Salunia,Kubuś i Blusia :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 03, 2008 13:53

ogólnie sprawa wygląda tak: Salma-pies pasterski wypasa koty. Zagania je jak owieczki-raz z prawej raz z lewej. Próbuje szczypać za nóżki. Koty może i nie są tym zachwycone ale jakoś też nie narzekają. Poza tym gdy Kubuś leje Blu i poddusza ją, Salunia zawsze biegnie na ratunek małej Blusi :-) Wesoło mamy :twisted:

Herbi

Od: Nie mar 16, 2008 13:44

Post » Pt paź 03, 2008 18:03

Wypas kotów :ryk:
To może i wełnę dadzą?Bo mleka raczej nie...

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt paź 03, 2008 18:11

Kochana Salunia! :D :love:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt paź 03, 2008 21:11

jejku, wełny to my mamy mnóstwo :twisted: Z Blusi i z Saluni to można swetry robić. Tylko Kubulek mało futerkowy ale za to on jeden lubi czesanie. E... co tam lubi... on po prostu uwielbia być czesany no i bez przerwy ociera się policzkami o wszystko. Wyczytałam że on w ten sposób zaznacza teren swoimi feromonami policzkowymi a to oznacza że jest zadowolony i dobrze się czuje. Ostatnio nawet próbował Salme sobie zaznaczyć ! On jest niemożliwy. No niestety ale nie zauważyłam aby Bluchna tak się zachowywała. Jedyny plus to taki że daje pyszczek do całowania i można ją drapać pod bródką czy za uszkiem. Jak na moje oko Blusiaczek cały czas aklimatyzuje się u nas. Ostatecznie przecież codziennie jest straszona przez Salunię no i Kubulka :evil:

Herbi

Post » Pt paź 03, 2008 21:17

z tego strachu nawet spuchła....tak ze dwa razy grubsza jest!!!!
Serniczek

Post » Sob paź 04, 2008 20:41

spuchła a do tego całuje się po kątach z Salmą :twisted:

Herbi

Post » Nie paź 05, 2008 14:14

Pozdrowienia Wam wszystkim przesyłam! :D
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie paź 05, 2008 14:29

dzięki villemo :-) dawno Cię nie było. My również pozdrawiamy :spin2:

Herbi

Post » Czw paź 16, 2008 14:54

Co u piękności? :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob paź 18, 2008 22:59

Blusieńka tak obrosła w futro że wygląda jak miś :-) poza tym codziennie toczy bitwy z Kubusiem. Wyrywają sobie wzajemnie futro które leci na wszystkie strony świata. Muszę rozdzielać je i przeprowadzć rozmowy pedagogiczne jednak na wiele to się nie zdaję. Dobrze że Salunia potrafi skutecznie rozdzielić te dwa footra :twisted: Dzisiejszą noc Blusia miałą bardzo ciężką. Skrobała pazurkami w dywan przy drzwiach wejsciowych, potem rozpłakała się w kuchni a na koniec zrobiła sioo przy lodówce- nie pamiętam kiedy ostatni raz siusiała w kuchni. Nie dała się utulić, była bardzo zła. Nawet jedzeniem jej nie przekupiłam. Nie wiem dlaczego tak się zachowała. Oczywiście Kubuś codziennie w nocy pod drzwiamy wejsciowymi skrobie w dywan i płacze ale po kilku minutach daje spokój. No ale dlaczego Bluchna tak płakała ????

Herbi

Post » Nie paź 19, 2008 12:39

:(

Ma ktoś jakiś pomysł?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon paź 20, 2008 8:32

może ją coś bolało.....może było duszno ,serduszko dokuczało...wtedy jest niepokój,strach.Może jakies zaburzenia rytmu serca. :?
Serniczek

Post » Czw paź 23, 2008 1:07

serniczku chyba masz rację- ona tego dnia nie dostała tabletki na serduszko. Jak wróciłam do domu to było za późno by jej dać, a Asia mówiła, że do 18.oo można jej podawać. Jejku, mój maluszek..... Tak o nią wszyscy dbamy a tu nie miał kto podać tabletki :placz: Jak mogłam jej to zrobić :strach: ale teraz już jest dobrze. Blusia spokojna. Tylko Kubulek nadal co noc płacze i skrobie w drzwi. Może nauczył się że często na spacery w nocy go zabieram. Może chce więcej... No ale teraz tak zimno i mokro

Herbi

Post » Sob paź 25, 2008 7:49

Herbi zapytaj weta o pastę Geri-Pet na odżywienie mięsnia sercowego.To bardzo dobry suplement geriatryczny....mój jamniczek dostawał od kardiologa.Nie wiem czy kotkom tez mozna...ale Saluni na pewno na łapeczki by sie przydało.Wiem,że kotki czasem dostają Calo-Pet na odżywienie ..Geri-Pet to to samo tylko na serce i ogólnie dla starszych zwierzątek.Naprawdę dobra sprawa-polecam.Wyciskasz na palec 1 cm dziennie-i dajesz do lizania.Śmierdzi jak stary rosół ale zwierzaki przepadają.Tuba duża starcza na dłuuuugo(chociaz tanie nie jest ale tez nie krocie..ok.30-40zeta)a Kubus to na smyczce na spacerki chodzi???piesokota masz? :lol:
Serniczek

Post » Sob paź 25, 2008 21:49

serniczku dziękuję za rady- na pewno zapytam weta. Ale dlaczego saluni ta maść ma pomóc na łapki skoro to na serduszko? Kubulek chodzi na smyczy jak piesek tylko musze omijać drzewa bo on zaraz się tam pcha, a potem tak śmiesznie schodzi na dół- wycofuje się po kawałku i ciągle spogląda na dół i na swoją pupę czy aby dobrze cofa :-) Ale jak nie ma drzew to on spaceruje jak piesek a do tego obok niego biega Salunia z kijem i to mu w ogóle nie przeszkadza :-) Oczywiście podczas każdego spaceru pozwalam mu kilka razy wdrapać się na drzewo ale potem unikam bo on najchętniej chciałby od drzewa do drzewa :-) Kochany ten Kubulek
Ostatnio edytowano Sob lis 01, 2008 10:05 przez Herbi, łącznie edytowano 1 raz

Herbi

[poprzednia][następna]