Tosia-Bzyk za TM ...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 15, 2009 16:18

mam nadzieję, że dlatego wyjdzie z ukrycia i będzie ją mozna złapać
no i może ja się wreszcie wyśpię :twisted:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro kwi 15, 2009 16:27

jest co raz więcej ogłoszeń, będą niezwłocznie rozwieszane.
będę jeszcze chodzić po weterynarzach z najbliższej okolicy, jak i tej dalszej. wszędzie zostawię info i może czegoś uda się dowiedzieć.
ogromne i serdeczne dzięki za pomoc : )

missheadlong

Od: Czw kwi 09, 2009 14:47

Post » Śro kwi 15, 2009 16:29

missheadlong pisze:jest co raz więcej ogłoszeń, będą niezwłocznie rozwieszane.
będę jeszcze chodzić po weterynarzach z najbliższej okolicy, jak i tej dalszej. wszędzie zostawię info i może czegoś uda się dowiedzieć.
ogromne i serdeczne dzięki za pomoc : )

teraz jeszcze Tosia musi się wykazać dobrą wolą (głodem :twisted: ) i wyleźć z kryjówki
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Śro kwi 15, 2009 16:33

Tosiek,Bzyczku mój,pokaż się wreszcie!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro kwi 15, 2009 16:50

ewar pisze:Tosiek,Bzyczku mój,pokaż się wreszcie!

Ewar, tyle dobrych duszyczek pomaga
Musi się udać
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro kwi 15, 2009 17:03

Ależ wiem,ale nawet nie umiem wyrazić,jak jestem wszystkim wdzięczna.

ewar

Post » Śro kwi 15, 2009 17:44

dziś trafiłam na ten wątek. mieszkam przy wałbrzyskiej niedaleko obszaru poszukiwań.

na jednym ze słupów zauważyłam ogłoszenie że znaleziono burego kota z chorym oczkiem na ul. Wołodyjowskiego. ale na zdjęciu wygląda jakby miał oczko więc chyba to nie wasza Tosia Sad poza tym napisali w ogłoszeniu że to kot a nie kotka i że bury a nie marmurkowy Sad nie napisali też kiedy znaleźli tego kotusia Sad nie wiem.. pewnie to nie ona, ale zapisałam numer telefonu: 0601 34 22 36

będę miała oczy szeroko otwarte i jeśli gdzieś zauważę ogłoszenie lub samą kicię - dam znać. mam nadzieję że kicia się znajdzie.

niestety nie miałam jak zrobić zdjęcia temu ogłoszeniu bo pewnie od razu byście poznali czy to może być Tosia czy nie Sad

Taką wiadomość dostałam.Dzwonię,ale nikt nie odbiera.

ewar

Post » Śro kwi 15, 2009 17:48

Dodzwoniłam się.To kocurek,nie jest wykastrowany,ma oczko,ale chore.To nie Tosia.Ale też jakaś bieda.

ewar

Post » Śro kwi 15, 2009 17:51

:(
to by było zbyt piękne :(
też będę się rozglądać za Tosią.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro kwi 15, 2009 17:52

Byłam tam dziś po 15 i chodziłam z 1,5 godziny. Ogłoszeń żadnych nie zauważyłam. Zrobiłam mnóstwo fotek, spenetrowałam wiele miejsc, gdzie Tosia mogłaby się schować.
Wszystkich zdjęć wklejać nie ma sensu, chciałabym najpierw uzyskać odpowiedzi na parę pytań.
Czy Tosia na pewno przebiegła ulicę?
Jeśli przebiegła, to stało się to bliżej Wróblej czy Studenckiej?
Czy jest sterylizowana?

Zamieszczam niżej planik, zaznaczcie, jeśli można trasę ucieczki Tosi.
Obrazek
Przy Wróblej są za płotem chaszcze, które zwiedziłam, przy Studenckiej mogła wejść na podwórze najbliższego domu, gdzie jest koci raj - cała kolonia domków i oszklony karmnik. I wejście po starej desce surfingowej do zamykanego śmietnika. Koty stamtąd łażą po całym szkolnym boisku.
Z kolei na zamykanym parkingu przy Podbipięty też jest koci domek i karmnik - domek był pusty, ale koło płotu spotkałam rudego kota w obroży.
W zależności od odpowiedzi na moje pytania wdam się w szczegóły i pomysły, jak znaleźć Tosię.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro kwi 15, 2009 18:00

Tosia jest wysterylizowana.Na pierwszej stronie wątku jest mapka z zaznaczoną trasą jej ucieczki.Przebiegła przez ulicę Wałbrzyską.

ewar

Post » Śro kwi 15, 2009 18:16

To że Tosia przebiegła, to ja wiem, ale chciałabym wiedzieć dokładniej. Tam jest duży teren i od tego zależy sposób poszukiwań.
Czy na tym zdjęciu ktoś może wskazać w którym kierunku pobiegła Tosia?
Obrazek
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro kwi 15, 2009 18:52

Właśnie wróciłam. W tej okolicy zaznaczonej na mapce jest dużo ogłoszeń A4 w koszulkach. Dolepiłam trochę swoich i też zawróciłam do Mozarta 3 i tam też gdzie niegdzie zostawiłam.

Co do okolic - tam są domki jednorodzinne z dużymi ogródkami, oraz jakaś szkoła (w każdym razie coś na kształt boiska) i jakiś parking. Ogłoszenia tam są. Jeśli ludzie byliby chętni do współpracy i na swojej posesji odnajdą Tosię to nie powinno być dla nich problemem znalezienie nr telefonu. Ogłoszeń wg mnie naprawdę sporo - sama szukałam wolnych słupów, drzew itp. :wink:
Przy mnie także dużo osób interesowało się ogłoszeniem - duża empatia i zainteresowanie - mimo takich tabliczek:
Obrazek

Widziałam też takie intersujące chaszcze w okolicy przystanku autobusowego - dosłownie na przeciwko budynku Mozarta 3.
Ewar, jak myślisz, czy to miejsce byłoby interesujące dla Tosi, czy raczej jednak piwnice? Ja tam stałam długo, rozglądałam się, ale z żywych istot o tej porze tylko wróble...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Niestety nie widziałam nigdzie żadnych miseczek itp. Nie wiem, czy ktoś tam karmi jakieś miejskie koty. Bo chyba współpraca z jakimiś karmicielkami byłaby bardzo pomocna. Nie widziałam też żadnego miejskiego kota. :roll:

Wydaje mi się, że to ze względu na porę dnia - duży ruch, ludzie wracający z zakupów, z pracy.
Lepsza pora to pewnie bardzo późny wieczór, albo wczesny ranek.
Plus jakieś info, gdzie dokarmiane są koty - zgłodniała Tosia moze chcieć do nich dołączyć.
Ze względu na odległość ode mnie o takiej pojrze się nie podejmę. W innych będę próbować. Co jakiś czas podskoczę z ogłoszeniami i będę uzupełniać ewentualnie zerwane.

Wszystko wspólnymi siłami! Dopóki Tosia się nie znajdzie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro kwi 15, 2009 19:02

Od dłuższego czasu próbuję dodzwonić się do lecznicy wet na ul. Kulczyńskiego 8A na Ursynowie. Oni mają umowę z gminą Ursynów i chyba Mokotowem w sprawie zwierząt znajdowanych przez Straż Miejską.
Nie odpuszczę dopóki się nie dodzwonię.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro kwi 15, 2009 19:24

czekamy na Tosię
Bananowy kocie odpowiedz proszę w którą stronę kotka pobiegła

Killatha

[poprzednia][następna]