Pralcia zaprasza 3 PROSZĘ ZAMKNĄĆ

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 13, 2017 12:39 Re: Pralcia zaprasza 3

Moi sąsiedzi przez ścianę (z sąsiedniej klatki) wczoraj i przedwczoraj mieli imprezy mieszkaniowo-balkoningowe :evil:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob maja 13, 2017 17:16 Re: Pralcia zaprasza 3

MalgWroclaw pisze:Miau. Duża już dawno przyszła, martwi się, bo tylko część jedzenia z wczoraj była zjedzona :( :( :(
Pralcia

U nas ciepło. Jak wczoraj wracałam, nie świeciło się u sąsiada, była cisza i jest cisza. Okno ma otwarte (uchylne), więc nie wiem, czy jest i po prostu spróbował żyć normalnie, czy może zostawił to okno otwarte i gdzieś polazł.

Obstawiałabym to drugie, niestety!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob maja 13, 2017 17:47 Re: Pralcia zaprasza 3

ciepło jest to balują.

Jak jest cieplej to jakoś mniej żarełka włazi w brzuszki kocie.

Spokojnego wieczorka :piwa:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob maja 13, 2017 22:22 Re: Pralcia zaprasza 3

T o tak jak u mnie. Czasem przychodzi do sąsiada jego kolega, tembr głosu okropny, nadaje kilka godzin (PRZYPUSZCZAM ŻE DO ŚCIAN, BO SĄSIAD PODPITY RACZEJ ŚPI, BO NIE WYDAJE GŁOSU). Ale dzisiaj chyba gdzieś poszedł, spokój, i tylko jakieś motory pod oknem. Dobrej nocy, koteczki.

gryficzanka49

Od: Wto lut 21, 2017 23:24

Post » Sob maja 13, 2017 23:06 Re: Pralcia zaprasza 3

gryficzanka49 pisze:T o tak jak u mnie. Czasem przychodzi do sąsiada jego kolega, tembr głosu okropny, nadaje kilka godzin (PRZYPUSZCZAM ŻE DO ŚCIAN, BO SĄSIAD PODPITY RACZEJ ŚPI, BO NIE WYDAJE GŁOSU). Ale dzisiaj chyba gdzieś poszedł, spokój, i tylko jakieś motory pod oknem. Dobrej nocy, koteczki.

Nowa Ciocia
:201461 Ciociu
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie maja 14, 2017 0:41 Re: Pralcia zaprasza 3

Dobrynoc :)
Zycze Wam dobrej nocy, a jutro dobrej niedzieli. Zycze, zeby sasiad nie wrocil!
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie maja 14, 2017 6:28 Re: Pralcia zaprasza 3

Miau. Duża wróciła już dawno z podwórka. Mówi, że dziś jedzenie było zjedzone w całości, ale nikogo nie było :(
duża się martwi.
Pralcia

Sąsiad wrócił, ale w miarę cicho było. W miarę, bo zupełnie to nie. Nie wiem, dlaczego nie można po północy po prostu być cicho :evil:
Pan Edmund w schronieniu położył nowe poszwy i narzutę. Nie wiem, czy ogołocił dom, czy znalazł na śmietniku. Wygląda to bardzo czysto, więc obstawiam porządki w szafie
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie maja 14, 2017 15:00 Re: Pralcia zaprasza 3

Nie można i już, jest się u siebie i kropka.
Tak mi powiedziała sąsiadka z góry, a dokładnie jej wnuczka.
Moi, byli sąsiedzi z góry to było straszę małżeństwo. Babcia zmarła w wieku 88 lat dwa tygodnie temu, dziadek w wieku 92 lata jakieś 5-7 lat temu. Po jego śmierci
przez jakiś czas mieszkała u niej wnuczka, masakra jakaś. Cały czas wulgarne wyzwiska, walenie drzwiami, muzyka na cały regulator. Babcia chodziła zapłakana i przepraszała sąsiadów za jej zachowanie.
Dziewczyna, a właściwie dorosła kobieta - lat około 35 mieszka obecnie w GB. Przyjechała na pogrzeb, od razu wiedzieliśmy. Ten stukot obuwia, to trzaskanie drzwiami.
Na szczęście nie ona będzie tu mieszkać. Rozmawiałam z ich synem i synową ( to nie ich córka) to mieszkanie od dawna jest ich i tam będzie mieszkała ich córka z dwójką dzieci. Mam nadzieję, że nie będzie awantur itp.
Tylko od czerwca czeka nas kapitalny remont tego mieszkania.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon maja 15, 2017 7:00 Re: Pralcia zaprasza 3

Miau. Powiedziałam dużej, żeby przestała czytać inne wątki, bo przecież muszę napisać! Duża już dawno wróciła, musi szybko skrócić spodnie, bo stare mają dziurę, co się okazało wczoraj. Dobrze, że duża ma jakieś spodnie.
Na podwórku zjedzone, była jedna kicia. Tylko jedna! A powinno być dziesięć :( :( :(
Ciociu Hannah12, my z dużą współczujemy remontu. A czytałyśmy, że macie remont elewacji (duża mi pomogła napisać to słówko i wytłumaczyła).
:(
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon maja 15, 2017 7:16 Re: Pralcia zaprasza 3

A my wczoraj dostaliśmy filet z indyka. Nie wiemy, czemu nie możemy codziennie dostawać.
Bardzo się przytulam do nóg dużej, jak przychodzi do domu. Duża mówi, że zupełnie jak piesek. Ciocia mateosia i duża uważają, że tamci ludzie są strasznie głupi i źli, skoro mnie tak okropnie potraktowali. Jestem przecież cudowną kotką. Duża mnie kocha, nawet, jak przychodzę po głaski i mam zupełnie mokrą główkę. Mam mokrą, bo Kubuś mnie myje.
Klusia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon maja 15, 2017 7:26 Re: Pralcia zaprasza 3

Pralcia. Okropeczny problem jezd z tymi futerkami Dużych. Nie mogą se własmnego futerka wyrosnąć? By było prościej. Moja Duża to wciąż marudzi że se nie może dobrego górnego futerka kupić i zaniedługo będzie chodziła goła 8O
U nas też mają robiać remąt lelewancji ale nie w tym roku. Za to będziemy mieć nową siatku z nowym sznurkiem, ale nie wiemy jeszcze kiedy.

Kluseczka. Bjust z indyku jezd mniamuśny, my też go amciamy, razem z utkiem kurczoczka i suplimętami. Mniam!
A tamtych ludziów co cię źle potratowali to bym podrapaczyła po pysiach i po kuperkach :evil: Za to twoją Dużą wylizam po nosku jak ją kiedyś zobaczę.

Lizam was wszystkich po uszkach
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon maja 15, 2017 8:13 Re: Pralcia zaprasza 3

MalgWroclaw pisze:Miau. Powiedziałam dużej, żeby przestała czytać inne wątki, bo przecież muszę napisać! Duża już dawno wróciła, musi szybko skrócić spodnie, bo stare mają dziurę, co się okazało wczoraj. Dobrze, że duża ma jakieś spodnie.
Na podwórku zjedzone, była jedna kicia. Tylko jedna! A powinno być dziesięć :( :( :(
Ciociu Hannah12, my z dużą współczujemy remontu. A czytałyśmy, że macie remont elewacji (duża mi pomogła napisać to słówko i wytłumaczyła).
:(
Pralcia

Nasza duża chodzi już tydzień z urwanym guzikiem przy płaszczyku i "nie ma kiedy przyszyć" :twisted: Duże są gupie, Pralciu. Kochane, ale gupie :1luvu:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon maja 15, 2017 8:16 Re: Pralcia zaprasza 3

MalgWroclaw pisze:A my wczoraj dostaliśmy filet z indyka. Nie wiemy, czemu nie możemy codziennie dostawać.
Bardzo się przytulam do nóg dużej, jak przychodzi do domu. Duża mówi, że zupełnie jak piesek. Ciocia mateosia i duża uważają, że tamci ludzie są strasznie głupi i źli, skoro mnie tak okropnie potraktowali. Jestem przecież cudowną kotką. Duża mnie kocha, nawet, jak przychodzę po głaski i mam zupełnie mokrą główkę. Mam mokrą, bo Kubuś mnie myje.
Klusia

Klusiu, ci ludzie nie zasługiwali na Ciebie, ani na żadnego kotka. Nie wiedzą, co stracili! :1luvu:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon maja 15, 2017 18:14 Re: Pralcia zaprasza 3

MB&Ofelia pisze:Pralcia. Okropeczny problem jezd z tymi futerkami Dużych. Nie mogą se własmnego futerka wyrosnąć? By było prościej. Moja Duża to wciąż marudzi że se nie może dobrego górnego futerka kupić i zaniedługo będzie chodziła goła 8O
U nas też mają robiać remąt lelewancji ale nie w tym roku. Za to będziemy mieć nową siatku z nowym sznurkiem, ale nie wiemy jeszcze kiedy.

Kluseczka. Bjust z indyku jezd mniamuśny, my też go amciamy, razem z utkiem kurczoczka i suplimętami. Mniam!
A tamtych ludziów co cię źle potratowali to bym podrapaczyła po pysiach i po kuperkach :evil: Za to twoją Dużą wylizam po nosku jak ją kiedyś zobaczę.

Lizam was wszystkich po uszkach
Książniczka Ofelja

Ofelku, szkoda energii i pazurkuff na tamtych ludziuff
Mania

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto maja 16, 2017 6:34 Re: Pralcia zaprasza 3

Miau. Duża mówi, że jedzenie zjedzone, ale kotów nie było :(
bardzo mocno przytulałam dużą rano. Przychodzę, wskakuję do dużej, kładę łapki na ręce dużej, a drugą ręką duża mnie obejmuje. Czasem mruczę, a czasem leżymy sobie cichutko. Duża mówi, że jestem najważniejszym kotem na świecie, nie tylko najważniejszą kotką.
Pralcia

Może powinnam zmienić tytuł na "Pralci dzienniczek intymny" :wink:
Sąsiad uważa, że skoro on wstał i słucha muzyki na full, to ja też muszę.
Takie coś będzie mieć dziecko lub dzieci, wychowa je tak samo, jak zostało wychowane i to się nigdy nie skończy :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]