Aga i koty..Jan u mnie/prosimy o zamkniecie:)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 08, 2009 8:02 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Aga, nie ma co kombinować, oddaj krew Lizy na pełny profil diagnostyczny (w tym trzustkowy) do Laboklinu. Tak to szukanie po omacku. Co Ci po lipazie jak nie zostały zrobione inne enzymy trzustkowe ani cukier? Wynik zależy od tylu czynników że wyrwany z kontekstu jest tylko luczbą 59 i niewiele Ci mówi. Na dodatek wartości referencyjne również zależą od wielu czynników i nie możesz porównać swego wyniku z przedziałem który podałaś. U nas w labie np. za prawidłowy wynik uznaje się poziom lipazy poniżej 250 U/l. No chyba, że ta wartość referencyjna jest podana dla Twego laboratorium, dla tej konkretnie metody oznaczania - wówczas wiesz coś więcej faktycznie.
Ostatnio edytowano Wto wrz 08, 2009 8:27 przez Liwia, łącznie edytowano 1 raz
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto wrz 08, 2009 8:17 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Aga, Olinka ma trzustkową Bambi, może coś doradzi w kwestii karmienia.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto wrz 08, 2009 11:26 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

mocno trzymamy :ok: :ok: :ok:

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Wto wrz 08, 2009 15:02 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Aga trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Odnośnie długotrwałego brania antybiotyku bez osłony, zajrzyj najpierw tutaj:
http://journals.indexcopernicus.com/abs ... cid=871506
a później tu:
http://kandydoza.blox.pl/html/1310721,2 ... tml?516361
Ten problem jest często ignorowany, również u ludzi, a choroba jest szalenie destrukcyjna i wieloobjawowa. Do tego podstępna, bo często wskazuje na zupełnie inne choroby, niż jest to w rzeczywistości.

Pozdrawiamy

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Wto wrz 08, 2009 17:58 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Dzis czujemy sie troszke lepiej. Liza troche pojadala i generalnie czuje sie w miare dobrze. Podjelam decyzje ze odpuszczam kroplowke z glukozy. Skupie sie raczej na obserwowaniu jej. Zrobila ladna kupe w prawidlowym kolorze. Siku tez normalnie. Jest w miare aktywna. Spala dzis wyluzowana tak jak lubie z brzuchem do gory. Odruch wymiotny pojawia sie ale dzis tylko raz. Po jedzeniu spazonego kurczaka troche sie jej odbilo. Kurczaka jadala chetnie. Je suche indestinala. No i obserwuje. Nie mam serca codziennie ja meczyc wizytami u weta. Poczekam chwile. Kupe swieza zawiozlam na zrobienie ponownego testu kliszowego. Podam jej dzis calopet i lakcid.
Jak troszke odsapnie i to zrobie badania pelnego profilu trzustkowego i watrobowego.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto wrz 08, 2009 18:07 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Wydaje mi się, że bardzo dobrze i metodycznie działasz. Oby już było dobrze :ok: . Ucałuj Lizaka od ciotki!
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto wrz 08, 2009 18:13 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Aga super! :D
Nadal trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Wto wrz 08, 2009 18:15 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Monia Koconek dzieki wielkie
Staram sie nie popadac w paranoje. Ciezko mi to idzie ale jak popadne to zamecze kota. Widze juz setki chorob lacznie z FIP. Wiec musze przestac....
Przyjmuje ze Liza jest oslabiona choroba i antybiotykami. Co bedzie dalej zalezy od jej samoopoczucia. Wszak ktos madry powiedzial ze leczymy kota nie wyniki:)
Jak powtorza sie jazdy z bolem brzucha i luzna kupa to bede badac. Poki co musze jej dac odsapnac. Bo nic madrego nie wymysle. Zaproponowana kroplowka z glukozy ok ale po co jak kot je i wydala prawidlowo. Dla mnie wazniejsza jest diagnostyka jezeli cos zacznie sie dziac.
Poki co wyniki morfologii i biochemii sa ok. Zobaczymy test. I zastanowimy sie co dalej. A ona ma odpoczac.
Obrazek

aga9955

Post » Wto wrz 08, 2009 18:15 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Lizuniu zdrowiej słonko!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto wrz 08, 2009 18:22 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

wprowadzilam tez diete niskotluszczowa dla niej. Dostaje indestinala suchego i obesity suche bo to ma najmniejsza zawartosc tluszczu. Odstawilam poki co mokre gotowe i podaje kurczaka. Zobaczymy jak pojdzie mi na dluzsza mete karmienie jej kurczakiem bo wszystko nowe jest ok, ale jak sie przeje to zastarajkuje na sto procent.Nie podoba mi sie to jej odbijanie i puste odruchy wymiotne.
Kciuki nadal potrzebne mocno. Mam nadzieje ze kazdy nastepny dzien bedzie lepszy.
Obrazek

aga9955

Post » Wto wrz 08, 2009 18:29 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Aga, ja bym dokladnie tak samo zrobila z moimi kotami - bada sie przeciez kota, a nie wyniki
i nadal kciuki :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto wrz 08, 2009 18:37 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Kciuki są cały czas, nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto wrz 08, 2009 19:47 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

Marcelibu pisze:Wydaje mi się, że bardzo dobrze i metodycznie działasz. Oby już było dobrze :ok: . Ucałuj Lizaka od ciotki!

Jestem tego samego zdania :ok:
Należy dać kotu spokój...

Lizuniu, trzymaj się malutka z matką-wariatką :wink: :D :D

Aga, jedz, bo Twoje koty wyglądają lepiej, jak Ty :(
Ostatnio edytowano Wto wrz 08, 2009 19:56 przez anna57, łącznie edytowano 1 raz
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto wrz 08, 2009 19:52 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

nie chce zapeszac ale Liza z Lulu pieknie sie bawily razem:) byly zapasy i galopady........zeby juz bylo dobrze.
Oczywiscie zeby nie bylo za pieknie Gaja mi dzis dwa razy zwymiotowala jedzeniem. Podkradala mi troche kurczaka ktorego nie powinna jesc.
Obrazek

aga9955

Post » Wto wrz 08, 2009 19:56 Re: Liza chora:(((((( trzustka?? niski poziom lipazy...

:ok: dla kotów
I jedz (TY MASZ JEŚĆ)!
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

[poprzednia][następna]