Sevilla i Granada

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 12, 2013 19:11 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Piękne foty, piękny kot! Pozdrów małą od moich ;)
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Nie maja 12, 2013 19:38 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Widać, że źle się czuje - bidulinka :(
Kciuki za wyzdrowienie :ok: :ok: :ok:
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Nie maja 12, 2013 19:44 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

vivien pisze:Widać, że źle się czuje - bidulinka :(

Naprawdę?? Po czym to widzisz? Bo ja mam ją na codzień i mam wrażenie, że taka trochę osowiała się zrobiła już jakiś czas temu, tylko nie wiem, dlaczego. Przez ten świąd wcześniej już, czy dopiero teraz przez encortolon? Ech, sama nie wiem :(

Madzio

Od: Nie paź 21, 2012 19:18

Post » Nie maja 12, 2013 20:35 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Witam!
Czy razem z Szajką możemy się dołączyć?
Sevilla jest śliczna, od tyłu ma takie umaszczenie jak miała moja Klara, tylko Klarka nie miała białego na pysiu.
Jak widzę takie cudo to mięknie mi serducho :1luvu: i wracają wspomnienia.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie maja 12, 2013 21:00 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Ależ oczywiście, ab., zapraszamy! I dzięki, dla nas Sevi jest oczywiście gwiazdą, ale miło i od innych usłyszeć komplement ;D. Czytałam o Twojej Klarze, wzruszające, oczywiście od razu miałam w głowie scenariusz, że musiałabym podejmować podobną decyzję co do mojej małej i przeraziło mnie to... Ale wspomnienia na pewno masz tylko dobre!
Szajka to świetne imię, idę do Was ;)

Madzio

Post » Nie maja 12, 2013 21:04 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Zapraszamy serdecznie :1luvu:
Tak wspomnienia już tylko piękne, staram się wymazać te ostatnie, które najbardziej bolą.
A ty nie myśl o rzeczach złych i trudnych, przed wami wiele lat szczęścia i radości :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon maja 13, 2013 16:44 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Madzio pisze:
vivien pisze:Widać, że źle się czuje - bidulinka :(

Naprawdę?? Po czym to widzisz? Bo ja mam ją na codzień i mam wrażenie, że taka trochę osowiała się zrobiła już jakiś czas temu, tylko nie wiem, dlaczego. Przez ten świąd wcześniej już, czy dopiero teraz przez encortolon? Ech, sama nie wiem :(

Ma smutne pysio i widzę trochę wysuniętej trzeciej powieki. Może to takie zdjęcia, ale tak ją odebrałam.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Pon maja 13, 2013 19:25 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Vivien, to ważne, my nie widzimy często szczegółów. Co do trzeciej powieki - widziało ją dwóch wetów i nikt na to nie zwrócił uwagi, ja kiedyś się zastanawiałam, czy to normalne, ale ma tak od samego początku. Niepokoić się tym?

Madzio

Post » Pon maja 13, 2013 19:49 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Madzio pisze:Vivien, to ważne, my nie widzimy często szczegółów. Co do trzeciej powieki - widziało ją dwóch wetów i nikt na to nie zwrócił uwagi, ja kiedyś się zastanawiałam, czy to normalne, ale ma tak od samego początku. Niepokoić się tym?

Wysunięcie trzeciej powieki jest objawem złego samopoczucia kota.
Sevilla przyjmuje mocne leki więc trzecia powieka nie jest niczym nadzwyczajnym w jej stanie. Poza tym z pewnością jest zestresowana zmianą zasad karmienia.
Dlaczego nie możesz podawać jej nic innego oprócz suchej karmy?
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Wto maja 14, 2013 22:24 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Karma została zalecona przez weta, RC Hypoallergenic, ponieważ Sevi ma ten zespół eozynofilowy i zachowania autoagresywne, być może z powodu alergii pokarmowej. Jeśli to karma, to trzeba wyeliminować wszystko i powolutku ewentualnie włączać jakieś elementy. Niestety ona to źle znosi, jak sama mówisz, Vivien, widać to po niej. Niby jak zaczynam się z nią bawić, to okej, ale nie to samo.

No i od soboty podajemy tabletki strzykawką. Nie sądziłam, że to będzie wykonalne, ale jak trzeba, to trzeba. Wydawało mi się, że jest coraz lepiej, ale dzisiaj Sevi zdrapała strup z rany i znowu pojawiła się limfa z krwią, znowu co jakiś czas się drapie... Jeśli nie minie jej do piątku, to nie wiem co dalej. A po odstawieniu tabletek może być jeszcze gorzej :(.

Madzio

Post » Wto maja 14, 2013 22:24 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

smarujecie tego strupa czymś?
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Wto maja 14, 2013 22:25 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Tak, lekarz jodyną smarować kazał, żeby zasuszać. No ale jak zdrapała to od nowa cała zabawa.

Madzio

Post » Wto maja 14, 2013 22:35 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

wiesz, żeby jej to plastrem zalepić, to musiałabyś wygolić część sierści - a wtedy też będzie drapać. w jakim miejscu jej to wyłazi? na szyi, że pomógłby np. kołnierz, może niżej, żeby wpakować w kubraczek?
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Wto maja 14, 2013 22:38 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

Rana jest poniżej karku, na grzbiecie, ale na wysokości łap. Kubraczek tam chyba się nie nada, kołnierz prędzej. Jak nic nie pomoże, to chyba będzie konieczny :(. Jutro chcemy zadzwonić do weta i powiedzieć, że tabsy jej nie powstrzymują od drapania, może coś zaradzi.

Madzio

Post » Wto maja 14, 2013 23:01 Re: Sevilla - zespół eozynofilowy i dziwnie wysoka kreatynin

spytaj go o ten tribiotic - tak jak mówię, nam bardzo pomógł, do tego stopnia, że Łajza spokojnie czekał, aż posmaruję, bo przestawało swędzieć wtedy.
Obrazek Obrazek

Maupa

[poprzednia][następna]