Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Katarzynka01 pisze:Zamykamy na noc okna (poza kuchennym) i balkon. Dla bezpieczeństwa małego głupola czyli Ryżego Kudły.
Wczoraj w nocy Justyn poszedł zamknąć balkon, słyszę okrzyk - tu jest kupa!
Niedobrze. Justyn idzie sprzątnąć urobek, za chwilę komunikat - to nie kupa, to rzyg. Pytam - kłakiem? No nie, mięsem. Zrywam się do wykonania sekcji pawika. Owszem mięso, a w tym mięsie zielone frakcje. Coś w rodzaju cykady pożarł któryś ze starszaków, a wiadomo, że starszaki bo rzygnięto wołowiną![]()
Jaskierek konsekwentnie odmawia wołowiny. Dzisiaj gdy przygotowywałam na obiad te nieszczęsne "polędwiczki" indycze, co to nam łaskawie zostawił do zjedzenia mały kotek, ten nagle sie nimi zainteresował i stwierdził, że w zasadzie życzy sobie zostać poczęstowany. I tak się oczywiście stało![]()
A później, po jedzeniu i zabawie, spanie snem głębokim
Ale przyszedł czas na kolejne śniadanko czyli "pośniadanko" albo wczesny "podobiadek", a ryży śpi.
Podstawiamy pod nosek
W końcu się podnosi
Po jeszcze kolejnym śniadanku, śpi, niedługo będziemy szaleć![]()
Muszę coś dopowiedzieć, choć ciężko mi to mówić i przywoływać wspomnienia.
Jaskierek jest tak zupełnie inny niż Piorunek[']. Od koloru futerka poczynając. Inny charakter, inna ekspresja, absolutnie autonomiczny obywatel koci.
I tak sobie myślę, że to dobrze, unikamy bolesnych porównań
Lifter pisze:Sybaryta. je na lezaco. Zaiste, Sulla rzymianin.
jolabuk5 pisze:Ach, te pozy przy spaniu! Co jedna, to wymyslniejsza![]()
Może Jaskierek się przekona do polędwiczek indyczych? Byłoby jakieś urozmaicenie
Silverblue pisze:Jakie podusie różowe ma JaskierekSłodkie, ja bym zaraz chciała całować
I proszę, nagle się paniczowi jednak polędwiczek zachciało spróbować
Dobrze że wpadłaś na to, co to to zielone w pawiku, bo ja bym chyba najpierw zaczęła panikowaćTak, to dobrze, że jest inny. Ja też się bałam, że będę Loco porównywać z Micią, ale Loco to Loco, zupełnie też inny charakter. Wiem, że u Ciebie też chodziło o wiek obu kotków.
Autonomiczny Obywatel Koci![]()
jolabuk5 pisze:Koty towarzyszące
Silverblue pisze:Rozbrajający jest Jaskierek, pewnie, co będzie sam siedziałFajnie jak tak koty chcą być blisko nas. Loco nie jest pieszczochem zbytnio, ale lubi leżeć koło nas, albo na szafce nad moją głową - cieszy mnie to, bo to chyba znaczy że lubi nasze towarzystwo
jolabuk5 pisze:Na pewno lubi!![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości