Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 05, 2012 11:24 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Dzień dobry! Obrazek

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Śro wrz 05, 2012 13:01 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Cześć dziewczyny :D
Zaniemogłam dziś... Jakieś choróbsko mnie rozkłada i ogólnie czuję się feee... a na dokładkę leje u mnie deszcz, więc jestem ledwo żywa w przeciwieństwie do kotów....

Bilon dostał dzisiaj głupawki na punkcie lekko zasuszonej oliwki :roll: :roll: :roll: , którą skądś wygrzebał. Latał za nią, jak malutki kociaczek, czym wprawił Hankę w głęboką zadumę...
Hanitka też szalała z myszką... Miała ogon jak wiewiórka :D łoomatko :D Potem się bawiłyśmy w łapanie ręki pod kołdrą i tak się kocina wczuła, że aż z łóżka spadła.... :twisted: :twisted:

Teraz się pospały, więc mogę sobie dogorywać w łóżku, bez paranoi pt."gdzie są moje koty!!??" i ciągłego ich poszukiwania :D .
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Śro wrz 05, 2012 14:54 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Kciukasy za zdrówko. :ok: :ok: :ok:

A wy dalej zagranicą, tak? Bo już miałam się dziwić, że w Krakowie pada, a u mnie czyściutkie niebo, słoneczko i żadnej chmurki. :mrgreen:
Łapanie ręki pod kołdrą to świetna zabawa jest, tyle że potem Malaga uwielbia do niej wracać w środku nocy i nagle skacze na mnie w ciemności z impetem jak np. nogą pod kołdrą ruszę. Jeśli wcześniej oglądałam horror przed snem to już w ogóle schodzę wtedy na zawał. :twisted:

solarie

Post » Śro wrz 05, 2012 15:04 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

:ok: :ok: :ok: :ok: zdrowiej szybko :kotek: :kotek:

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro wrz 05, 2012 17:29 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

jeszcze dwa dni :D aa potem tydzień w Polsce :D Spałam jak zabita z termoforem w postaci Bilona, który obecnie się obudził i znowu robi mi tapira na włosach :D

Wiedziałam, że kiedyś wreszcie mnie jakieś choróbsko rozłoży, bo odkąd tu jestem moi teściowie przyszli-niedoszli namiętnie robią przeciąg w mieszkaniu... no ale cóż teraz to muszę się pozbierać 8) 8)

Hania śpi na szafie i ani jej się śni przytulać do chorej Panci... Ach ten kochany, troskliwy kociak :twisted: :twisted: :twisted:

Pogoda nadal do du**... Jutro, najdalej po jutrze będzie pewnie w Polsce :D może przywiozę ją ze sobą, jak mi się do walizki zmieści :P :P :P
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro wrz 05, 2012 17:32 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

U nas juz też nie tak fajnie jak wczoraj, jeśli chodzi o pogodę... :P

Zdrowiej babo! Co to za chorowanie ma tu być? :lol: W drodze będziesz umierać jak się nie wyleczysz...

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Śro wrz 05, 2012 17:37 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

A u mnie właśnie fajna pogoda i nie obraziłabym się, gdyby tak jakiś czas zostało, więc raczej zapchaj walizkę ciuchami, a jak nadal nie będzie pełna to dopchaj kotami... :twisted:

solarie

Post » Śro wrz 05, 2012 17:41 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

solarie pisze:A u mnie właśnie fajna pogoda i nie obraziłabym się, gdyby tak jakiś czas zostało, więc raczej zapchaj walizkę ciuchami, a jak nadal nie będzie pełna to dopchaj kotami... :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro wrz 05, 2012 17:59 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Chyba pozbieram kilka kotów z okolicy :D
Też bym wolała ładną pogodę w Krakowie, bo posiedziałaby sobie na balkonie w oparach spalin unoszących się z ulicy tuż pod moim blokiem, bo na spacerki nad Wisłą czasu zabraknie pewnie... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: No i kociaste by sobie w wolierze posiedziały i "poszczekały" na gołębie :D i spaniela sąsiadów :D

A ja przeżywam ozdrowienie, które pewnie przejdzie kolo 20-21, jak to wieczorami w chorobie bywa....
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro wrz 05, 2012 19:48 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Dwukot pokazuje się wieczorową porą :D

Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro wrz 05, 2012 19:49 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Oboje jacys tacy znudzeni, mało zainteresowani, leniwi..koci tacy :P

Wyga

Post » Śro wrz 05, 2012 19:56 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

szczęście od nich bije na koci sposób :twisted: :twisted: :twisted:
Bilon od jakiegoś czasu "śmiesznie" demonstruje niezadowolenie... Jak coś chce to na ogół miauczy sobie i drapie w coś co chce dostać (np. otwórz mi drzwi od szafy kobieto!!!!) Teraz jak nikogo to nie rusza to staje, zaczyna przestępować z łapki na łapkę (tylnymi), drga ogonem i przemieszcza się do tyłu... Wygląda to trochę tak, jakby znaczył, ale na sucho... 8O 8O 8O 8O i co ja mam o tym myśleć??

Siku robi bez problemów, ładnie pije, w sikach nic nie ma ( krwi, śluzu, czegokolwiek). Tak oglądam kocie siki w ramach pakietu "PARANOJA".

EDIT: w ramach paranoi napisałam do Dr. Orła ( podobno krakowskiego cudotwórcy z KrakVetu) zobaczymy co odpowie...
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro wrz 05, 2012 20:19 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Mi się wydaje, że to sprawa behawioralna. Chłopak traci cierpliwość, wkurza się i mimo braku jajkoof, chce pokazać kto tu rządzi :twisted:

Wyga

Post » Śro wrz 05, 2012 22:20 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

witamy się :D

Haneczka rzeczywiście podobna, ale ona wydaje się być czysto czarna, a Edek to taki oszukany jest, bo kropeczkę białą ma na szyjce, rude włosy mu na łebku wystają i pręgi na bokach ^^ mam cichą nadzieję, że będzie jaśniejszy jak urośnie :p

Koczi

Od: Czw sie 30, 2012 6:05

Post » Czw wrz 06, 2012 7:11 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Hania jest gdzieniegdzie przeszywana białym futerkiem (pojedynczymi włoskami) tak, że cała czarniutka też nie jest :D

Witamy się z rana.
Kobiety już nie śpią ( ja i Hania ) za to panowie ( Kuba i Bilon ) śpią snem sprawiedliwego.
Ja czuję się dużo lepiej, gardło mnie nie boli :dance2: :dance2: :dance2:
Dzisiaj operacja "spakuj się powoli i posprzątaj chociaż swój pokój LENIU"
Koty wreszcie się dowiedzą, że będzie wycieczka samochodowa...
Obrazek Obrazek

KubaTST

[poprzednia][następna]