Estian i Xiana cz.VII

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 07, 2012 17:40 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Zdrowych i spokojnych świat zyczy Moś z plaskatymi. Alleluja i do przodu! :mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie kwi 08, 2012 19:41 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Niedziela Wielkanocna...
refleksja i zaduma nad Cudem Zmartwychwstania
i budzenia się do życia Całego świata....

Życzenia zdrowia, szczęścia, radosnego wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół.
Tradycyjne Alleluja!

[/url] Obrazek
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon kwi 09, 2012 8:53 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Pozdrawiamy słonecznie!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon kwi 09, 2012 9:29 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

swiatecznie pozdrawiam :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto kwi 10, 2012 10:12 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Rany kochane, ja się chyba zastrzelę! Ja w ogóle nie panuję nad czasem :( Święta wyrwały mnie z bieżącego życia kompletnie, goniłam w piętkę a do kompa miałam usiąść, miałam usiąść i miałam usiąść...

Ja chyba jestem... nienormalna? Kosmetyki w drodze - mam nadzieję, że już, za zaliczeniem (bo szybciej niby i priorytet) żeby tylko nie jutro bo jestem w pracy. Nie mam pojęcia co się dzieje jeśli coś przychodzi za zaliczeniem pocztowym a odbiorcy nie ma w domu? Nie wiecie? Zostawia jakieś avizo?
Po materiał na firanki muszę lecieć dzisiaj. Aaaa, najwyżej :( ... Bo kot będzie prany w piątek - jeśli oczywiście dostanę kosmetyki - i jeśli coś będzie mocno nie tak to kanał. I nie pojadę :(

Kothka, cudna fota świąteczna :)
Kalairku, rany na rękach pioruńsko ciężko się goją, niby zagojone ale ślady są paskudne jeszcze.

Podpowiedzcie kochane, przyjmujemy wymiary klatki wys 65 reszta 60? Tak?

Dziękuję pięknie za życzenia świąteczne :1luvu: Kochane jesteście :1luvu:

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto kwi 10, 2012 11:18 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Nelly, nie stresuj się tak :lol: Wystawa to ma być przyjemność, a nie stres :)

Kosmetyki przyjdą na pewno, jak Cię nei będzie w domu to zostawią awizo jak zwykle i odbierzesz sobie na poczcie :)

Z klatką i firankami pamiętaj jeszcze o jakimś podkładzie (typu karton albo karimata) na spód klatki pod kocyk (bo spód jest niezabudowany, ap rzez to niewygodny dla kota), jakąś oponkę (albo budkę, ale z tej czasem kota ciężko wyjąć jak ma stresa, a na pierwszej wystawie zazwyczaj ma ;)) żeby kot miał zapach domu, a przy okazji żeby mógł się schować jak się będzie bał (mój Lesiek pierwsze dwie wystawy przesiedział pod oponką robiąc za żółwia ;) dopiero później zaczął się lansować ;)) i coś na górę klatki (może być z takiego materiału jak firanki, ale równie dobrze może być kocyk)

A firanki na początek (dopóki nie zobaczysz czy wystawy Ci się podobają ;)) to po prostu dwa kawałki materiału o długości powiedzmy 120 cm (jak nastawiasz się na połówkę klatki) z wciągniętą gumką na górze i przyszytymi tasiemkami, żeby mozna było je zawiązać na klatce, niskokosztowe :lol: Później jak już polubisz jeżdżenie to sobie zainwestujesz w lepsze :) A przy okazji na wystawie pooglądasz różne rozwiązania

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Wto kwi 10, 2012 12:00 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

kothka pisze:Nelly, nie stresuj się tak :lol: Wystawa to ma być przyjemność, a nie stres :)

Niby tak i pewnie jest, dla wielu, może dla wszystkich oprócz mnie? Dla mnie na razie to jakaś koszmarna konieczność :mrgreen: Może już jestem za stara? Jaka bywa górna granica wieku wystawców? :P

kothka pisze:Kosmetyki przyjdą na pewno, jak Cię nei będzie w domu to zostawią awizo jak zwykle i odbierzesz sobie na poczcie :):)

Obyś była dobrym prorokiem :)

kothka pisze:Z klatką i firankami pamiętaj jeszcze o jakimś podkładzie (typu karton albo karimata) na spód klatki pod kocyk (bo spód jest niezabudowany, ap rzez to niewygodny dla kota), jakąś oponkę (albo budkę, ale z tej czasem kota ciężko wyjąć jak ma stresa, a na pierwszej wystawie zazwyczaj ma ;)) żeby kot miał zapach domu, a przy okazji żeby mógł się schować jak się będzie bał (mój Lesiek pierwsze dwie wystawy przesiedział pod oponką robiąc za żółwia ;) dopiero później zaczął się lansować ;)) i coś na górę klatki (może być z takiego materiału jak firanki, ale równie dobrze może być kocyk)

A firanki na początek (dopóki nie zobaczysz czy wystawy Ci się podobają ;)) to po prostu dwa kawałki materiału o długości powiedzmy 120 cm (jak nastawiasz się na połówkę klatki) z wciągniętą gumką na górze i przyszytymi tasiemkami, żeby mozna było je zawiązać na klatce, niskokosztowe :lol: Później jak już polubisz jeżdżenie to sobie zainwestujesz w lepsze :) A przy okazji na wystawie pooglądasz różne rozwiązania

Dzięki :) . A za podpowiedź tasiemek buziaczek! 8) A ja tak kombinuję jak to zamocować do kratek :)
Powoli mam już wizję :) Jak polubię wystawy, hmmm... Na razie to dla mnie coś niewyobrażalnego, polubić :mrgreen: Owszem, bardzo lubię chodzić, raz do roku w Poznaniu, ale jako zwiedzająca i jakoś nie zwracałam niestety szczególnej uwagi na wystrój. A od czasu świadomości, że mnie to czeka nawet nie byłam na żadnej wystawie. I TZ mnie dołuje, że to trzeba było pojedzić, obserwować jak to przebiega itd. itd. No trzeba było, ale nie było.

Nelly

Post » Wto kwi 10, 2012 12:14 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Jejku, Alu, faktycznie, spokojnie!!! :P :ok: :ok: :ok:
Listonosz zostawi awizo, jakby co. 8)
Witajcie Kochane! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto kwi 10, 2012 12:29 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Teraz pewnie za późno, ale na przód klatki warto folię zabezpieczającą. Naprawdę warto ...

Materiały na firnakę polecam w Bławatku przy pl.Wielkopolskim - panie już przeszły chrzest bojowy ze mną, bo ja techniczna, nie "szmaciana", powiedziałam do czego chcę i zostawiłam pole do popisu 8) Dobrze wybrały.
A obok zaraz jest pasmanteria, można tasiemki, żabki i haczyki do mocowania zakupić.

Kąpiel w piątek? Łoj ... doschnie do soboty?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto kwi 10, 2012 13:15 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Górnej granicy wieku wystawcy na szczęście nie ma :lol:

A na przód klatki rzeczywiście folię albo moskitierę (albo tak jak ja mam firankę taką cienką), tak żeby ludzie nie wkładali rąk do klatki i nie dotykali kota

I gwarantuję, że chodzenie na wystawy jako widz nie nauczy Cię za wiele :lol:
Na początku jest chaos, ale grunt to pilnować swojego numerka na tablicy :) Z jednym kotem da się ogarnąć :D

Ja Leska też zawsze w piątek rano kąpałam, a koło północy był wyjazd (zawsze był suchy, a suszarki nei używam), ale to jak zwykle zależy od kota :)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Wto kwi 10, 2012 17:49 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Jejku Aluś to kiedy ta pierwsza wystawa? W ten weekend??
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro kwi 11, 2012 11:11 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Trzymamy :ok: żeby wszystko było OK
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Śro kwi 11, 2012 11:44 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Wygląda że za chwilę wystawa, a Ala się nam tu stresuje.. 8) Będzie dobrze, prosi,y o wieści!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw kwi 12, 2012 12:27 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

kalair pisze:Witajcie Kochane! :D

Witaj :)

Nelly

Post » Czw kwi 12, 2012 12:31 Re: Estian, Xiana i Maurycy cz.VII

Avian pisze:Teraz pewnie za późno, ale na przód klatki warto folię zabezpieczającą. Naprawdę warto ...

Materiały na firnakę polecam w Bławatku przy pl.Wielkopolskim - panie już przeszły chrzest bojowy ze mną, bo ja techniczna, nie "szmaciana", powiedziałam do czego chcę i zostawiłam pole do popisu 8) Dobrze wybrały.
A obok zaraz jest pasmanteria, można tasiemki, żabki i haczyki do mocowania zakupić.

Kąpiel w piątek? Łoj ... doschnie do soboty?

No własnie na przód klatki nie mam nic, a wiem, że potrzebne :( Myślałam, że jeszcze coś skombinuję ale nie mam.
Tak, w Bławatku przy Wielkopolskim właśnie kupowałam :)
Ja chciałam ją suszyć suszarką. Zobaczymy jak to będzie znosić dopiero niestety.

Nelly

[poprzednia][następna]