Adoptowałam sukę prawie :) ON: Debi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2011 20:44 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka, ona - tak mi sie wydaje - upodabnia sie do mlodej psicy carmelli

żartowałam :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie lis 27, 2011 20:45 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Maryla pisze:Femka, ona - tak mi sie wydaje - upodabnia sie do mlodej psicy carmelli

żartowałam :twisted:

:twisted:
do młodej psicy carmelli to Fionka się upodabnia długością futra :evil: Ciekawa jestem, jak carmella radzi sobie z kłakami psicy, skoro u mnie jest Armagedon :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie lis 27, 2011 20:47 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Maryla pisze:a co ona taka ... tłusta :roll: :wink:

ide grób sobie kopać :roll:

Nie śmiałam zapytać. :twisted:
Feebee

Post » Nie lis 27, 2011 20:50 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Feebee pisze:
Maryla pisze:a co ona taka ... tłusta :roll: :wink:

ide grób sobie kopać :roll:

Nie śmiałam zapytać. :twisted:

też sobie grób wykop :evil:

masz podziwiać, wpadać w zachwyt i tym podobne :!:

Feebee, naprawdę uważasz, że jest za tłusta? Wetka tydzień temu nic nie mówiła, a ona zawsze krzyczy, jak zwierzak ma nadwagę
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 27, 2011 21:00 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Troszkę tak wygląda.
Tylko wiesz, ja na zdjęciach też mam jakieś 5 kg nadwagi, a przecież w realu taka laska jestem, że szok. :twisted: :lol:

A na poważnie. Fiona nie musi być tłusta, ona jest stateczną panią, ze względu na stawy nie biega, nie dokazuje w intensywnej zabawie i może sprawiać takie wrażenie na fotkach. Wetka wie najlepiej.
Feebee

Post » Nie lis 27, 2011 21:04 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Już mnie zdążyłaś przestraszyć. Dla Fionki nadwaga ma kapitalne znaczenie dla sprawności łap. Jutro dzwonię do wetki :lol:
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 27, 2011 21:16 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka, do czesania psicy zakup sobie furminator, a do kompletu gumowe zgrzebło dla psów (takie na rękę). Furminator wyciąga poszerstek, zgrzebło, najlepiej lekko zwilżane w trakcie czesania, "zdejmuje" martwy włos okrywowy.
Gwarantuję duuuużo mniejszenie ilości futra latającego po domu.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie lis 27, 2011 23:02 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:Fionka nigdy nie trzyma ogona w górze, ale nim macha zawzięcie, gdy zaistnieją ku temu okoliczności :wink: .

czyli 100% rasowego owczarka :ok:

Foty za małe - to primo
Secundo - jakoś też mi się wydaje, że jej wisi sadełko :oops: Nie bić proszę! Ale ja się na żywieniu psów nie znam, bo swojej nie umiem wyżywić. Sucz mi przytyła odkąd przybyła prawie 5 kilo, z czego 3 próbuję jej zgubić, ale przez to futro nie wiem czy ona jest gruba czy chuda obecnie. Trzeba by jechać do weta się zważyć. Moja psica jest większa niż przewiduje wzorzec, bo ma 65 cm. Może więc ważyć też powinna więcej niż tabelkowa suka ON. Moja jest jakaś taka szeroka w biedrach

O latających włosach proszę mi nie mówić, nie wiem jak to ogarnąć. Już nawet mi myśli przelatują, żeby jednak psicę na kojcową przerobić, bo na "Maryśkę" mnie nie stać, a mieszkam jak w chlewie. Wczoraj miałam mieszkanie wypucowane, bo goście niezwierzakowi przyjechali. Kuźwa już wieczorem włochy latały, dziś masakra.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie lis 27, 2011 23:41 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

przez weekend odkurzałam dwa razy dziennie :evil:

carmella, skoro Ty nie możesz zapanować nad wagą Szili, która biega, to jak ja mam ogarnąć Fionkę? :evil: Może dawać jej jeść co drugi dzień? :crying:
Ja już naprawdę uważam.

a co do fot, carmella, miej litość. To cud boski, że ja w ogóle ogarnęłam ich wstawianie :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pon lis 28, 2011 16:00 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

andorka pisze:Femka, do czesania psicy zakup sobie furminator, a do kompletu gumowe zgrzebło dla psów (takie na rękę). Furminator wyciąga poszerstek, zgrzebło, najlepiej lekko zwilżane w trakcie czesania, "zdejmuje" martwy włos okrywowy.
Gwarantuję duuuużo mniejszenie ilości futra latającego po domu.

http://animalia.pl/produkt,19049,66,Bio ... 10_cm.html
natchnęłaś mnie i kupiłam taki, jak w linku :1luvu:
Obrazek

Femka

Post » Pon lis 28, 2011 17:53 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Na oko dokładnie taki sam jak mam :)
Byle był tak samo skuteczny :ok:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon lis 28, 2011 19:01 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Fionka bardzo się zmieniła (mam na myśli wygląd, bo o jej zachowaniu wiemy z Twoich relacji ) na plus oczywiście :) :ok:

A te foty jesienne są piękne :)

A wagą Fiony się nie przejmuj. Dawaj jej ciut mniejsze porcje i czekaj na efekt :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lis 29, 2011 17:01 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Oj tam. oj tam, nie czepiajta się biednej Fionki, po mojemu wcale gruba nie jest 8)
A różnica między lutym a listopadem widoczna gołym okiem, in plus oczywiście.

P.s. Femka, czy ta chałupka z ciemnymi okiennicami jest Twoja?

Boszzzz, zazdraszczam okrutnie emigracji z miasta... Te widoki, kolory, nawet jesień może być piekna
;)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto lis 29, 2011 20:46 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

ta chałupka jest jak najbardziej moja, ale ona na fotkach wyszła jakaś wydłużona. To mały domek.
Trochę się zrehabilitowałaś pochwałami dla Fionki za uwielbienie dla Burka :mrgreen:

EDIT: i ponieważ kiedyś Feebee po mnie pojechała, że nie pozwalam sobie powiedzieć nic dobrego o opiece nad Fionką, to poprawę jej stanu traktuję jako swoją osobistą zasługę, bo o nią dbam :smokin:
Obrazek

Femka

Post » Śro lis 30, 2011 21:25 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:prosz :D Oto Fionka na jesiennym spacerze
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Piekna psica, wcale nie gruba 8)
Acha, ja slyszalam, ze ONKI maja miec taki niższy tył od przodu. Na wystawach tak maja. Podobno to niezdrowe jest :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

[poprzednia][następna]