Bardzo Wam dziękuję!
Kolejny raz Krzyś zetknął się bardzo blisko ze śmiercią – poprzednio w Tatrach zginął Jego kolega z roku, teraz himalaista Andrzej Hajzer
http://pl.wikipedia.org/wiki/Artur_Hajzer Miał dwóch synów: Filipa i o 8 lat młodszego Jakuba oraz żonę Izabelę.
– Filip jest kolegą Krzysia z roku ….
….
Krzyś też trochę chodził po górach. Początkowo z nami. Z Mężem kilka razy częściej niż ja z Choco wszedł na Babią Górę! Wtedy podczas ostatnich wakacji Mruczusia ja zostałam ze zwierzakami na dwa dni w Lipnicy a Oni pojechali na kilka dni na Słowację.
Wtedy po raz ostatni Mąż poszedł w wysokie góry i zrobił to z synem! Śmiejemy się, że nasz Syn, który nie przeklina wspomina to podejście i górę jako Kur... Górę
Ciekawostka - na Babią Górę z psem można podejść od słowackiej strony, od polskiej nie
.....
W domu remont podłogi w kuchni – częściowy i wzajemne pretensje kto podjął jaką decyzję – teraz słyszę, że zgodziłam się na położenie płytek w zostawieniem nieruszonych szafek ze zlewozmywakiem… faktycznie do podłączenia go był potrzebny hydraulik czyli mój dzień urlopu a w tej chwili obydwaj i Krzyś i Wojtek są w domu. Zależało mi najbardziej właśnie na tej szafce bo tam najczęściej rozlewa się woda i tam jest jedyna możliwość awarii i zalania kuchni…
Czekamy kiedy zostaną pocięte płytki do uzupełnienia obok ścian – kuchnia wybitnie nieforemna – same ukośne fragmenty i wszystko się przeciąga, za szafkami wykryliśmy ułatwienie „oszczędność" którą zrobił poprzedni glazurnik – za szafkami ścianę tylko wymalował a tych płytek oczywiście już nie ma…
Doszłam do etapu, że jest mi dokładnie wszystko jedno…
Poruszam się w mieszkaniu jak po labiryncie, szafki i ich zawartość nadal w pokoju!
Swoje pokoje już posprzątali i pakują się a ja nie mogę się dostać do żadnej własnej szafy…
Wracam późno z pracy, lecę na spacer z suką – usiłuję zobaczyć co kwitnie na działce i odwiedzić łabędzie rosnące błyskawicznie – dosłownie żadne zdjęcie liliowców i inne przy złym oświetleniu ani z kieszonkowego ani lepszego aparatu nie wychodzi – nie umiem go zrobić, nie wychodzi ostre i wyraźne....kiedyś gdy chociaż trochę się ogarnę wkleję co wyszło
Potem jeszcze coś trzeba zjeść, porozmawiać, gotowanie na następny dzień, ogarnięcie całości i siebie i padam…
Odebrałam wynik Elisa IgG – 199,06 j przy granicznych 16-22 …. Już przecież minęło tyle czasu a może jest coś innego co na to wpływa…
Oczywiście pamiętam o Biszkopciku i Akcji Tona i klikam Nie dopisuję się jeśli przed chwilą ktoś podał identyczny stan.
W tej chwili już nie wiem nic na temat urlopu ani kiedy wyjadą Oni ani kiedy ja i czym…
W propozycji tytułu podforum znowu wątek monolog i nie było sensu tworzenia ankiety nawet gdybym wyłoniła propozycje jak sformułować opis pozycji do ankiety gdy tam dosłownie nikt nie zagląda

Nawet teraz nie mam głowy żeby temu się przyglądnąć i lepiej w skróconej formie wypunktować to dla Moderatorów...
viewtopic.php?f=1&t=152788 Koniec przerwy na herbatkę, dopiszę kliknięcia, nawet nigdzie nie zaglądam,

i znowu znikam do kolejnego etapu pracy
Za WSZYSTKO I WSZYSTKICH