Baguś

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MonikaMroz pisze:Na razie z olejem spokoj
Bagi wydrapala sobie cala mordke. Ale dzisiaj jej posmarowalam Avilinem zeby jej sie szybciej zagoilo. Wracam do domu a pysk wydrapany bardziej. Ona nie znosi jak ma cos na pysiu. To jej bardzo przeszkadza i sie wlasnir drapie. Juz ulotke zaczelam czytac czy to nie tabletki przypadkiem ale nie ma takich informacji
klaudiafj pisze:MonikaMroz pisze:Na razie z olejem spokoj
Bagi wydrapala sobie cala mordke. Ale dzisiaj jej posmarowalam Avilinem zeby jej sie szybciej zagoilo. Wracam do domu a pysk wydrapany bardziej. Ona nie znosi jak ma cos na pysiu. To jej bardzo przeszkadza i sie wlasnir drapie. Juz ulotke zaczelam czytac czy to nie tabletki przypadkiem ale nie ma takich informacji
Może byc tez alergia na olej z lososia :/
Marzenia11 pisze:Miesiąc. Niwelujesz poprzez odstawienie alergenu. Zwłaszcza jeśli nie lubi jak ma coś na pysiu. Mogę dać ci srebro koloidalne, ale ono przeciwbakteryjne jest, a Bagi chyba nie ma jeszcze bakterii.. Ewentualnie możesz podać steryd (nie dałabym, i tak dostaje) lub apoquel, ale wiesz jakie ja mam doświadczenie z tym lekiem... Pisze na szybko, pozdrowienia dla Was.,
MonikaMroz pisze:Bagi znów się wydrapała
Ona w dzień sie nie drapie tylko w nocy albo nad ranem. Bo co rano ma nowy łysy plac.
Oleju nie daję, smaczki odstawiłam. Czyżby Feringa ją uczulała którą je już od dłuższego czasu???
Kto wie ile uczulenie sie może utrzymywać?
Jak je mogę zniwelować
Biedny ten mój kociął strasznie. Nawet dzisiaj kiepsko było przy podawaniu tabletki.
alessandra pisze:Jak najbardziej może być uczulona![]()
Z takim uczuleniem walczę u Tulinka od ok.2 m-cy , nie tylko olej, ale i jedzenie z rybami uczula.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 1055 gości