Gaja*, Morfeusz*, Joachim* - moja ogoniasta rodzina

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 31, 2015 17:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dzień dobry wszystkim :)
Przepraszam, że nie piszę, ale ostatnio jakoś nie mam weny. Mam kłopoty z Morfeuszkiem. Dostał uczulenie na te tabletki od epilepsji. W ubiegłym tygodniu jeździliśmy do weta, były kroplówki, maści, zastrzyki i takie tam.... Morfeuszek przestał jeść i pić i strasznie wylizywał sobie łapki, brzuszek i pupę, takie ranki aż mu się porobiły. Po tych zabiegach naszych zaczął ładnie jeść i pić, przestał się wylizywać i w ogóle jest lepiej. Tylko muszę mu podawać 4 zastrzyki dziennie. Już biedny ucieka przede mną.... a mi tak szkoda tej małej dupinki, wydaje mi się, że już nie mam gdzie kłuć :( Zastrzyki mam podawać do jutra a w poniedziałek wracamy do tabletek. Tyle że innych, może będzie dobrze. Tak więc trochę kłopotów mamy i czasem nie mam siły pisać. Zaglądam na Wasze wątki, ale nie mam jakoś pomysłu na pisanie....

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob paź 31, 2015 17:41 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Acha. Poradźcie mi. Zazdwoniła do mnie pani z ofertą z T-mobile. Umowa wprawdzie jeszcze mi się nie kończy, ale ponoć jakaś dobra oferta... a ja nie jestem pewna. Chce mi dać za 69,99zł miesięcznie rozmowy, sms-y , internet bez limitu i do tego telefon LG g4c. Jak myślicie, oferta dobra?

Sihaja

Post » Sob paź 31, 2015 20:46 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ojej bardzo Ci współczuję tych przeżyć z Morfeuszkiem :( Ale właśnie dlatego mogłaś napisać, byśmy Cię wsparły, nie byłabyś z tym sama. Biedny kotek, współczuję mu ogromnie 4 zastrzyków na dzień, dziwna praktyka :/ Ale najważniejsze, że mu pomogło i jest lepiej. Przytulam :201461 :201461 :201461

Czy oferta jest dobra to nie wiem - ten telefon kosztuje nowy 749 zł w Euro Rtv - abonament 69,9 - 70 zł to sporo za abonament, niby to cena potoczna, ale jak się ma płacić to jednak to prawie 100 zł. Ja teraz zrobiłam tak (bo też miałam tej klasy tel i taki abonament), że kupiłam za gotówkę tel i wzięłam abonament bez tel i płacę 39 zł. Zobacz czy ma inne oferty, inne tel. Jak Ci wyjdzie, że ten najlepszy z tego co oferują to weź - czasem się nie da tego przeskoczyć jak chce się mieć nowy tel :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob paź 31, 2015 21:01 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja wzięłam taki w Orange .
Dostałam telefon LG Spirit 4G LTE za 1 zł bo przedłużyłam umowę na 36 mieś.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob paź 31, 2015 21:05 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Na 36 miesięcy to nie jest dobra oferta - to już lepiej zaoszczędzić i kupić za gotówkę a wziąć abonament bez tel. Czasem bardziej się opłaca abonament bez tel z ratami niż oferta z tel.

klaudiafj

Post » Sob paź 31, 2015 21:09 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

klaudiafj pisze:Na 36 miesięcy to nie jest dobra oferta - to już lepiej zaoszczędzić i kupić za gotówkę a wziąć abonament bez tel. Czasem bardziej się opłaca abonament bez tel i nawet raty za tel niż oferta z tel.

A ja właśnie chciałam na 36 mieś. bo nie muszę wtedy pamiętać przez najbliższe 3 lata że abonament mi się kończy .Nie mam telefonu na raty a wyłożyć od razu z 600 zł bo ok 600 zł kosztuje na allegro to byłoby mi szkoda kasy. A tak mam 3 lata spokoju i fajny telefon.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob paź 31, 2015 21:31 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja jestem niecierpliwa - trzech lat bym nie wytrzymała na jednym tel i abonamencie :) no ale to kwestia tego co kto lubi - nie ma jednoznacznej odpowiedzi :)

klaudiafj

Post » Nie lis 01, 2015 8:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Jestem tego samego zdania co Klaudia niestety. Kupować telefon razem z oferta abonamentowa kompletnie sie nie opłaca, zwiazywac sie z operatorem na 36 miesięcy rownież zupełnie nie.
Telefon ktory Ci zaproponowali nie jest dobrym telefonem, lepszy byłby G4, bo ten S to duzo słabsza wersja. Cena za abonament nie jest dobra. Wszystko zależy od tego ile jesteś w sieci. Podejdź do innych operatorów. Czasami na start dostaje sie DUZO korzystaniejsze warunki. Z telefonami służę pomocą, moge duzo o nich pisac :wink:
Sa abonamenty, w których bedziesz mieć wszystko bez limitu, razem z mms.
Nie wiaz sie na długoterminowe umowy.

Ja mam na 15 miesięcy umowę za 39,90 zł.
Teraz kończy mi sie, bede mocno negocjować warunki.
Telefon kupiłam prywatnie

Morfeusz, trzymam kciuki kocurku :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lis 01, 2015 8:43 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Moli25 pisze:Jestem tego samego zdania co Klaudia niestety. Kupować telefon razem z oferta abonamentowa kompletnie sie nie opłaca, zwiazywac sie z operatorem na 36 miesięcy rownież zupełnie nie.
Telefon ktory Ci zaproponowali nie jest dobrym telefonem, lepszy byłby G4, bo ten S to duzo słabsza wersja. Cena za abonament nie jest dobra. Wszystko zależy od tego ile jesteś w sieci. Podejdź do innych operatorów. Czasami na start dostaje sie DUZO korzystaniejsze warunki. Z telefonami służę pomocą, moge duzo o nich pisac :wink:
Sa abonamenty, w których bedziesz mieć wszystko bez limitu, razem z mms.
Nie wiaz sie na długoterminowe umowy.

Ja mam na 15 miesięcy umowę za 39,90 zł.
Teraz kończy mi sie, bede mocno negocjować warunki.
Telefon kupiłam prywatnie

Morfeusz, trzymam kciuki kocurku :201461

Zgadzasz się z Klaudią - fajnie ale ta zgoda dotyczy której oferty Doroty czy mojej ?
Jestem w sieci od 2001 roku i dobrze mi z nimi więc nie szukam w innych bo to co mi oferują jest dla mnie ok. Ofertę na 36 mieś wybrałam sama bo tak mi pasuje i telefonu też mi nie wciskali tylko taki chciałam sama. 49,90 zł to nie jest nie korzystny abonament gdzie masz rozmowy w sieci i z innymi operatorami + smsy bez limitu + internet.
Przekonałam się że najlepsze oferty są przez internet . Bo inne mają w salonach , inne gdy dzwonią by ci coś zaproponować i inne w internecie.
O telefonie też nie bardzo wiem którym piszesz bo Dorocie proponowano LG g4c a ja wzięłam LG Spirit 4 G LTE czyli oba są w 4G.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie lis 01, 2015 10:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

klaudiafj pisze:Ja jestem niecierpliwa - trzech lat bym nie wytrzymała na jednym tel i abonamencie :) no ale to kwestia tego co kto lubi - nie ma jednoznacznej odpowiedzi :)

Z tym sie zgadzam z Klaudia.
3 lata na jednym telefonie,
Z jedna umowa to bardzo długo.

Jeszvze jest ważna kawestia, czy podczas trwania umowy 3 letniej masz gwarancje na cały okres trwania umowy na telefon?

Wiesz przez 3 lata moze sie duzo zmienić u operatow, ja osobiście lubie krótkie umowy, zaczynałam od wyzszych abonamentów, po 15 miesiącach dostawałam tyle samo a czasami i wiecej za niższe pieniedze. Mam wszystko bez limitu rozmowy ze wszystkimi, SMS mms, internet mam z limitem 1GB i jego nie jestem w stanie wykorzystać w ciagu miesiaca a płace 39 zł.

Zgadzam sie Ewa ze przez internet lepsze warunki sie uzyskuje. Ten sam abonament w salonie miałabym za 49,90 a zadzwoniłam do sieci i oferta była dla mnie gotowa za 39,90
Obrazek

Moli25

Post » Nie lis 01, 2015 10:42 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Co do telefonu, to wszystko kwestia gustu, tego co kto potrzebuje w telefonie, oraz finansów.
Łatwo sobie w dobie internetu sprawdzić parametry, ceny i wybrac najbardziej korzystna ofertę dla siebie.

Kazdy wybiera zawsze najlepsza opcje dla siebie :ok:
Obrazek

Moli25

Post » Nie lis 01, 2015 11:13 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No właśnie, a wytłumaczcie mi jeszcze z tym internetem. Co to znaczy 1 GB internetu? Ile mogę z niego korzystać, żeby się zmieścić w limicie? Czy można to jakoś określić? No ja zupełnie nie wiem, jeżeli mi wystarczy np 1gb miesięcznie, to są tańsze oferty, tylko ja nie wiem, jak to wymierzyć i będe się bala korzystać z netu, że przekroczę limit....
Te 70zł miesięcznie to dla mnie dużo. Na telefonach zupełnie się nie znam. Teraz mam Nokię 515. Nigdy nie miałam telefonu tego nowego, dotykowego typu. Ale czasem rzeczywiście przydałoby się skorzystać z internetu... Abonamenty bez telefony są już od 30-kilku złotych. Może jeszcze zaczekam, abonament kończy mi się dopiero w maju. Może zmienię sieć, chociaż z T-mobile nie mam kłopotów...

Sihaja

Post » Nie lis 01, 2015 11:54 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja siedze cały czas na internecie, mam wlasnie 1GB i nie jestem w stanie go wykorzystać. Pracuje na telefonie, potrzebuje go do łączenia sie mezem przez opcje połączeń wideo, forum, praca, maile tylko przez telefon. Nie musisz sie bać ze wykorzystasz. Z reszta sa teraz aplikacje sieciowe (plus play t mobile, Orange ) na których wystarczy sie zalogować i masz pełna kontrole nad wykorzystanymi GB, połączeniami, SMS mms. Wiem bo kontroluje swoj abonament. Jeszcze nie udało mi sie przekroczyć tego internetu a jestem jako to moja mama mowi "dzieckiem telefonu" :ryk: :mrgreen:

Zawsze oferty sa juz przygotowane na pół roku przed zakończeniem umowy.
Obrazek

Moli25

Post » Nie lis 01, 2015 11:56 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dorotko 1 GB jak masz wifi wystarczy ale jak nie masz to to jest mało. Ja mam 2 gb. Ale w tel - nie wiem czy w każdym - jest możliwość ustawienia limitu pon przekroczeniu którego net się wyłącza wiec łatwo można pilnować limitu. Można też samemu ręcznie limit zwiększyć lub zmniejszyć.
Kupujesz tel - smartfon - nie tylko by dzwonić. Będziesz na nim siedzieć w sieci i oglądać filmy na yt. Wtedy ten 1 GB jak się nie ma wi-fi szybko się skończy.

Jak nie miałaś do tej pory smartfona to tym bardziej nie bierz pierwszej lepszej oferty. Zawsze dzwonią i chcą wcisnąć jakiś tel który im nie schodzi po kosmicznej cenie.

To nie do końca prawda że przez net umowa jest tańsza. W salonie nie raz sprzedawca tak potrafi pomiksowac ofertę ze wychodzi fajna opcja. W każdym razie w samym t-mobile są pewnie i inne oferty i inne tel. Warto się temu przyjrzeć. Może uda Ci się trafić na niższy abonament i inny tel. Nie sprawdziłam tego tel. ale może podobnej klasy dostaniesz za mniejsza kaske :)
Na temat tel.tez mogę gadać długo. Zmieniam tel co roku ale jak zobaczyłam film dokumentalny jak to wszystko wygląda od kuchni - tytuł 'prawdziwa cena twojej komórki' to już tak nie będę robić :)

klaudiafj

Post » Nie lis 01, 2015 11:58 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Może bez oglądania filmów 1gb wystarczy jak u Marty ale ja codziennie oglądam w łóżku filmy na tel i bez wifi szybko mi się limit kończył.

klaudiafj

[poprzednia][następna]