Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2011 20:00 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

leży biedna plackiem w łazience ,jak nic leży i kicia :ryk: :ryk:

a jak wstanie to napisze :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto cze 07, 2011 20:27 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Hłe, hłe, hłe - bardzo śmieszne .. Ma jeszcze drugiego kota :mrgreen:
Leżałam pare razy, ale nie ciurkiem jednak :lol: . Ogólnie to juz nie muszę, kocidło wyłazi, bawi się różnymi , wywlókł szmaty ze skrzyni praniowej przez dziurę wywietrznikową, zamiast papirusa dostał owies, zjada co mu się da. I zdecydowanie od budki woli miskę pod wanną ze szmatami i gąbkami do 'prac porządkowych', więc dostał tam niebieski kocyczek.
Mruczy i w ogóle. Chce wychodzić. No, ja to mam tak, że cały czas się zastanawiam co on sobie myśli jak tak siedzi sam, czy ma poczucie krzywdy... , takie myślenie za kogoś..
A poza tym w łazience jest niefajnie jak jest zamknięta :?
I długo mam go tak więzić wg Was ? :roll: Kot przejechał przez całą Polskę , latał samolotem, a teraz go nie można ... :twisted: A potem CO będzie ??? :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto cze 07, 2011 20:36 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Wykorzystaj ten czas na zapoznanie ich wirtualne.
Znaczy głaszcz je na przemian, poznają swoje zapachy, przywykną.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto cze 07, 2011 22:43 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

daj kocicy budkę ,niech poniucha, niech pozna zapach kolegi ,młody też niech dostanie
coś Morelki :ok:
postaraj się aby było jak najmniej stresu ,co nagle to po diable :mrgreen:

iwona66

Post » Śro cze 08, 2011 8:39 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Najwiekszy stres to mam ja i nikt się tym nie przejmuje :evil:
Potem Morela, która słyszy i gapi się na drzwi właśnie, bo młody demoluje łazienkę- chyba rzuca się na drzwi :? . On nie ma już zadnego stresu, plącze sie między nogami jak wychodzę i się pcha. Z budką to jest jakiś pomysł-choć i tak cały czas jest 'wymiana zapachów' bo oba bywają na rękach, miziam, zabawki itd. A Morelka nie wchodzi do budek :( , ale może zapach sie rozprzestrzeni?
Ratunku - młody ma lekką biegunkę, tzn kilka razy zrobił miekką kupę [dzis] ale taką, że sie obtoczyła w żwirku i dała wyjąć.
Poza tym - mam znowu 'książeczkę zdrowia PSA' , tyle, że Morulec ma taką z miejscem na zdjecie :ryk:
Wynika mi,że odrobaczany był w listopadzie , a szczepienia nie ma w ogóle wpisanego 8O . BYŁ :?:

Kotika, czy Ty odbierasz pw, czy po prostu nie odpisujesz :lol: :?:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 08, 2011 9:02 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

ja w temacie szczepienia bo wiem że nie był szczepiony ,
małe rozwolnionko to w sumie normalka ,zmiana wody
moze i karmy ,u mnie mięcho wołowe było głównym daniem :mrgreen:
Fajnie ze taki ruchliwy chłopaczek sie robi ,a że troszkę dobija
się do drzwi :D

iwona66

Post » Śro cze 08, 2011 9:08 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

A - i jeszcze- czy kto słyszał, żeby mały miauczau/ł? Że nie miauczy to nic, Morela od niedawna dopiero gada, ale on otwiera buzię ...i nic sie nie wydobywa. Raz coś pisnęło..Może tak ma - czy się zmieniło?

NIE BYŁ SZCZEPIONY :?: czy może jeszcze za wcześnie po chorobie, czy co?

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 08, 2011 9:21 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

raczej chodzi o coś innego :( dużo kotów ,chorób a z kasą
to samo życie :?

iwona66

Post » Śro cze 08, 2011 9:24 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Morelowa masz pw.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro cze 08, 2011 10:04 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Ech, życie.... i ta kasa.
jakoś damy radę :D

Iwonka - masz smyczkę i szelki Migdałowe? Znaczy Kotikowe?

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 08, 2011 12:13 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Rozchorowałam się wczoraj , a mój domowy komp solidarnie razem ze mną :mrgreen: Dzisiaj już lepiej, ja po antybiotyku, komp po antywirusie.
A tu tyle do czytania. O morelowej gimnastyce-tak trzymać, to samo zdrowie, o Migdale, co kiedyś był Smokiem, o chodzących pasztetach itp.
Morelowa, ja mam w domu pełno kwiatów i aktualnie trzy koty. One interesują się wszystkim, co nowe. Nawet kłującym kaktusem. Szczuruś miał kiedyś wielką przyjemność w obgryzaniu grubych liści drzewka szczęścia i roznoszeniu ich dumnie w pysiu po całym domu. Jak je prawie całe ogołocił, to mu przeszło. I teraz kwiatki stoją i nikt ich nie zaczepia :ryk: Przeznacz jeden papirus "na przyzwyczajenie", chyba że jest trujący :? .
Pozdrawiam serdecznie całą Waszą powiększoną rodzinkę :1luvu: . Pozdrawiam również wszystkich, którzy pomogli Smoczusiowi w jego dalekiej podróży i w przemianie w Migdałka :1luvu:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro cze 08, 2011 12:19 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

morelowa pisze:Ech, życie.... i ta kasa.
jakoś damy radę :D

Iwonka - masz smyczkę i szelki Migdałowe? Znaczy Kotikowe?

mam :mrgreen:

iwona66

Post » Śro cze 08, 2011 12:20 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Papirus nie szkodzi kotom, wręcz przeciwnie, dobrze się po skonsumowaniu pozbywać kłaczków.
Fanszeta dobrze radzi - wyhoduj dwa (jeden do jedzenia, drugi do odrastania :lol: ) dla kotów - jak będzie do nich dobry dostęp, to nie będzie się gimnastykował i pożerał dużego.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro cze 08, 2011 12:54 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Iwona - a oddasz Kotice? :mrgreen:

Papirus nie jest trujący, jako jeden z niewielu chyba :? Duży jest taki duży i rosnący, że Migdał nie da mu rady. Morela raz kiedyś ugryzła i rzęziła potem tak, że chciałam jechać na pogotowie, ale jej wetka, do ktorej zadzwoniłam mnie wyśmiała :mrgreen:. Wcześniejszy Aramis też żarł i nie pokonał . Pewnie jeszcze rozszczepię następny mały, ale Migdaś lubi owies [chyba zamówię u Ciebie , jaaana, bo mi się 'wielkanocny' kończy :lol: .
Ale z kwiatkami jest ten problem, że młody zaczepiał szeflerę, którą mam w dwóch dużych egzepmparzach, wiec jedną z łazienki wyniosłam, a tak dobrze robi za firankę. I generalnie większość kwiatków mam trujących :twisted: :twisted: :twisted: - może oprócz paproci i tych papirusów. I tu ten problem :roll:

Fanszeta - gimnastyki porządnej i normalnej to ja mam pod dostatkiem. A jak z Tobą w tym temacie :mrgreen: ? Antybiotyki ????błeeee

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 08, 2011 13:26 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

oddam ,oddam :D

iwona66

[poprzednia][następna]