Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 20, 2009 21:17

muac pisze:Tak przy kawce zagrozilam Mili ze zrobie z niej zajaca (powiesze za ogon na zyrandolu i poczekam az skruszeje),

Muac :smiech3:

moja mama tak zawsze obiecuje Smokowi, ze zostanie rozebrany na części i nawet mu pokazuje dłonią, jak zostałby "pocięty", tzn. "odcina" mu ogon, potem łapy, potem nogi...i to się stało ulubioną pieszczotą Smoka :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto sty 20, 2009 21:36

dzień dobry, podczytuję ale się nie odzywam :D

Z obiecanek dla futrzastych to u nas na tapecie jest obiecywanie ogolenia na łyso. Dodam, ze temat dotyczy też psa - prawie owczarka niemieckiego.
Powód - chyba jasny - kłaki wszęęęędzie :D

Aż dziwne że nie przygarnęłam żadnego długowłosego stwora tylko zwykłe - niezwykłe dachóweczki :D
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro sty 21, 2009 2:28

Zdobywania doswiadczen ciag dalszy. Wlasnie przekonalam sie jakie sa mozliwosci znudzonego kota, naprawde to gorsze niz glodny kot, bo one tak naprawde udaja ze sa glodne. Ale to pestka. Kot znudzony i nie mowie tu o Bazylim bo dla niego spedzanie czasu w stanie stalym i rozplaszczonym jest szczytem kociego szczescia. Mila nie znosi stanu stalego a rozplaszczenia nie zdarzaja jej sie nawet jak spi. Zawsze wyglada jak lekkoatleta w blokach startowych. No jedyne spokojne chwile sa jak zawedruje na parapet, ulubione miejsce rowniez Bazylego, ale za oknem musi byc co najmniej sniezyca.
Tak wiec Dzisiaj kocica najwyrazniej ma nastroj na szukanie tego czego nie zgubila, lazi w te i z powrotem tu se pacnie tam se pacnie, pomialkuje i wyraznie szuka guza bo usilowala poczytac ksiazke telefoniczna, ktora o malo na nia nie spadla. Taka jeczaco snujaca sie zmora potrafi wyprowadzic z rownowagi jak malo kto, szczegolnie jak nie ma sie sily po pracy na aerobik z przeszkodami. Malo tego wszelkie reklamacje absolutnie sa skierowane do mnie bo jak jeczy to sie na mnie wymownie gapi.
Bazyl rusz sie wreszcie daj odpoczac Duzej. A gdzie tam nawet oczu nie otworzyl i udaje ze nagle dopadla go gluchota i slepota. Wiem wiem koci zegar, pora na glupawke bedzie za ok 2 godziny teraz trzeba odpoczac po pracowicie przespanym calym dniu. No ale jednak czasami mam farta. Z opresji wyratowal mnie kosz na bielizne i to ze wlasnie chcialam szykowac pranie, a Mila wpacnela do niego pileczke. Za latwo poszlo wyciagniecie jej, wiec odwrocilam kosz do gory dnem i wpakowalam tam sporo roznych skarbow wyciagnac je mozna tylko przez troche wieksza dziurke przy raczce. Od godziny mam moj ukochany swiety spokoj Milka wyciaga zabawki z takim zapalem ze kosz az podskakuje, ale ma jeszcze robote na dluuuugi czas. A pranie tez moze jeszcze dluuugo poczekac.
Tylko co bedzie jutro gdzie wrzucic zabawki do drukarki? Polecam z utesknieniem czekajac na drapak.
witam borosia, andorka milo was goscic razem z futrami :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Śro sty 21, 2009 7:27

Witam z samego ranka :D
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Śro sty 21, 2009 8:11

Świetny pomysł z tym koszem :lol:
Też mam jedną mędzącą z nudów :twisted: :lol: Kirunię

A drukarka, to bardzo fajna zabawka dla kotów jest :mrgreen:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro sty 21, 2009 19:49

dziś się melduje i czekamy na więcej :)
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro sty 21, 2009 20:13

muac pisze:Obrazek

Miny Bazyla mnie poprostu rozbrajają :1luvu:

a kiedy spodziewacie się drapaka?

to dopiero będzie zabawa - kartony, pudła, składanie, jakaś akcja w domu :lol:

milenap

Post » Śro sty 21, 2009 20:33

A doświadczenie mi podpowiada, że pudło okaże się najatrakcyjniejsze :twisted:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Śro sty 21, 2009 21:00

MaybeXX pisze:A doświadczenie mi podpowiada, że pudło okaże się najatrakcyjniejsze :twisted:

jak to zwykle bywa :twisted:

milenap

Post » Śro sty 21, 2009 21:09

pudlo i steropian :twisted: - jak szybko nie schowasz to koty rozdrapią, a potem to fruwa i przykle jasię do wszystkiego
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro sty 21, 2009 22:32

milenap pisze:[
a kiedy spodziewacie się drapaka?

to dopiero będzie zabawa - kartony, pudła, składanie, jakaś akcja w domu :lol:

Drapak pewnie bedzie pod koniec tygodnia. Wprawe w skrecaniu mam bo wszystkie meble oprocz kanapy sama skladalam. Napisali mi ze 3-4 dni. A na zabawe juz mi sie wlos jezy Bazyli pewnie bedzie tylko kibicowal, on z daleka od takich spraw co by do roboty nie zagonili ale Mila ......... :twisted:

muac

Post » Śro sty 21, 2009 23:14

Muac to na pewno będzie atrakcja, zobaczysz :lol: i myślę, ze nawet Bazyli moze się zainteresować :wink:

milenap

Post » Śro sty 21, 2009 23:35

Bazyli pewnie zajmie najwyższy punkt na drapaku i będzie Was obserwował z góry. To super atrakcja dla leniwego kota. A jak już się Mila znudzi drapakiem to pomyśl o jakimś maluszku, który mógłby ja zmęczyć. :wink: :wink: :wink: A i Bazyli może częściej oko otworzy.
Pomysł z koszem rewelacyjny.

Cudne są te Twoje koty :lol:
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Czw sty 22, 2009 0:03

Na trzeciego kota mnie poprostu nie stac. Wiem wiem co powiecie bo nie raz to czytalam w innych watkach, nie chodzi mi o karme i zwirek bo tego teraz nie wychodzi nawet razy dwa. Mila nie jest droga w obsludze to jakby 0,5 Bazylego. Ale weterynarz to zupelna masakra, za zwykle obadanie, podstawowy mocz i krew zaplacilam prawie 400 dolarow (ok 960 zl). Leczenie idzie juz w tysiace dolarow :( . Dlatego tu wszyscy maja ubezpieczenia zdrowotne dla zwierzat. Bazyli jako starszy 5 letni kastrat jest juz ubezpieczony. Zwracaja wtedy ok 70% kosztow a i to nie wszystkich zabiegow. Mila jeszcze nie jest ubezpieczona. W marcu mam szczepienia Bazylego to ja pokaze wetowi i zrobimy jej tez takie same badania. Oby tylko zdrowe byly, zawsze cos tam sie staram odlozyc na wszelki wypadek. Puk puk w niemalowane. Za komplementy bardzo dziekujemy, przekazalam futrom, az sie z radochy napuszyly. A Bazylego to chyba sama bede musiala wtaszczyc na ten najwyzszy szczebel albo miche tam postawie :twisted:

muac

Post » Czw sty 22, 2009 0:07

No to ceny rzeczywiście są porażające 8O

Oczywiście odpukujemy w niemalowane i koteczki na pewno są i będą zdrowe :D

a jak będziesz składać drapak, to jestem pewna, ze będą Ci dzielnie towarzyszyć :wink: i pomagać :lol:

milenap

[poprzednia][następna]