Hugo i Meo (H&M)- sytuacja wraca do normy :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 03, 2008 15:59

Marcelibu, doczytalam wszystko. Nie dziwie sie, ze dziewczyny sie tu tak zasmiewaja :lol:
Bede bila cienka rozga jak sie tak denerwowac, no :twisted:. Meo potrzebuje poczucia spokoju i rownowagi - musisz mu to zapewnic. Do tego wykonczysz Hugo, ktory zaczyna zalegiwac na wazlikach :twisted: Jak Cie nerwy poniosa daj znac to zadzwonie (wysylam zaraz PW).
Dobrze kombinujesz z mieszkaniem karm, wazne jest, aby chociaz troche przyswoil karmy lecznicznej. Jak sie przyzwyczai mozesz mu zmieniac powoli proporcje na bardziej rzecz diety.
Co do wynikow, fajnie by byl, zeby mu tak jeszcze troche mocznik zjechal, jest ok, ale to blisko gornej granicy. Moze kot za malo pije, no w kazdym razie picie by mu nie zaszkodzilo. Poza tym gratuluje poprawy wynikow.
Na stan zapalny dziasel Hrupce pomogl Rutiscorbin. Poza tym jest jakas smaczna masc do smarowania, ale pewnie na razie Meo Ci na to pozwoli.
A czy zeby ma w porzadku? Jakby co polecam dr Turosa z Gagarina, on robi w zebach Hrupki, jest bardzo polecany i ja tez go polecam, dusza czlowiek.

Futerko mu sie na pewno sie jeszcze poprawi, jak kot ma dluzej stan zapalny w organizmie, czesto widac to po marnym futrze. Hrupka miala futro jak stara przetarta scierka przez pierwsze 3 lata zycia ;) Ma zdjecia dowodowe.

Ciesze sie razem z Toba, wiesz :D
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw kwi 03, 2008 16:05

Ale fajne wyniki :mrgreen:

I proszę mi więcej nie przysyłać takich obraźliwych sms-ów, bo przyjadę i Ci grzywkę pęsetą wyskubię :twisted:
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Czw kwi 03, 2008 17:08

bechet pisze:Ale fajne wyniki :mrgreen:

I proszę mi więcej nie przysyłać takich obraźliwych sms-ów, bo przyjadę i Ci grzywkę pęsetą wyskubię :twisted:

Tobie też przysłała :evil:
Może zacytujemy publicznie :twisted:
Meo - brawo :!: To się nazywa męska decyzja - mam dość tego leczenia, więc zdrowieję :mrgreen:
A propos niejedzenia - moje gady moga nie jeśc tydzień, jeśli nie dam im tego, co lubią :roll: No, chyba że zostają pod opieką Młodego - wtedy wiedzą, że nie ma zmiłuj się :crying:
No i wszystkie koty, jakie znam - z wyjątkiem Bungo, który ciapą jest - zjadają weta w domu jednym kłpanięciem, natomiast w gabinecie zmieniają się w grzecne, niemal nieżywe futerka...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw kwi 03, 2008 17:38

Femka pisze:Marcelibu, jak ja histeryzuję, to mam powód, bo któryś kotek jest cieżko chory. :evil:

:mrgreen:

Któryś kotek był u Ciebie cięzko chory????? 8O 8O 8O
Marcelibu

Post » Czw kwi 03, 2008 17:45

bechet pisze:Ale fajne wyniki :mrgreen:

Ależ z dziką rozkoszą - bo wtedy byś musiała przyjechać :dance: :dance2: . Bierz Bungo i inne moje kochane Krakowianki i przejeżdżajcie :D .
Marcelibu

Post » Czw kwi 03, 2008 17:55

Anja pisze: Marcelibu, doczytalam wszystko. Nie dziwie sie, ze dziewczyny sie tu tak zasmiewaja :lol:
Bede bila cienka rozga jak sie tak denerwowac, no :twisted:. Meo potrzebuje poczucia spokoju i rownowagi - musisz mu to zapewnic. Do tego wykonczysz Hugo, ktory zaczyna zalegiwac na wazlikach :twisted: Jak Cie nerwy poniosa daj znac to zadzwonie (wysylam zaraz PW).

Dostałam PW - pięknie dziękuję!!!! :D

Anja pisze:Dobrze kombinujesz z mieszkaniem karm, wazne jest, aby chociaz troche przyswoil karmy lecznicznej. Jak sie przyzwyczai mozesz mu zmieniac powoli proporcje na bardziej rzecz diety.
Co do wynikow, fajnie by byl, zeby mu tak jeszcze troche mocznik zjechal, jest ok, ale to blisko gornej granicy. Moze kot za malo pije, no w kazdym razie picie by mu nie zaszkodzilo. Poza tym gratuluje poprawy wynikow.

Meo miał niedwno kreatynine 2,1 i mocznik 130. Te parametry właśnie (dopiero) spadają.

Anja pisze:Na stan zapalny dziasel Hrupce pomogl Rutiscorbin. Poza tym jest jakas smaczna masc do smarowania, ale pewnie na razie Meo Ci na to pozwoli.
A czy zeby ma w porzadku? Jakby co polecam dr Turosa z Gagarina, on robi w zebach Hrupki, jest bardzo polecany i ja tez go polecam, dusza czlowiek.

Rozmawiałam dziś z wetem z mojej lecznicy. On powiedział, że 20 tys. leukocytów to raczej nie jest od zębów. raczej jakiś wielki ropień by musiał być. Dr Turos - świetna myśl. Zazdroszczę mu tego, jak będzie zaglądał do Meosiniej paszczy (może jak weźmie z 7 osób do pomocy) 8) .

No i że ten Synulox to do d... . 2 tygodnie bierze i marnie to idzie. Gdzie ta franca w kocie siedzi, że daje taki stan zapalny :roll: :evil: ???

Anja pisze:Futerko mu sie na pewno sie jeszcze poprawi, jak kot ma dluzej stan zapalny w organizmie, czesto widac to po marnym futrze. Hrupka miala futro jak stara przetarta scierka przez pierwsze 3 lata zycia ;) Ma zdjecia dowodowe.

Ciesze sie razem z Toba, wiesz :D

Bardzo dziekuję. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Na razie, nie ukrywam, mam często żołądek ściśnięty, bo sie martwię, że coś. Ale wyniki postawiły mnie na nogi. 10 kwietnia, za tydzień idziemy do prof. Lechowskiego.
Dodatkowo wetka mówiła, żeby zrobić jednak test na FIV i FeLV :? . Ten wet z mojej lecznicy tez tak mówił.
Marcelibu

Post » Czw kwi 03, 2008 18:06

Marcelibu taka ilość leukocytów chyba może być od zębów i ogólnego wyniszczenia organizmu. Quazi jak był u mnie miał ich 50 tys, po convenii spadło do 25 tys i to był ogromny sukces. Nie znam się na tym ale my nic konkretnego nie wykryliśmy, tylko masę takich drobnych rzeczy, które się na takie wyniki mogą złożyć. Testy zrób koniecznie, żeby samą siebie uspokoić, bo tak pewnie Meoś non stop na FeLV choruje ;)

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Czw kwi 03, 2008 18:09

Mam pełne wyniki krwi dzisiejszej:
Morfologia:

Leukocyty 20,4 - Norma 15 :?
Erytrocyty - 7,30 - norma
Hemoglobina 6,30 norma
Hematokryt 0,32 norma
MCV 45 norma
MCHC 19,4 norma
płytki krwi 480 norma

Obraz krwinek białych:

Kwasochłonne 7 norma
Segmenty 64 norma
Limfocyty 29 norma

Obraz krwinek czerwonych: bez zmian

Biochemia:

AlAT 130 (było 483) -norma do 107 - spada
ALP 51 norma
Glukoza 79 (norma od 100)
Kreatynina 1,3 (było 2.1) norma
Mocznik 70 (było chyba 130) norma
AsPAT 56 (było 130) norma do 44 (spada)
Morfologię i rozmaz krwinek białych ma lepszy niż 2,5 letni Hugo 8O .
Gdzie ta franca siedzi w kocie, że limfocyty sa jeszcze wysokie? Może ktoś ma jakiś pomysł?
Jesli byłby to stan zapalny w pysiu, to musiałby byc naprawdę duży, żeby dawać taki wynik (ropień z perforacją do kości sitowych na przykład). Tak mówił wet. Obejrze mu dziąsła dziś wieczorem w łózku (o ile się odobrazi za dzisiejsze wyczyny z pobieraniem krwi).

Jak przyszłam z roboty było wyjedzone z miski :D .
Marcelibu

Post » Czw kwi 03, 2008 18:11

Malati pisze:Marcelibu taka ilość leukocytów chyba może być od zębów i ogólnego wyniszczenia organizmu. Quazi jak był u mnie miał ich 50 tys, po convenii spadło do 25 tys i to był ogromny sukces. Nie znam się na tym ale my nic konkretnego nie wykryliśmy, tylko masę takich drobnych rzeczy, które się na takie wyniki mogą złożyć.

To znaczy, że trzeba spokojnie przeczekac tydzień do Lechowskiego.

Malati pisze:Testy zrób koniecznie, żeby samą siebie uspokoić, bo tak pewnie Meoś non stop na FeLV choruje ;)

:lol:
Marcelibu

Post » Czw kwi 03, 2008 19:05

Marcelibu pisze:
No, normalnie dwa koty mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

a może jeszcze panniczkę do kompletu? taką z zapaleniem płuc, przetrąconą żuchwą, wrzodem na podniebieniu, bezwładnym, ciągle obsiusianym ogonkiem i ogólną depresją? wyciągnęłam przed chwilą ze schronu
Obrazek

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw kwi 03, 2008 19:19

Rozumiem, przepraszam... :oops: .
Marcelibu

Post » Czw kwi 03, 2008 19:50

Marcelibu pisze:
Femka pisze:Marcelibu, jak ja histeryzuję, to mam powód, bo któryś kotek jest cieżko chory. :evil:

były prawie ciężko chore :twisted:
co? pamięć już nie ta? :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 03, 2008 19:55

Femka pisze:
Marcelibu pisze:

były prawie ciężko chore :twisted:
co? pamięć już nie ta? :mrgreen:

No to zapytam: który i kiedy był cięęęęęęężko chory? Tak w sposób naprawdę już poważny?
:smokin:
Marcelibu

Post » Czw kwi 03, 2008 20:37

Marcelibu, jak popatrzylam na te wyniki to wydaje mi sie, ze leukocytami nie trzeba sie jeszcze teraz tak mocno przejmowac. Kot mial niedawno silny stan zapalny nerek i watroby, a po wynikach widac ze leczenie przynosi rewelacyjne efekty, ale przeciez te narzady musza miec jeszcze chwila na dojscie do pelnej normy. Jeszcze jest stan zapalny, ktory leczycie, ale kot pieknie na to reaguje. Dlatego takie leukocyty na razie bym mu wybaczyla. Kiedy robicie nastepne badania?

BTW Hrupka poszla w druga skrajnosc. Jej norma leukocytowa jest 3,5-4,5 tys. , nigdy nie doszla do dolnej wymaganej granicy. Powinna umrzec po pierwszym kichnieciu,a ona nawet przeziebien nie lapie ;). Takie male dziwadlo 8) .
Usciski dla futrzastych i dwunoznych :wink:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw kwi 03, 2008 21:05

Marcelibu pisze:No to zapytam: który i kiedy był cięęęęęęężko chory? Tak w sposób naprawdę już poważny?
:smokin:

oj, tam
czepiasz się :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[poprzednia][następna]