakoś wytrzymać, mimo że to też było lato.
Boogie,
Bruno, Nikoś, Brownie
& Cheetos

drx Bury (')2016
drx Rudy (')2011

Cheetos

Od: Śro lip 06, 2022 17:50

[poprzednia][następna]