Sonia i Otis cz. IV...egipskie fotki str. 101

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 19, 2008 0:08

oj Iza, nie bądź taka zasadnicza, w końcu wszystkie dużo czytamy :wink: miau.pl :lol:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Śro mar 19, 2008 9:07

Masz rację :lol: analfabetkami nie jesteśmy :lol: U nas słoneczko...odbija się od śniegu :cry:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro mar 19, 2008 14:15

U nas pochmurno i śnieży 8O .

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw mar 20, 2008 9:51

Ja czytam falami - czasami przez miesiac nawet jednej strony :oops: a czasami w ciągu tygodnia łykam 2-3 książki - najczęściej historyczne lub jakieś polecane nowości (a czasami na głodzie czytania podkradam od Damiego coś z ukochanej przez niego fantastyki) - też mam tak jak zunia że jak siądę do książki muszę ją przeczytać jednym tchem a to oznacza siedzenie do 3-4 nad ranem a później przysypianie w pracy
Cieszę się że zaraziłam swoją miłością do czytania Damiana, który od kilku lat nie zaśnie jeśli nie poczyta sobie pół godziny :ok:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw mar 20, 2008 10:08

Moje dzieciaki też, a szczególnie Zuzia, która połknęła już wszystkie dziecięce książki z domowej biblioteczki...czyta równolegle kilka pozycji :roll: Michał - fantasy...mój dyslektyk czyta dla przyjemności - to mój osobisty sukces...A teraz życzenia...jutro Wileki Piątek - nie zaglądam do netu...a w sobotę, to już prawie Święta...dlatego już dziś, wszystkim Czytaczom, Podglądaczom i przede wszystkim Stale Piszącym Naszym Wirtualnym Znajomym...

Obrazek
Niech Jezus Zmartwychwstały obdarza swoimi łaskami i wielkanocną nadzieją.
Niech te święta będą wytchnieniem od codziennych obowiązków i trosk.
Niech będą pogodne i słoneczne, a wraz z wiosną niech wstąpi w nasze serca i dusze nowa siła i moc.
Z wielkanocnym pozdrowieniem
Iza i Piotrek z Rodzinką

izaA

Post » Czw mar 20, 2008 23:09

Podrzucę się sama...nikt nas nie odwiedził dziś wieczorem :(

izaA

Post » Czw mar 20, 2008 23:15

Ja odwiedzam, wczesniej mi gdzies zniknelas..sliczne zyczenia, dziekuje Obrazek
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw mar 20, 2008 23:31

Dziękuję!
Również chciałam Wam życzyc wiele radości płynącej ze Zmartwychwstania i odpoczynku, nacieszenia się sobą w te Świąteczne dni.
Niech Wam wiosna w sercach rozkwitnie!
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Pt mar 21, 2008 10:19

Ja też całej twojej rodzince i kotom życzę pogodnych, miłych świąt. Oraz oczywiście wszystkim to czytającym :)

Jak zajrzałam do tematu, zanim przeczytałam najpierw zobaczyłam pisanki na zdjęciu. I myślałam, że pokazujesz wasze dzieła już robione :lol: Ja Ciebie, jako DPD to nawet o popełnienie takich jajeczek podejrzewam :ryk:

A za książeczką polecaną rozejrzę się, koniecznie. Ja czytam :)
Przy okazji pytanie. Czy któraś z was ma książkę " Złe koty" Warto?
Opis brzmi zachęcająco. Na okładce "zły kot" i ostrzeżenie " Uwaga! ksiązka może zawierać treści szkodliwe dla kotów" :wink: A o treści: "Zanim sięgną państwo po kolejny kalendarz lub pocztówkę ze słodkimi koteczkami w koszyczku na różowym tle kwiatków, radzimy zainteresować się także innymi aspektami kociej natury. Oto 244 futrzaki - ani specjalnie ładne, ani bardzo grzeczne, ale na pewno z charakterem. Cóż, wiadomo powszechnie, że sa koty i...kiciory.

Czyż nie brzmi zachęcająco? :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pt mar 21, 2008 10:47

Obrazek
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt mar 21, 2008 11:51

Zdrowych, rodzinnych świąt! :P

Nelly, opis brzmi bardzo zachęcająco 8) Możesz podać autora? Nie zaczęłam jeszcze szukac w googlu, a obawiam się, że po wklepaniu słów: zły+kot pojawią się tysiące wyników :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt mar 21, 2008 11:55

Ciepłych, rodzinnych swiat w gronie tych ktorych kochasz i szanujesz, mokrego dyngusa i kolorowych pisanek - zyczy Kasia , Jarek i plaskate Obrazek

moś

Post » Pt mar 21, 2008 12:47

Obrazek
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Sob mar 22, 2008 11:51

Dziękuję za odwiedzinki...w tym roku DPD się nie popisała. Okna brudne :oops: wszystko przez przeziębienie i okoliczności przyrody...życie mi miłe...ale reszta zrobiona była już wczoraj...dziś tylko adoracja przy grobie, święconka, może spacer po kościołach na starówce i wieczorna liturgia, którą uwielbiam...ja w ogóle bardzo cenię sobie liturgię Wilekiego Tygodnia - tradycja, dostojeństwo i nareszcie nikt się nie śpieszy...u nas śpiewa zespół wokalny reapertuar dominikański...są skrzypce, wiolonczela, flet, bębny (oczywiście dopiero w sobotę)...nawet w tym roku przyciągnęli męskie basy...jest podniośle i wzuszająco...ja mam łzy w oczach jak słyszę taką muzykę...może dlatego, że sama kiedyś śpiewałam...moim marzeniem jest, żeby kiedyś do tego zespołu dołączyli Michał i Dziewczynki...

izaA

Post » Sob mar 22, 2008 12:01

Dobry Izus, az sie serce raduje, u ciebie te swieta to nie tylko jedzenie przy jednym stole, to cos wiecej i za to cie kocham choc sam nie za bardzo religijna jestem ale twoje podejscie bardzo szanuje, a marzenia sa po to aby sie spełniały, pozdrawiam :D

moś

[poprzednia][następna]