Ma(j)kowe opowieści

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2014 10:04 Re: Makowe opowieści

...znalazłam po pracy "skarby" w kociej kuwecie.
Są jaja co? W "Ostatnim Cesarzu" jest scena, w której nadworny lekarz bada uważnie nosem zawartość nocnika i stwierdza "Za dużo mięsa, więcej ryżu!". Ależ jazda!
Miałaś już dziecko z sierścią? :mrgreen:
Dałabyś jakieś zdjęcie krewniaka...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro mar 05, 2014 11:11 Re: Makowe opowieści

W "Ostatnim Cesarzu" jest scena, w której nadworny lekarz bada uważnie nosem zawartość nocnika i stwierdza "Za dużo mięsa, więcej ryżu!"

Przeczytałam "zawartość mocznika" 8O

A powklejam wieczorem trochę Makówki :)

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Czw mar 06, 2014 13:41 Re: Makowe opowieści

Wpadłam zajrzeć, czy są juz fotki :kotek:
To poczekam dalej.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw mar 06, 2014 19:37 Re: Makowe opowieści

Narobiłam parę fotek Makowemu ale zostawiłam kabelek do podłączenia telefonu z komputerem w pracy... Może jak mąż wróci to będzie miał gdzieś taki to jeszcze uda mi się dziś coś wrzucić na miau.
Ogólnie Makuś ma się dobrze :)
I niesamowite jak potrafi się cieszyć na widok człowieka. Mówią, że tylko pies tak umie ale guzik prawda! Maku cieszy się całym sobą a mruczenie słyszę po drugiej stronie drzwi jak wkładam klucz do zamka :)
To naprawdę wyjątkowy kot.
W poniedziałek kontrolne badanie krwi. Oby było lepiej.

Lakina

Post » Czw mar 06, 2014 19:50 Re: Makowe opowieści

Cieszę sie, ze tak mu dobrze u Was!
Najważniejsze, ze mimo tego, ze męczyłaś go lekami i kroplówkami, nie stracił zaufania i kocha Was całym sobą! No i grunt, ze dobrze sie czuje - przy nerkach to połowa sukcesu :ok:
Obrazek

Avian

Post » Czw mar 06, 2014 20:51 Re: Makowe opowieści

Ależ co tam z psami, jak wchodzę do pokoju, to jeden kociur wchodzi mi na plecy z lodówki, drugi wytrzeszcza oczy ze stołu, a trzeci wplątuje się między nogi.
I wszystkie coś pieprzą o chrupach. Dom wariatów.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aviianko specjalnie dla Ciebie. Marutek polubił dom, Polubił mnie. Polubił Kamratów. Jest szczęśliwym kotem. Co noc przychodzi do łózka i cudownie brumboli. Wspaniały kot. Nie wiem jak podziękować...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pt mar 07, 2014 10:42 Re: Makowe opowieści

Za poniedziałek :ok: :ok:
Cieszymy się, ze u Was stabilnie :1luvu: :1luvu: :1luvu: i czekamy na fotki królewicza :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt mar 07, 2014 23:06 Re: Makowe opowieści

Nie ma lepszego widoku rano po otwarciu oczu od wpatrującego się kota :) Człowiek od razu ma dobry humor na cały dzień :) Nie da się nie kochać Makowieckiego :1luvu:

Obrazek

Jeszcze jeden Maku łóżkowy:

Obrazek

I nowo odkryta zabawka. Niestety mam za słaby aparat, żeby robić fotki kotu przy zabawie i wychodzą tylko smugi więc musiałam odczekać aż przestanie szaleć :)

Obrazek

Lakina

Post » Pt mar 07, 2014 23:37 Re: Makowe opowieści

Jakiż rozkoszniak! Na 100% krewny Marutka. Te same pozy, ten sam układ ciała, te same miny... Tak samo zwija pazurki, te same uszka! To samo lusterko na brzuszku...
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Sob mar 08, 2014 9:04 Re: Makowe opowieści

Pierwsza fotka jest rozczulająca :1luvu:
Cudny, szczęśliwy, domowy kot !

... a na ostatniej widać, ze trochę schudł, no ale skoro tak trudno go namówić na zjedzenie czegoś, to cudów nie ma, nie bedzie grubasem ;)

Trzymam bardzo mocno kciuki za badanie kontrolne, żeby te problemy z nerkami kazały się chwilowym stanem związanym z infekcją :ok:
Obrazek

Avian

Post » Sob mar 08, 2014 18:47 Re: Makowe opowieści

Pierwsza fotka mnie powaliła :oops: :oops: :oops: :oops:
Maku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Śliczny z Ciebie chłopiec :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto mar 11, 2014 9:44 Re: Makowe opowieści

Badania przesunęliśmy na piątek bo muszę być z Makusiem do 16:00 żeby zdążyli wysłać krew do laboratorium a o tej godzinie dopiero kończę pracę.. Wzięłam dzień urlopu więc w końcu uda mi się to ogarnąć jakoś. Przy okazji muszę siuśki kocura znów złapać i zrobimy komplet badań :)

Na 100% krewny Marutka. Te same pozy, ten sam układ ciała, te same miny... Tak samo zwija pazurki, te same uszka! To samo lusterko na brzuszku...

Ciekawe czy polubiliby się z Maru :)
Właśnie znów przeglądnęłam fotki obydwu na gagatkach.com i nie ma wątpliwości, że są spokrewnieni.
Tylko Makuś nie jest już taki grubiutki jak Marutek.
Srebrny dba o linię, nic nie mogę zrobić ;) Na szczęście waga utrzymuje się w granicach 4,5. Zważę go u wetki dokładniej.

Trzymam bardzo mocno kciuki za badanie kontrolne, żeby te problemy z nerkami kazały się chwilowym stanem związanym z infekcją :ok:

Nie wiem czy koci los bywa aż tak łaskawy ale o niczym innym nie marzę :)
Stresuję się bardzo tą kontrolą.
Póki co u nas bez zmian a to chyba dobrze.

Lakina

Post » Wto mar 11, 2014 10:10 Re: Makowe opowieści

A ja wczoraj złapałam Silvę - i tak na nią patrząc w garażu, jak sie wygina, mruczy i podstawia brzuch do głaskania pomyślałam, ze może ta trójka to rodzeństwo? :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Wto mar 11, 2014 10:31 Re: Makowe opowieści

Marutek chyba mocno starszy - Tata?! Szwendał się po tych ogródkach - może nawyrabiał. :mrgreen:
I oczy jeszcze mają skośne.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto mar 11, 2014 10:36 Re: Makowe opowieści

Własnie niekoniecznie Maru starszy - wg mnie najstarsza może byc Silva. A tak naprawdę to wszystko koty w srednim wieku, trudno dokładnie określić wiek - wszystko zależy od tego, jak żyły dotychczas ...
Makuś też nie jest młokosem.
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]