PUSIA, MIGOTKA ,HUGO oraz Emi zapraszają

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 17, 2016 10:48 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

My zbieramy 1zl, 2 zł, 5 zł

W zeszłym roku mieliśmy 1166 zł
W tym zaczęliśmy późno, 461 zł

Bardzo lubią metodę oszczędzania :lol:
Nagle jak pójdę do sklepu pod domem u rzucę im drobnica to one sie cieszą bo maja czym wydać a mi oczy ze mam kilka 100 zł papierków :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob wrz 17, 2016 10:57 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:My zbieramy 1zl, 2 zł, 5 zł

W zeszłym roku mieliśmy 1166 zł
W tym zaczęliśmy późno, 461 zł

Bardzo lubią metodę oszczędzania :lol:
Nagle jak pójdę do sklepu pod domem u rzucę im drobnica to one sie cieszą bo maja czym wydać a mi oczy ze mam kilka 100 zł papierków :ryk:

5 zł też zbieram.
Mam po temu 3 skarbonki - rybka na 5 zł, żabka na 2 zł, piłka fudbolówka na 1 zł. Ostatnio nie wrzucałam za wiele bo przeważnie płacę kartą i przy tym też oszczędzam bo zaokrągla mi rachunki do 5 zł :mrgreen: ( płacę 2,30 zł to na oszczędzam wpada 2,70 zł - płacę 29,94 zł to na oszczędzam wpada 0,06 zł ) ale w skarbonkach kilaset złotych jest.
Przez ostatni miesiąc z tych końcówek uzbierało mi się prawie 100 zł. w ciągu miesiąca.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob wrz 17, 2016 11:59 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

A ja mam kilka kont oszczędnościowych na różne cele i odkładam po groszu od nowa teraz, bo spłukaliśmy się do zera. Oszczędzaliśmy parę lat i w tym roku wszystko poszło się... Teraz tylko się modlić, żeby się nic nie stało.
Ale o tej metodzie zbierania po 5 zł słyszałam, ale jakoś mi żal tych pieniążków w portfelu, bo lubię je wydawać ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie wrz 18, 2016 1:40 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Kiedyś tak oszczędzałam i zapomniałam o tym. A to jest faktycznie fajne oszczędzanie bo tego się tak nie zauważa. Zacznę odkładać po 2 zł i zobaczę co uzbieram.
Wróciłam ze ślubu i tak jakoś mi dziwnie bo ślub był też dziwny i reszta też :roll: Czasami się dziwię po co ludzie się pobierają 8O patrząc na koleżankę z pracy która chyba się bała etykietki tzw "starej panny" i wyszła za mąż. Dla mnie małżeństwo to nie jest ucieczka przed samotnością to jest związek dwojga ludzi których powinna połączyć miłość ( nawet na początku bo później to jest samo życie) a nie interes czy wyrachowanie. Moja koleżanka skończyła we wrześniu 36 lat i nie rozumiem dlaczego tak jej było śpieszno do tego ślubu, mogła żyć na tzw "kocią łapę" a tak to wdepła w dziwny układ.
Miłej niedzieli wam życzę.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie wrz 18, 2016 11:38 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

A dlaczego dziwny uklad?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie wrz 18, 2016 12:09 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

To fakt są kobiety dla których posiadanie faceta jest misją życiową i priorytetem tego życia. Zgodnie z zasadą : żeby pił, żeby bił byleby był. Ja też miałam w swoim gronie kilka takich szczęśliwych inaczej mężatek.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie wrz 18, 2016 16:32 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

klaudiafj pisze:A dlaczego dziwny uklad?

Dziwny bo to małżeństwo z rozsądku ale dla mnie z głupoty i tak na silę. Sam ślub bez wyrazu, smutny. Nie widać było radości, miłości i szczęścia. Przy ołtarzu siedzieli jakby czekali na wyrok. :evil: Miałam porównanie z poprzednimi ślubami i na tamtych widać było radość. A tu ... szkoda gadać.

Gosiagosia

Post » Nie wrz 18, 2016 18:21 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:

Dziwny bo to małżeństwo z rozsądku ale dla mnie z głupoty i tak na silę. Sam ślub bez wyrazu, smutny. Nie widać było radości, miłości i szczęścia. Przy ołtarzu siedzieli jakby czekali na wyrok. :evil: Miałam porównanie z poprzednimi ślubami i na tamtych widać było radość. A tu ... szkoda gadać.

to goście pewnie więcej się uśmiechali niż państwo młodzi
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie wrz 18, 2016 18:24 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

agusialublin pisze:
Gosiagosia pisze:

to goście pewnie więcej się uśmiechali niż państwo młodzi

Masz rację staraliśmy się rozbawić całe towarzystwo, nawet bramkę zrobiłyśmy i dostałyśmy pół literka :ryk: :ryk: :ryk: Młoda para niby się uśmiechała ale tego szczęścia nie było.

Gosiagosia

Post » Nie wrz 18, 2016 18:27 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

A na weselu jak było? też jak na stypie?
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie wrz 18, 2016 20:50 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Właśnie przeliczyłam moje 1 zł, 2 zł, 5 zł skarbonki i okazało się ,że od początku roku udało mi się zebrać 584 zł + 192 zł które wcześniej wzięłam na migawkę. 8O 8O 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 19, 2016 15:33 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

agusialublin pisze:A na weselu jak było? też jak na stypie?

Takiego typowego wesela nie było, był uroczysty obiad i tort weselny. Malo ludzi i tak drętwo, niby muzykę elektroniczną puścili, jednak klimatu nie było. Było jak u cioci na imieninach :ryk:

Gosiagosia

Post » Pon wrz 19, 2016 15:38 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Właśnie przeliczyłam moje 1 zł, 2 zł, 5 zł skarbonki i okazało się ,że od początku roku udało mi się zebrać 584 zł + 192 zł które wcześniej wzięłam na migawkę. 8O 8O 8O

Jestem pod wrażeniem, brawo Ty :ryk: :201494 :201494

Gosiagosia

Post » Pon wrz 19, 2016 16:28 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:Dziwny bo to małżeństwo z rozsądku ale dla mnie z głupoty i tak na silę. Sam ślub bez wyrazu, smutny. Nie widać było radości, miłości i szczęścia. Przy ołtarzu siedzieli jakby czekali na wyrok. :evil: Miałam porównanie z poprzednimi ślubami i na tamtych widać było radość. A tu ... szkoda gadać.

A może to stres tak zadziałał?
Mnie by sama sytuacja bycia w centrum uwagi tak zestresowała, że pewnie też bym tak wyglądała... :wink:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Pon wrz 19, 2016 16:37 Re: PUSIA, MIGOTKA oraz HUGO zapraszają po raz 4

KatS pisze:
Gosiagosia pisze:Dziwny bo to małżeństwo z rozsądku ale dla mnie z głupoty i tak na silę. Sam ślub bez wyrazu, smutny. Nie widać było radości, miłości i szczęścia. Przy ołtarzu siedzieli jakby czekali na wyrok. :evil: Miałam porównanie z poprzednimi ślubami i na tamtych widać było radość. A tu ... szkoda gadać.

A może to stres tak zadziałał?
Mnie by sama sytuacja bycia w centrum uwagi tak zestresowała, że pewnie też bym tak wyglądała... :wink:

Może to stres, dużo ludzi nie było, było kameralnie i sami swoi. Koleżanka przed ślubem miała wątpliwości ale kto ich nie ma.
Małżeństwo to loteria i nigdy nie wiadomo jak się ułoży wspólne życie.

Gosiagosia

[poprzednia][następna]