16letnia niewidoma Mrówcia odeszła we własnym domu [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 24, 2011 21:48 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Dzięki Aniu :1luvu:
Co do reszty - trzymaj kciuki :ok:
Choć wiem, że to robisz :)
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon paź 24, 2011 21:51 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Trzyma, trzymam :D
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon paź 24, 2011 21:55 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Ja Anna tez caly czas :ok: za Mroweczke i duuuzo buziakow na dobranoc :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pon paź 24, 2011 21:59 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Anno - dzięki i Tobie :1luvu: :ok: :mrgreen:
Musi sie udać :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon paź 24, 2011 22:04 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Mróweczko, jesteś przesłodka i przekochana :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Niech się domek dla ciebie znajdzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon paź 24, 2011 22:05 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

uda się :ok: :ok: :ok:
odświeżajcie proszę wydarzenie na fb https://www.facebook.com/#!/event.php?e ... 4430790309
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon paź 24, 2011 22:48 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Duszek686 pisze:Mróweczka apetyt ma całkiem ładny, choć już sie nie rzuca na jedzenie.
Bardzo dużo śpi.
Jest chudziuteńka jeszcze, ale wydaje mi się, że jednak odrobinkę przytyła.

Na imię mam Mrówka.
Za sobą mam juz wiele jesieni. Wiele wiosen i lat...
Kiedyś miałam Dom. I inne imię... zapomniałam juz jakie...
Długo się błąkałam po ulicach, długo głodowałam..
Teraz jestem tutaj - mam dach nad głową i zawsze pełna miseczkę.
I mam czas, by marzyć...
Dziwisz się? Przecież stara, niewidoma kotka tez może marzyć...
Lubię spać... bo w snach ... mam Dom.
W snach leżę na słonecznym parapecie, a promyki słońca, których dostrzec nie mogę, rozgrzewaja mi futerko.
W snach jestem kochana i chciana, mam się do kogo przytulic i komu pomruczeć do ucha.
W snach głaszczą mnie delikatne ręce, a ja mruczę szczęśliwa...
W snach jest pięknie...
Ech...
Głupie to - wiem.
Głupie marzenia starej , nikomu nieporzebnej kotki.
Niewiele mi czasu zostało...
Nie mam już nic prócz marzeń...
Cuda się nie zdarzają, wiem.
Choć... może jednak...?
Mówiłam, że mam na imię Mrówka?
Wiele już jesieni przeżyłam.
Zbliża się zima...
Czy będzie moją ostatnią...?

Mrówka ma ok 16 lat. Jest niemal niewidoma, nie ma też ząbków.
Została znaleziona zagłodzona, w stanie skrajnego wycieńczenia.
Kocha ludzi. Całą sobą.
Czy stanie się cud?
Czy znajdzie się ktoś, kto pozwoli jej dożyc swych dni w szczęściu?
Bardzo o to prosimy.
Kotka przebywa w łódzkim schronisku dla zwierząt.
Jest w trakcie leczenia
Kontakt w sprawie adopcji:
Aneta
anetylak@yahoo.com

Prosząc o dom dla Mrówki, powinno się podać kryteria, jakie ten dom powinien spełniać.
Określenia : dobry, najlepszy - nic nie mówią.
Chodzi o to, aby znów nie było tak jak z moim przypadku : ktoś zaoferuje dom dla kotki,
a okaże się, że ten dom nie będzie spełniał warunków.
Bo warunki nigdy nie zostały sprecyzowane.
Należy podać, że dom np. powinien : nie posiadać innych kotów, ani psów, że kotka nie ma być wychodzącą do ogrodu (nawet gdy ogród bezpieczny), itd, itd.
Kiedy sprecyzuje się wymagania, wtedy nie będzie takich osób jak ja : które chciałyby pomóc kotce, ale nie spełniły wymagań, bo oferując dom dla kotki........nie znały tych wymagań.
Postawione jasno warunki już na wstępie powstrzymają przed deklaracjami osoby, które warunków nie spełniają.

Ze swojej strony podpowiem jeszcze jedno : dom powinien posiadać doświadczenie w opiekowaniu się starym kotem, oraz chorującym kotem - umieć udzielać pomocy, podawać leki etc.
Mówię o tym, ponieważ kotka jest w tym wieku, że o pogorszenie się stanu zdrowia nietrudno.
Jeżeli kotka trafi do domu niedoświadczonego, albo domu oddalonego od dobrej lecznicy wet (np. daleko od większego miasta ) - bez możliwości codziennego odwiedzania weta w chorobie, albo bez umiejętności podawania zaordynowanych leków - to może się to różnie skończyć.

Nie chcę oczywiście wtrącać się- proszę znów mnie źle nie zrozumieć. Wiem po prostu z własnego doświadczenia, jak ważna jest możliwość szybkiego kontaktu z dobrą lecznicą gdy ma się pod opieką zwierzę specjalnej troski i jak ważne jest doświadczenie w udzielaniu pomocy gdy dostęp do weta utrudniony, a trzeba szybko reagować.

Grażyna-kg

Od: Pt mar 27, 2009 8:15

Post » Wto paź 25, 2011 5:57 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Grażyna-kg pisze:

Prosząc o dom dla Mrówki, powinno się podać kryteria, jakie ten dom powinien spełniać.
Określenia : dobry, najlepszy - nic nie mówią.
Chodzi o to, aby znów nie było tak jak z moim przypadku : ktoś zaoferuje dom dla kotki,
a okaże się, że ten dom nie będzie spełniał warunków.
Bo warunki nigdy nie zostały sprecyzowane.
Należy podać, że dom np. powinien : nie posiadać innych kotów, ani psów, że kotka nie ma być wychodzącą do ogrodu (nawet gdy ogród bezpieczny), itd, itd.
(...)

Ze swojej strony podpowiem jeszcze jedno : dom powinien posiadać doświadczenie w opiekowaniu się starym kotem, oraz chorującym kotem - umieć udzielać pomocy, podawać leki etc.
Mówię o tym, ponieważ kotka jest w tym wieku, że o pogorszenie się stanu zdrowia nietrudno.
Jeżeli kotka trafi do domu niedoświadczonego, albo domu oddalonego od dobrej lecznicy wet (np. daleko od większego miasta ) - bez możliwości codziennego odwiedzania weta w chorobie, albo bez umiejętności podawania zaordynowanych leków - to może się to różnie skończyć.
(...)

Racja. Przemyślcie dziewczyny
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto paź 25, 2011 7:31 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Grażyna ma rację, starego schorowanego kotka nie można oddać komuś kto nie ma doświadczenia i (przepraszam ale taka jest prawda) środków na leczenie w razie potrzeby. Dotąd nie mogę zrozumieć dlaczego nie oddałyście Mrówki Grażynie i pewnie nigdy nie zrozumiem.

jaguska

Od: Wto wrz 13, 2011 8:36

Post » Wto paź 25, 2011 7:51 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

ruru pisze:Mrófka w sobotę:
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

piekna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto paź 25, 2011 7:54 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Ogólnie Grażyno masz rację.
Pamiętajcie jednak dziewczyny, że w ogłoszeniu nie można od razu wszystkiego wpisywać, bo po prostu czytający znudzi się nadmiarem informacji.
Takich informacji mozna udzielić chętnemu na adopcję kota podczas rozmowy.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto paź 25, 2011 12:06 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Magda dobrze mówi. Te wszystkie dodatkowe info, o których pisze Grażyna, będą uwględnione trakcie rozmowy z potencjalnym domem (znam Duszka, więc wiem, że o to zadba).
Ogłoszenie adopcyjne nie może przytłaczać nadmiarem info i szczegółów - bo takie po prostu męczą i zniechęcają do lektury.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto paź 25, 2011 12:14 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Hej, każdy co innego preferuje, ja tam wolę konkretne i precyzyjne informacje i tym się kierowałam adoptując zwierzaczki moje :D

jaguska

Od: Wto wrz 13, 2011 8:36

Post » Wto paź 25, 2011 15:21 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Jak się miewa Mrówcia?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto paź 25, 2011 19:48 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona schron Łódź

Dobry wieczór Mróweńko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak się miewasz skarbulku?
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[poprzednia][następna]