♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 09, 2014 13:17 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

NatjaSNB pisze:^Strasznie mnie irytują ci ulotkarze! Ja wiem, praca, ja do pracy nic nie mam, ale można nie dzwonić do wszystkich po kolei... ja np mieszkam z teściową, która jest na wózku inwalidzkim. Jak czasem słyszę po powrocie do domu, że nagimnastykowała się, żeby z łóżka przesiąść się na wózek i dojechać do domofonu tylko po to, żeby otworzyć panu z ulotkami, to mnie krew zalewa :evil:
Denerwuje mnie też Poczta Polska, która p**rzy głupoty na awizo "adresata nie zastano w domu" - bo tak łatwiej, bo nie trzeba się na 2 piętro fatygować.
I jeszcze denerwują mnie kurierzy (wszyscy oprócz DHL), którzy nie dzwonią, że będą, albo w necie wstukują "paczka odebrana" a sami kończą już pracę i paczkę dostarczają jak gdyby nigdy nic dnia następnego. A ja jestem wredna i dzwonię wtedy, a co! Raz taki kurier nie dostarczył mi w piątek karmy dla kotów, w necie pojawiło się, że "dostarczone" (nawet godzina podana!) - narobiłam im takiego rabanu, że w sobotę chłopak przyjechał w swój dzień wolny prywatnym samochodem i mi paczkę dostarczył. No sorry... ja rozumiem, że może w pt nie dojść i będę czekać do poniedziałku, ale nie wciskajcie kitu że wywiązaliście się ze swojej pracy.
Taka jestem :twisted:

prawidłowo! nalać tej pani, jako że piąteczek mamy! :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt maja 09, 2014 13:20 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

MamaMeli pisze:prawidłowo! nalać tej pani, jako że piąteczek mamy! :piwa: :piwa: :piwa:

oj czekaj! jeszcze korepetycje mam, a potem to chętnie wypiję za weekend :mrgreen:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt maja 09, 2014 13:25 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

Oj tak ,poczta polska daje czadu . Dzwoni pan listonosz , pytam , czy ma coś do nas . Nie ma . Schodzę , zaglądam do skrzynki a tam ... awizo . :twisted:
:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt maja 09, 2014 17:06 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

NatjaSNB pisze:
MamaMeli pisze:prawidłowo! nalać tej pani, jako że piąteczek mamy! :piwa: :piwa: :piwa:

oj czekaj! jeszcze korepetycje mam, a potem to chętnie wypiję za weekend :mrgreen:

toż i ja dopiero zlądowałam w domu, nakarmiłam kotę, wstawiłam obiad, wycałowałam kotę, wstawiłam pralkę, zakropiłam uszka kocie, zjadłam obiad, utuliłam do snu kotę i ogarniam internety :D

Bo to nie jest tak, że kot to się sam do snu układa. Ona tak długo będzie się wiercić i robić smutne miny, aż jej nie przytulę, ewentualnie nie owinę kocykiem jak dzidzię i nie ucałuję w nosek :roll:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt maja 09, 2014 17:23 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

MamaMeli pisze:
Bo to nie jest tak, że kot to się sam do snu układa. Ona tak długo będzie się wiercić i robić smutne miny, aż jej nie przytulę, ewentualnie nie owinę kocykiem jak dzidzię i nie ucałuję w nosek :roll:

znam to :mrgreen: I moja teściowa opowiada, że jak my w pracy jesteśmy, a przychodzi godzina mniej więcej 12 to pora na kocią drzemkę, ale właśnie ta południowa drzemka z racji tego, że tylko teściowa jest w domu, odbywa się zawsze i bezapelacyjnie w jej pokoju, na jej łóżku i tylko na jej nogach... więc chcąc nie chcąc, teściowa kłaść się do łóżka w południe musi :mrgreen: A ze mną śpią po południu jak siedzę przy kompie - na biurku kładę im poduchę i się mi tu wykładają :1luvu:

A swoją drogą - ja już po korkach, więc... :twisted:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pt maja 09, 2014 18:37 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

ech no widzisz napiłabym się ale nic nie mam, a kota dalej śpi... :)
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt maja 09, 2014 19:33 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

Moje właśnie zakończyły popołudniową drzemkę :D :D

Już się nie mogę doczekać nocy, kiedy to Bilon przyjdzie koło 3.00, stanie za moimi plecami na wysokości ucha i wyda z siebie cieniutkie miałknięcie/ gulgnięcie, żebym mu miejsce po środku łóżka zrobiła i pogłaskała :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pt maja 09, 2014 19:35 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

KubaTST pisze:Moje właśnie zakończyły popołudniową drzemkę :D :D

Już się nie mogę doczekać nocy, kiedy to Bilon przyjdzie koło 3.00, stanie za moimi plecami na wysokości ucha i wyda z siebie cieniutkie miałknięcie/ gulgnięcie, żebym mu miejsce po środku łóżka zrobiła i pogłaskała :mrgreen:

:ryk: znamy, znamy w wersji "mrrau", z umieszczeniem się wokół maminej głowy na i tak niedużej poduszce, czesanie rudych kłaczysk pazurkami i mycie czoła różowym języczkiem :roll: posting.php?mode=quote&f=46&p=10568896#
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt maja 09, 2014 21:44 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

A ja dziś w lepszym humorze, bo piąteczek.
Byłam u siostry i mam teraz ładne pazurki.

Dzwonił dzisiaj do mnie kurier, a ja nie słyszałam. Potem jak chciałam oddzwonić to miał wyłączoną komórkę.
Wyobraźcie sobie, że oddzwonił do mnie po 17 z przeprosinami, że zapomniał ładowarki i niestety już jest po pracy, ale paczkę mogę odebrać w centrali, albo on w poniedziałek z samego rana do mnie przyjedzie.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob maja 10, 2014 5:49 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

A oni czasem nie pracują do 18stej?

Ładnie mówiąc denerwują mnie Ci wszyscy doręczyciele.
Skoro tak nie lubią swojej pracy to po co do niej leźli. Przecież każdy dureń wie czym taka praca pachnie. :evil:

Przed majówką zamówiłam sukienkę komunijną. Oczywiście paczka priorytetowa. 8 maja obudziłam się, że sukienka już powinna być. Skontaktowałam się z Panią która towar wysłała, że nic nie ma. Po odszukaniu nadania wklepaniu nr do śledzenia przesyłek okazało się, że owa paczka ponoć była do nas przywieziona ale nikogo nie było w domu i odwieziono ją do sortowni przesyłek. Z tejże sortowni trafiła na pocztę, która to jest blisko mojego domu, ale nie jest pocztą przypisaną dla mojego rejonu.
Nikt nie zostawił nawet awizo.

Myślałam, że mnie szlag mnie traf. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob maja 10, 2014 17:38 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

Skroiłam dzisiaj dwa rodzaje barfa.
Indyczy, bo koty lubią i pierwszy raz z króliczka.
Kupiłam comber króliczy bez kości w Lidlu, więc za 24 zł miałam calusieńki kilogram czystego mięska.
Mafia lubi króliczka :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Sob maja 10, 2014 18:04 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

ja raz jeden jedyny gotowałam rosół z króliczka, z tym że ten króliczek był poza głową i futerkiem cały w jednym kawałku, i jakoś mi tak dziwnie było takiego króliczka rozbrajać... :roll:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Sob maja 10, 2014 18:04 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

Cześć Mafia :D

barbarados

Post » Sob maja 10, 2014 18:10 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

Cześć :twisted:

Ja króliczka bym nie zjadła.
To znaczy raz zjadłam nieświadomie i po uświadomieniu zwróciłam.
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Sob maja 10, 2014 18:18 Re: ♥ Moja Niebieska Mafia ♥ cz.V

Szkoda by mi było ... Kiedyś miałam królisie ...

barbarados

[poprzednia][następna]