Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 22, 2013 20:51 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Ale ma piękne oczy!

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lut 24, 2013 19:15 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Mam pytanie jaką szczotką wyczesujecie swoje krótkowłose koty? Moja plamka się "sypie" wszędzie białe kłaki a mój mąż dostaje wścieklizny.
Obrazek
Podróż jest lepsza od dotarcia do celu.Liczy się to co człowiek przeżyje krocząc obraną drogą potknięcia, upadki, przyjaźnie. Trzeba tylko wierzyć, że przyszłość ułoży się po naszej myśli.

ewahejduk

Od: Nie lip 22, 2012 20:04

Post » Nie lut 24, 2013 19:37 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Idzie wiosna - moje koty w tym czasie najbardziej intensywnie gubią sierść. Sypią się cały rok, ale teraz będzie najgorszy okres... Ja w tym czasie kąpie moje koty - z wodą więcej spływa. Poza tym używam furminatora. Dobrze sobie radzi z podszerstkiem. No i zwykłego zgrzebełka też używam. Słowem - wszystko dozwolone, co pomoże przetrwać ten okres i nie zasypać mieszkania :)
A, u weta można kupić krople, które przyspieszają linienie, poza tym dobrze wpływają na kondycję skóry. Z lekarzem należy omówić dawkowanie, a kropelki nazywają się kerabol.
To tyle, co ja robię. Ciekawa jestem, jak sobie radzą inni?

Sihaja

Post » Pon lut 25, 2013 20:51 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Ja tez mam furminator, ale Hakera można szczotkować rzadko i krótko, nie cierpi tego. Za to Pysia uwielbia szczotkowanie i musi codziennie być wyczesana, sam się tego dopomina. Jest czesana zgrzebłem o takim Zolux Zgrzebło małe.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto lut 26, 2013 14:54 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Ja używam czegoś co się nazywa gęsty grzebień i jest pozostałością p czasach głębokiego PRLu kiedy wszawica w szkole i przedszkolu nie była szokiem..... mama miała takich kilka gdyby co... a potem się taki jeden dostał Plamce. Właściwie całkiem nieźle sobie radzi z wypadającą sierścią, a kicia jest w błogostanie w trakcie trwania zabiegu pielęgnacyjnego.
Wracając do Stokroci pozbyła się dziś sporej partii włosów z brzucha gdyż miała robione usg i weterynarz ogolił potrzebne mu miejsce. Nerki i pęcherz są w porządku. Weterynarz nie dopatrzył się tam jakichkolwiek zmian. Ciągle borykamy się z krwią w moczu. Bardziej specjalistycznych badań w jarocinie nie poczynimy wet zaproponował by podawać jej wit C na uszczelnienie naczyń krwionośnych. Sugerował że może to być jakaś zmiana zdrowotna spowodowana "drastycznym zajściem" z przeszłości. Badanie miało kosztować 35zł jednak skasował 20zł co nie ukrywam bardzo mnie ucieszyło. Coraz intensywniej myślimy o zabezpieczeniu balkonu, muszę z mężem wybrać się do marketu budowlanego i poprosić by mi doradził w tej kwestii.
Obrazek
Podróż jest lepsza od dotarcia do celu.Liczy się to co człowiek przeżyje krocząc obraną drogą potknięcia, upadki, przyjaźnie. Trzeba tylko wierzyć, że przyszłość ułoży się po naszej myśli.

ewahejduk

Post » Nie mar 10, 2013 22:27 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

No więc tak od czasu wizyty u weterynarza zaczęłam kici podawać naturalną wit C - koncentrat z aceroli i jak na razie krew z moczu zniknęła. Mocz również stał się mniej intensywny. Więc jestem dobrej myśli. Za każdym razem kiedy jej dotykam nie mogę się nadziwić aksamitnością jej futerka to po prostu coś niesamowitego fantastyczne uczucie :)
Obrazek

ewahejduk

Post » Nie mar 10, 2013 22:35 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

ewahejduk pisze:No więc tak od czasu wizyty u weterynarza zaczęłam kici podawać naturalną wit C - koncentrat z aceroli i jak na razie krew z moczu zniknęła. Mocz również stał się mniej intensywny. :)

:flowerkitty: wspaniale! Bardzo się cieszę, że to raczej nic strasznego!
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Nie mar 10, 2013 23:02 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

tak żyć powinna :) mimo że śnieg za oknem będziemy musieli zacząć intensywnie myśleć o zabezpieczeniu balkonu. Oglądałam materiały w markecie budowlanym mam nadzieję że w kwocie do 150zł się zmieścimy. Jeśli ktoś będzie miał chęć wesprzeć nas finansowo w tym działaniu z góry bardzo dziękuję.
Obrazek

ewahejduk

Post » Pon mar 11, 2013 1:16 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Ja kupuję sieci rybackie
http://www.sieci-korsze.pl/siatki-ochronne.htm

Wystarczy maila z wymiarami wysłać. jak kupowałam ostatnio na balkon było ok 10zł/m2
Oczko 4cm wystarczaecru albo oliwka jest prawie niewidoczna. A rozpiąć można bardzo prosto. Mam 2 tyczki bambusowe z boku i nantym trzyma się sieć. U góry drążek rozporowy a na dole skrzynki z balkonem. Choć jeśli się da dobrze jest na Hakach to powiesić.

Kciuki za kruszynkę:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon mar 11, 2013 12:40 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

siatka odpada nie da się zrobić tak by nią "zabudować" balkon do następnego piętra a mała jest wybitna we wspinaniu się. Firana to dla niej skałka wspinaczkowa. Myślałam bardziej nad takim falowanym czymś o konsystencji pleksy :) coś gładkiego bez możliwości wbicia pazura Metr tego czegoś kosztuje około 25zł my potrzebujemy 4m. Muszę zrobić zdjęcie jak będę w brikomarche bo nie umiem tego nazwać
Obrazek

ewahejduk

Post » Nie mar 31, 2013 10:41 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Radosnych, zdrowych i spokojnych świąt Wielkiej Nocy :)
Mam nadzieję, że ze Stokrotką wszystko w porządku. Pewnie niedługo sterylka.

Katarzyna Grzyb

Od: Czw kwi 09, 2009 18:40

Post » Czw maja 09, 2013 12:53 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Obrazek

ewahejduk

Post » Czw maja 09, 2013 20:23 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Wyrosła dziewczyna! :)

Sihaja

Post » Pt maja 10, 2013 8:51 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

przede wszystkim dziewczyna rozbójnik każdy worek i kosz ze śmieciami jest jej jeśli tylko znajdą się w zasięgu jej łapy, kradnie dziecięce kapcie misiaki
Obrazek

ewahejduk

Post » Pt maja 10, 2013 10:43 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

ewahejduk pisze:przede wszystkim dziewczyna rozbójnik każdy worek i kosz ze śmieciami jest jej jeśli tylko znajdą się w zasięgu jej łapy, kradnie dziecięce kapcie misiaki

Hhehe mała cwaniara :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

[poprzednia][następna]