Cosia, Czitusia, Balbi i jakieś nie moje.Wiosno, przybądź!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 27, 2019 15:18 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce.Brat w gabinecie.

Gruby to jest Pasio, a nie Mama. MAma jest piękna, puchata i tylko troszku na dupce wygryzione ma futerko ;)
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Nie sty 27, 2019 15:21 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce.Brat w gabinecie.

Malk pisze:Gruby to jest Pasio, a nie Mama. MAma jest piękna, puchata i tylko troszku na dupce wygryzione ma futerko ;)

Dupka w leczeniu, pchełki ją chciały zjeść, jest duuuuużo lepiej, zarastamy pięknie :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie sty 27, 2019 20:09 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce.Brat w gabinecie.

Dzieje się. Coś z przyrodą i coś z kotami. Wczoraj zima, dzisiaj odwilż, kapie tak z dachów i drzew jak na najprawdziwszą wiosnę. I jakoś inaczej pachnie ogród. I słońce jak na chwilę zaświeci, to takie wiosenne.
Szczepana nie ma co szukać jeszcze za płotem, za wcześnie na ogrodowe prace, ale kto wie?
Zaglądam i czekam. I koty jakieś inne. Po pierwsze zbudziła się Czitka, bo ona niedźwiedź brunatny jest, zimę przesypia, z nory wychodzi jak śniegi topnieją. Wyszła. Wychodzi. Zagląda naprzód przez drzwi tarasowe, a potem tuptuptup, dobiegnie do Hiltona, powącha, pobiega chwilkę i do domu. A potem jeszcze raz, i jeszcze raz 8O
Cosia siada na stole w ogrodzie i tak siedzi. I patrzy. I słucha. I rozgląda się. Potem zwiedza wszystkie zakamarki ogrodu, zajrzy do komórki, drzewo podrapie, pod iglakami się schowa, żeby nagle wyskoczyć nie wiadomo po co :P A może jednak po coś?
Balbisia też wychodzi i wraca w kółko. A Brat? Brat rano zaspany w piwnicy, muszę na ręce brać i zanieść na górę na śniadanie, Brat zmęczony i cały w zapachach, chyba się zaczęło szukanie dziewczynek :roll: Jak go tak poniosę, to potem cała jestem w tych aerozolach, ale trudno, Brata się nosi. Zje szybko i mówi, że ma bardzo ważne sprawy do załatwienia i już go nie ma.
Pasio zaczął mówić 8O , wyraźnie chce mi coś powiedzieć. Ciekawe co?
Ja nie wiem jak zachowują się koty niewychodzące teraz, nigdy takich nie miałam. Ale te ogrodowe? Działkowe? Dokarmiane? Dzieje się, czy mi się tylko wydaje?
Chyba coś jest na rzeczy. Może to Ona? Już?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie sty 27, 2019 20:12 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce.Brat w gabinecie.

czitka pisze:
andorka pisze:Ale jaki ona ma ogonek puchaty :1luvu:

To jest doczepiony, sztuczny ogonek, do spania odpina :P

:ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 27, 2019 20:18 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dzieje się? Już?

Moje niewychodzące jakoś wiosny nie czują. Dzisiaj przespały większość dnia, dopiero przed chwilą wychyliły zaspane mordeczki z legowisk. Chyba je muszę trochę wybrykać, żeby się zainteresowały obiadem (o tej porze to już chyba kolacją?)
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie sty 27, 2019 21:18 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce.Brat w gabinecie.

MaryLux pisze:
czitka pisze:
andorka pisze:Ale jaki ona ma ogonek puchaty :1luvu:

To jest doczepiony, sztuczny ogonek, do spania odpina :P

:ryk: :ryk: :ryk:

Żeby się nie pogniótł :?: 8)
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon sty 28, 2019 13:53 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce.Brat w gabinecie.

czitka pisze:Ja nie wiem jak zachowują się koty niewychodzące teraz, nigdy takich nie miałam. Ale te ogrodowe? Działkowe? Dokarmiane? Dzieje się, czy mi się tylko wydaje?
Chyba coś jest na rzeczy. Może to Ona? Już?

Dzieje się, Czitko :)
Frodo zaczął częściej patrolować swój teren.
Koty są ciekawsze świata zewnętrznego.
Uważnie niuchają zapachy przy otwartych drzwiach i wychodzą na dłużej, choć jeszcze w łapki zimno :wink:
Ona już się powoli szykuje do przyjścia :wink: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon sty 28, 2019 17:25 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dzieje się? Już?

Kochani,
Stan konta na dzień dzisiejszy to 731 zł
Czy jeszcze czekac mam na jakiejś wpłaty? Szefowie bazarkow proszę się uaktywnić :-)

Olu, szykuj zamówienie. Napisz mi proszę wiadomość co potrzebujesz. Zamówienie i nadam kuriera bezpośrednio do Ciebie

<3
Dodałam nickami

Dziękuję Obrazek

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 28, 2019 20:46 przez Moli25, łącznie edytowano 1 raz
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon sty 28, 2019 18:34 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dzieje się? Już?

Jesli Anna2016 to Anna S

To z mojego bazarku brakuje jeszcze wpłat:

od MaryLux (miała iść dzisiaj)
od mgj Magdaleja J.(poszła dziś)
od bastet
Obrazek

andorka

Post » Pon sty 28, 2019 18:35 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dzieje się? Już?

Czekamy więc jeszcze :ok:
Obrazek

Moli25

Post » Pon sty 28, 2019 19:01 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dzieje się? Już?

andorka pisze:Jesli Anna2016 to Anna S

To z mojego bazarku brakuje jeszcze wpłat:

od MaryLux (miała iść dzisiaj)
od mgj Magdaleja J.(poszła dziś)
od bastet

Czy ja tam nie jestem jako Kasia D? Choć w tytule przelewu wpisałam swój nick forumowy. Moja wpłata została wysłana dzisiaj ok. 12.00. Chyba, że jeszcze nie doszła.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon sty 28, 2019 19:31 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dzieje się? Już?

Bastet pisze:Czy ja tam nie jestem jako Kasia D? Choć w tytule przelewu wpisałam swój nick forumowy. Moja wpłata została wysłana dzisiaj ok. 12.00. Chyba, że jeszcze nie doszła.

Kwota pasuje, ale nie znam Twojego imienia, bo mi adresu do wysyłki nie podałaś.
Obrazek

andorka

Post » Pon sty 28, 2019 19:33 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dzieje się? Już?

Dojade do domu uzupełnię tytuły :ok:
Obrazek

Moli25

Post » Pon sty 28, 2019 19:34 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dzieje się? Już?

andorka pisze:
Bastet pisze:Czy ja tam nie jestem jako Kasia D? Choć w tytule przelewu wpisałam swój nick forumowy. Moja wpłata została wysłana dzisiaj ok. 12.00. Chyba, że jeszcze nie doszła.

Kwota pasuje, ale nie znam Twojego imienia, bo mi adresu do wysyłki nie podałaś.

Kasia D właśnie jestem. Ale w tytule przelewu było też Bastet - bazarek Andorki, czy jakoś tak.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon sty 28, 2019 19:57 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce.Brat w gabinecie.

Malk pisze:Gruby to jest Pasio, a nie Mama. MAma jest piękna, puchata i tylko troszku na dupce wygryzione ma futerko ;)

Pasio nie jest gruby. Pasio pod siercią ma dwa 6-paki ukryte lepsze niż u jednego pakersa i względem tego wszystkiego za krótkie łapki.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

[poprzednia][następna]