Behemot IV

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 14, 2010 10:26 Re: Behemot IV

Tzn. ja absolutnie nie mówię, że umiem gotować, ale Ty mówiłaś, rozumiem, o AYO :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw paź 14, 2010 10:27 Re: Behemot IV

Żadna gafa Siostro :wink:
Organ nie używany zanika więc kulinarnie jestem coraz bardziej do tyłu i powiem Ci na pocieszenie, że nie tylko znajacych sie na fizyce ale na matematyce i ekonomii też podziwiam :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw paź 14, 2010 10:37 Re: Behemot IV

A ja gotować umiem i lubię, ale podobnie jak AYO muszę mieć dla kogo. Na szczęście mam :D Poza moim dzieckiem - które niewdzięczne jest jak chodzi o karmienie i nic jeść małpa nie chce, codziennie na obiadku jest u mnie mój tato, któremu uwielbiam dogadzać kulinarnie, gdyż jest bardzo dobrym obiektem do karmienia jest :1luvu: Zawsze mu smakuje, zawsze zadowolony 8) A oprócz taty do karmienia mam jeszcze brata, ale to tylko od czasu do czasu, jak mu się uda z domu urwać, co nie zdarza się zbyt często. Już zauważyłam, że jak mnie odwiedza, to się tak stara w porze obiadowej. Zawsze wtedy z rozczuleniem i łezką w oku wspomina, że to mięsko, to smakuje tak jak u mamy, a jego żona już z domu zupełnie inne smaki wyniosła i choć też mu smakuje, to jednak ten smak dzieciństwa jest niezastąpiony.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw paź 14, 2010 10:49 Re: Behemot IV

Smak dzieciństwa :-) Ja też pamiętam do dzisiaj smaki ale przede wszystkim zapachy, chociaż znowu palę fajki to zmysł węchu jest u mnie bardzo ważny, dlatego tak cierpię jak mi alergia, której nie mam :-) nos przytyka :-(

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw paź 14, 2010 11:25 Re: Behemot IV

8O Babki no nie zartujcie! Ja uwielbiam gotowac i dla samej siebie i dla gosci i dla faceta. Nie musze byc ugotowana, bo probuje juz jedzeniem uwiesc. Mam tez ksiazke na ten wlasnie temat, gdzie mozna dobrac fajne dodatki...
Zwlaszcza, ze w gotowych rzeczach nie wiem co jest, a ze jestem na pare uczulona, to uwazam. Mi juz wystarczy otwozyc lodowke i zobaczyc co jest w srodku i na jezyku ukladaja mi sie smaki. Tak wiem, czy bedzie smakowalo i co do czego pasuje.

Smak dziecinstwa nic nie dorowna... Zwlaszcza, ze babcie sa niezywe i nie ma kto tak samo ugotowac.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw paź 14, 2010 11:40 Re: Behemot IV

Ja na temat jedzenia NIGDY nie żartuję 8)

Po prostu w odmienności siła :wink:

Gdyby wszyscy byli tacy sami to każdy chciałby mieć moją żonę
- jak powiedział pewien Żydek 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw paź 14, 2010 11:42 Re: Behemot IV

Secret, bo dla Ciebie ewidentnie jedzenie jest sztuką i przyjemnością. Dla mnie to czynność fizjologiczna, niezbędna do życia. Od 15 lat nie zamówiłam w knajpie nic innego niż de voile, nie czuję potrzeby. Mam się nażreć, żeby mi w brzuchu nie burczało i głowa nie bolała, a co będę jadła to mi właściwie obojętne. Mam kilka sprawdzonych potraw, wiem, że nie mają niespodzianek w postaci tłuszczu, żyłek mięsnych czy kawałków ugotowanej cebuli i mogę je jeść w kółko...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw paź 14, 2010 11:43 Re: Behemot IV

:mrgreen: AYO, bo padne no. Nie raz mi sie tez nie chce gotowac i tego nie robie. Ale sa dni, to bez cieplego nie moge. A jak pomponmama pisala, uwielbiam tez kogos goscic i jeszcze wiecej sie ciesze, jak smakuje.

SecretFire

Post » Czw paź 14, 2010 11:45 Re: Behemot IV

Swieta racja Georg-inia! Pierwszy raz potrzebuje na cos przepis, potem to jest juz moja kompozycja.

SecretFire

Post » Czw paź 14, 2010 11:57 Re: Behemot IV

Aż tak to nie :roll:

Lubię jeść ale lenistwo i poczucie braku sensu przeważa.
Matula jak chce mnie zwabić do siebie to dzwoni i kusi jakimś przysmakiem - zawsze bez pudła :oops:

Mam taką półsiostrę jak secret - też tak do jedzenia podchodzi i świetnie gotuje. Miałyśmy te samą babcię - tak jak secret i villemo :wink:

Jeszcze jak uwodziłam to inną metodą - na brydżyka, błysk w okularze i wspólnotę zapatrywań [poparte oczywiście mimochodem błyskiem pończochy lub dekoltu] :mrgreen:

Coś w tym stylu Obrazek

Wiec jak juz coś kolesiowi ugotowałam to ze zdumienia był trafiony na cacy :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw paź 14, 2010 12:02 Re: Behemot IV

taaak... nie ma to jak zmasowany atak na wszystkich frontach :ok: Potem takiemu jeszcze tylko deserek w postaci loda i jest cały twój! :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw paź 14, 2010 12:03 Re: Behemot IV

Pompon to sie chyba monomania nazywa :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw paź 14, 2010 12:04 Re: Behemot IV

8O Pomponmama :oops:

Moj tata mnie moze golabkami do domu zaciagnac. Uwielbiam je i bym potrafila z 5 na raz zjesc, bez kartofli.

SecretFire

Post » Czw paź 14, 2010 12:05 Re: Behemot IV

Uderz w stół, a nożyce się odezwą :ryk: Azaliż jesteście pewne, że pisałam o sexie oralnym? :twisted: :twisted: :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw paź 14, 2010 12:07 Re: Behemot IV

Taka sobie markę wyrobiłaś Siostro, że jesteśmy pewne :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]