Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13-Alusia i Benuś w DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 19, 2015 9:08 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Moli25 pisze:
klaudiafj pisze:U mnie też Mamior się nie sprawdził - mam saszetki.

U mnie smakuje obojgu, jednakze jak stawiam miskę to Moli wylizuje galaretkę, mięsko zostawia na później, po czym wraca ppóźniej to już nie ma do czego wracac :lol:

przeciez jak zostawiła to znaczy ,ze nie będzie jadła to co ma się zmarnować :lol:

Tak robiła Pola.
Zuzia zlizywała sosik i zostawiała mięsko a jak odchodziła od miseczki to Pola zostawiała swoje i leciała jeść Zuzi a swoje zjadała później. :mrgreen:

dlatego tak ładnie wyrosła....na dwóch porcjach :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 19, 2015 9:08 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Nie da się ukryć :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lip 19, 2015 9:11 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Ewa L. pisze:Nie da się ukryć :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

:lol:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 10:32 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Hej :)
Mała już ma otwartą klatkę?
Miałam o coś pytać, lecz żem zapomniała to jak mi się odpomni to zapytam :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lip 19, 2015 10:40 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Ale fajne te zdjęcia z Tofikiem i Tosią! Wszystko widać moment po momencie. Szkoda tylko, że się dziewczynka tak skuliła zdziwiona. "Przecież jestem taka mała, ładna i słodka. Ja z sercem na łapie do tego rudego, a on tu na mnie buczy :(" :D
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Nie lip 19, 2015 11:55 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

klaudiafj pisze:Hej :)
Mała już ma otwartą klatkę?
Miałam o coś pytać, lecz żem zapomniała to jak mi się odpomni to zapytam :mrgreen:

trochę boję jej się zostawiać otwartą klatkę, bo już mi sie kilka razy schowała za meblami, w tym pokoju co przebywa też i nie mogłam jej odszukać bo cicho siedziała :(
ale często ją wyjmuję i się bawimy wędkami, albo pokazuję co się dzieje za oknami :)
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 11:56 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

jou pisze:Ale fajne te zdjęcia z Tofikiem i Tosią! Wszystko widać moment po momencie. Szkoda tylko, że się dziewczynka tak skuliła zdziwiona. "Przecież jestem taka mała, ładna i słodka. Ja z sercem na łapie do tego rudego, a on tu na mnie buczy :(" :D

buczał to nie pierwszy raz :( , ale zwykle Tosię trzymałam na rękach, a tym razem była sama na wprost takiej paszczy :placz:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 12:16 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

mir.ka pisze:
jou pisze:Ale fajne te zdjęcia z Tofikiem i Tosią! Wszystko widać moment po momencie. Szkoda tylko, że się dziewczynka tak skuliła zdziwiona. "Przecież jestem taka mała, ładna i słodka. Ja z sercem na łapie do tego rudego, a on tu na mnie buczy :(" :D

buczał to nie pierwszy raz :( , ale zwykle Tosię trzymałam na rękach, a tym razem była sama na wprost takiej paszczy :placz:

hehe :D

A po co ona się chowa za meblami? :D U mnie się za meble raczej się nie schowa, choć kto ją tam wie ;) :)

klaudiafj

Post » Nie lip 19, 2015 12:26 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Takie maluchy to sie umieja schowac. Hugo jak byl maly to wlazl w brytfanke i tez siedzi cicho,

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lip 19, 2015 14:14 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Tosia jest jeszcze tak mała , ze mieści się obok szafy, która nie stoi przy samej ścianie tylko jest trochę dalej, bo trzymam tam stojącą suszarkę na pranie
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 14:15 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

u nas znowu straszydła :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 14:50 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Czyli co Tosia je za mokre? Suche też je?
Ja jej wzięłam teraz animondę tacki w dwóch smakach i gimpet.
A moje koty przechodzą całkowicie na Purizon. Małą paczkę dla Tosi mam - myślę, że na miesiąc starczy, szczególnie, że być może podje od dużych dziewczyn, bo ja jedzenia nie zabieram i za miesiąc jak będzie jej to smakować to kupię jej dużą paczkę.
U mnie alarm czerwony, bo Purizon się skończył, a we wszystkich większych zoologicznych stacjonarnych go nie ma :/

W sumie jak będzie suchy Purizon w dwóch miseczkach to możliwe, że starsze ciotki będą jej go wyjadać, jak Tosia będzie miała bardziej smakowity :/ ;)

klaudiafj

Post » Nie lip 19, 2015 14:57 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

klaudiafj pisze:Czyli co Tosia je za mokre? Suche też je?
Ja jej wzięłam teraz animondę tacki w dwóch smakach i gimpet.
A moje koty przechodzą całkowicie na Purizon. Małą paczkę dla Tosi mam - myślę, że na miesiąc starczy, szczególnie, że być może podje od dużych dziewczyn, bo ja jedzenia nie zabieram i za miesiąc jak będzie jej to smakować to kupię jej dużą paczkę.
U mnie alarm czerwony, bo Purizon się skończył, a we wszystkich większych zoologicznych stacjonarnych go nie ma :/

Tosia jadła to http://www.zooplus.pl/shop/koty/produkt ... ciat/31343
a teraz kupiłam to http://www.zooplus.pl/shop/koty/produkt ... iat/298186 kurczak z królikiem
suche ma cały czas w miseczce i widzę ,ze podjada
takie http://www.zooplus.pl/shop/koty/produkt ... fit/285221 bo kupowałam na szybko w Rossmanie i wyboru specjalnie nie było :(
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 15:36 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Próbuję sobie przypomnieć co jadła moja Kitusia jak była malutka i nie wiem kompletnie - mam dziurę w pamięci jeżeli chodzi o tamten okres. Wydaje mi się, że najpodlejsze jedzenie jakie było w każdym supersamie. Nie pamiętam czy do tego dawałam jej mięso. Raczej na pewno nie. Czy dawałam szynki, rybki - chyba nie :( Wynagradzam jej co dzień wszystko przez co musiała przejść, kiedy byłam mała i pojęcia nie miałam o kotach.
Ale wyrosła na piękną kocicę i ma dziś 14,5 roczku :)
Więc myślę, że Tosia tym bardziej wyrośnie na ładną koteczkę :) A raczej nie będzie się pilnować wyłącznie jedzenia dla maluszków skoro w miseczkach obok będzie jedzenie od dużych dziewczyn. Więc w sumie nie ma co panikować i wydziwiać ;)

klaudiafj

Post » Nie lip 19, 2015 16:35 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

mir.ka pisze:puściłam dzisiaj Tosię na okno, zeby sobie pochodziła i powyglądała to przyszedł do niej Tofik i tak się brzydko zachował :cry:

Obrazek]

Miruś, weź maluszka owiń kocykiem z zapachem innych Twoich kotów i jak najczęściej go nim leciutko nacieraj, niech na nim śpi, leży, bawi się, aby szybko złapał domowy zapach, a z nim zapach Twoich rezydentów. Głaszcz rezydenta a zaraz po tym tą samą ręką głaszcz Tosię. Takie przenoszenie zapachów jest bardzo korzystne dla poprawy atmosfery wśród kocistych :ok:

Reakcja Tofika to reakcja kocurka na obcy mu zapach Tosi ... jak tylko malutka przejdzie zapachem mieszkania i kotów, będzie ok i już nikt na nikogo nie będzie fukał :D

powodzenia :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

[poprzednia][następna]