Kot Trojański i kocio-mysia banda ;]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 10, 2011 20:47 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Ciesze się, daj znać jak troszkę czasu byś miała na przyjmowanie gości.... można nam się uda zgrać czasowo to i Zajączka i cała ferajnę odwiedzę;-))
Moze zrobimy jaką sesje to wstawie tu i tam zdjęcia;-))
U nas niestety pierwszy maluch się pojawił, mama go chyba zostawiła= koty na lisiarni go miały w nosie i trafił do p. Bozeny na ten moment. Co dalej - nie wiem;-(

Az sie boje, bo mamy tyle dorosłych kotów, ze w 3 osoby 15 kociaków nie damy rady trzymac;-))) 3-4 kotki przybłędy się chyba okociły.
21 wysterylizowanych a było niby 13???i ciągle przybywa;-)))

Jakby co poradzisz mi jak taki żłobek się utrzymuje i pracuje jednocześnie hahah :kotek:
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Sob cze 11, 2011 9:31 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

KaleidoStar pisze:A to piesek moich znajomych, zabrany z działek od pana, na którego namiary dała BinaDina :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Super jest ten pieseczek, prawda?! :1luvu: Jakby co to jego braciszek cały czas czeka na dom. Jeśli ktoś się skusi to mój nr: 509 - 156 - 383.
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Nie cze 12, 2011 14:03 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

ale sie tu dzieje no 8O

witaj miło Aniu i kociaste :1luvu:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pon cze 13, 2011 7:53 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

KaleidoStar pisze:
Mamrot pisze:o matko jak sie cieszę! Uziątko... a Tadzio w nowym domu jak pięknie ma...
Aniu trzymaj kciuki.... Poziomka będzie miała dziś przetaczaną krew... od mojej 2 letniej Toli.... trzymaj za obie.

Czytałam, trzymam mocno.

To nie Tadzio, to Tolek;)

:ok: :ok: :ok: Za Poziomkę i Tolę.

Jeju no wiem, że Tolek, cos mi sie Tadziu myślało... no wiem , że Tadzio u Ciebie... A Tolllo tak pięknie w nowym...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon cze 13, 2011 15:44 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Trzymajcie kciuki za Biankę w nowym domku - właśnie pojechała :) A o 18 pan Marcin zawita poznać Dudusia :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon cze 13, 2011 17:20 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

;-)))))
Cudnie
A ja w przedszkolu mam nowego przedszkolaka....znalazł się maluszek w starej szopie, sam, mamy brak;-))) Dzieci go zamęczą więc szukam mu tez domku, tzn. bede bo dzis go zobaczyłam.

Musze wpasc do Ciebie w koncu i odwiedzic maluchy i Zajaca. Długo te wyniki nie dochodzą ;-((((
Szkoda bo mam 4 koty do szczepienia i fajnie jakbym dobra podała a nie tak w ciemno.

A Tadzio ile ma? Chyba Łapke dam komus innemu (ona nie moze byc sama, musi miec towarzystwo kocie) wiec moze zapytam chłopaka co chciał Łapke czy chce kocurka i sie zapoznają.??
pzdr
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon cze 13, 2011 17:26 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Tadzio to chyba z pięć miesięcy już..ale na razie go nie ogłaszam, bo tę przepuklinę trzeba zoperować. Dziś zrobię mu wydarzenie na FB, może jakiś grosz wpadnie na operację..

Dzień,w którym znajdzie się domek dla Tadzia będzie..oookroopnyyy :crying:
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pon cze 13, 2011 17:39 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

KaleidoStar pisze:Trzymajcie kciuki za Biankę w nowym domku - właśnie pojechała :) A o 18 pan Marcin zawita poznać Dudusia :D

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon cze 13, 2011 17:39 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

KaleidoStar pisze:Tadzio to chyba z pięć miesięcy już..ale na razie go nie ogłaszam, bo tę przepuklinę trzeba zoperować. Dziś zrobię mu wydarzenie na FB, może jakiś grosz wpadnie na operację..

lepiej mu u Ciebie będzie :ok:
Obrazek

Danusia

Post » Pon cze 13, 2011 18:23 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

KaleidoStar pisze:Tadzio to chyba z pięć miesięcy już..ale na razie go nie ogłaszam, bo tę przepuklinę trzeba zoperować. Dziś zrobię mu wydarzenie na FB, może jakiś grosz wpadnie na operację..

Aniu, a ile ta operacja ma kosztować? na Piastowskiej zrobią przepukilnę i wykastrują przy okazji za 100 zl :roll:
Cieszę się że maluszki wyfruwają do nowych domków, mam nadzieję że ogłoszonka się przyczyniły do tego ;) :piwa:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon cze 13, 2011 19:16 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Marzenko, ja Ci ogroooomne piwo wisze albo co tam chcesz :D To dzięki Twoim ogłoszeniom! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Na Piastowskiej za tyle tylko? To ja się piszę, mój wet mówił 100-150 za samą przepuklinę...

Pan obejrzał dziś Dudusia, jest nim zainteresowany, ale odbierze go w piątek, bo w tym tygodniu całe dnie pracuje, a chce mieć kilka dni na zapoznanie się i oswojenie z nowymi domownikami. Bierze jeszcze troszkę starszego kociaka gdzieś z Gdyni, więc nudno nie będą mieć ;)

KaleidoStar

Post » Śro cze 15, 2011 15:42 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Dzień pełen wrażeń..
Wstałam rano...znaczy..o 11.30 (nadrabiałam w nocy zaległości serialowe). Chwilę później wyszlam na pocztę, ostatni widok to Balbinka siedząca po swojemu w misce i chrupiąca suche.
Wracam.. a Balbina leży w pokoju. Zaro kontaktu, nawet nie próbuje wstać. Po chwili majtania ruszyla łapką i zaczęła płakać.. Szybko zlapałąm kontener, torebkę z portfelem i wyleciałam z domu, bo 3 minuty później miałam autobus. Z kotem było fatalnie, myślałam, że nie dojadę. Leżała i cicho piszczała tylko. Drugie pół drogi przeleciałam biegiem, wpadłam do gabinetu i wyciągam kota..który siada na blacie z miną "aaaleossochozi?" Nie mam pojęcia co to był za kryzys. Mała nadal jest osłabiona, ale dostała całą masę zastrzyków, te swoje, co bierze, oraz witaminy i wzmacniające różne rzeczy.. Teraz zachowuje się normalnie, zwyczajowo doprowadza mnie do szalu plącząc się wokół nóg :D
Ale co przeżyłam, to moje...

KaleidoStar

Post » Śro cze 15, 2011 15:49 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Balbina 8O 8O 8O
Twoja Duża to nazawał zejdzie :strach:
a swoją drogą ,to co to mogło być?
całe szczęscie ,że już wszystko w porządku, no nastraszyła Cie.
Obrazek

Danusia

Post » Śro cze 15, 2011 16:36 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Jejkuś współczuję, pewnie najadłaś się strachu :roll:

Zadzwoń na Piastowską, powołaj się na mnie i dopytaj Dr-ów, blisko nie masz, tymbardziej komunikacją miejską, ale wytłumacz sytuację i dopytaj czy można zabieg już robić i od razu jajka ciachnąć czy wstrzymać się jeszcze chwilkę, pewnie musieliby go obejrzeć, ale zapytaj o koszt, może taniej zrobią ;) powiedz że wiesz że kastracja 50 zł i że jak z przepukliną to koszt wspomniałam trochę większy :roll: generalnie jestem z nich zadowolona jeśli chodzi o sterylki i kastracje, kotki b szybko się wybudzają i nigdy nie było problemów, na jakieś 50 kotek które u nich zrobiłyśmy z koleżankami w tym roku
piastowska 33a: 58 5583873

tak żeby zobrazować Ci lokalizację Gabinetu, to to niedaleko pętli PKP w Oliwie
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw cze 16, 2011 7:25 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

tadzio za mały na kastrację...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

[poprzednia][następna]