Baks ['], Gin i Mundek

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 22, 2008 8:14

iwona_35 pisze:
anna09 pisze:[

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

te zdjecia i ich zabawy są cudowne, zawsze jak wchodzę do tego wątku, wiem,że wyjdę z uśmiechem na twarzy.... :D :D :D :D :D :D

całkowicie sie z Toba zgadzam :D :D :D :D
a zabawka przecudna, gratuluję pomysłowości-chyba musze wyprobowac.
Tzn nie osobiście :lol: ,tylko za pomoca moich kotów :lol:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto kwi 22, 2008 10:58

anna09 pisze:Obrazek

Jeśli na balkonie ma się TAKIE :love: :love: koty, to nie potrzeba już żadnych kwiatów, w skrzynkach czy doniczkach :D

Bo ŻADNE kwiaty nie ozdobią balkonu BARDZIEJ :lol:

Przesyłam mnóstwo mizianek i całusów dla dwóch wyjątkowych chłopaków, a Ciebie wspólnie, w piątkę :lol: , pozdrawiamy słonecznie (w braku prawdziwego słonka), mając nadzieję, że w nocy udało Ci się wyspać :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto kwi 22, 2008 12:29

mb pisze:

Jeśli na balkonie ma się TAKIE :love: :love: koty, to nie potrzeba już żadnych kwiatów, w skrzynkach czy doniczkach :D

Bo ŻADNE kwiaty nie ozdobią balkonu BARDZIEJ :lol:

Przesyłam mnóstwo mizianek i całusów dla dwóch wyjątkowych chłopaków, a Ciebie wspólnie, w piątkę :lol: , pozdrawiamy słonecznie (w braku prawdziwego słonka), mając nadzieję, że w nocy udało Ci się wyspać :D

A w powiększeniu to zdjęcie wygląda dopiero pięknie...fakt,żadnych kwiatków nie trzeba :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto kwi 22, 2008 12:53

Na tych miniaturkach koteczki wyglądają, jakby siedziały w ....pucharkach do lodów :D Chyba , że mnie się wszystko z lodami kojarzy.... :roll:

Dzisiaj znowu nici z plażowania, ależ przenikliwy ziąb na krakowskim polu :evil:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Wto kwi 22, 2008 14:22

Chłopaki dziękują wszystkim ciociom za mizianki i wszelkie komplementy :D Dzisiaj pogoda znowu nieładna i chłopaki senni (chociaż po powrocie do domu zastałam ich całkiem żwawych :D Może obiadek, który zjedli przed chwilą tak ich rozleniwił, bo po zaledwie kilku rundkach gonitwy obaj padli i słodko śpią :love: A ja im zazdroszczę, bo w taką pogodę też chętnie bym pospała, ale muszę ich zostawić i wyjść :(

mjs pisze:

Na tych miniaturkach koteczki wyglądają, jakby siedziały w ....pucharkach do lodów :D Chyba , że mnie się wszystko z lodami kojarzy.... :roll:

Dzisiaj znowu nici z plażowania, ależ przenikliwy ziąb na krakowskim polu :evil:

8O Cioc Mjs chyba rzeczywiście wszystko kojarzy się z lodami :lol: :lol: :lol:

Prawdą jest, że chłopaki dzisiaj z powodu paskudnej i zimnej pogody nie wyjdą... na dwór :P Oni co prawda mieszkaja w Krakowie, ale nie u rodowitej krakuski, więc wychodzą na dwór, a nie na pole :wink:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto kwi 22, 2008 15:09

anna09 pisze: 8O Cioc Mjs chyba rzeczywiście wszystko kojarzy się z lodami :lol: :lol: :lol:

Prawdą jest, że chłopaki dzisiaj z powodu paskudnej i zimnej pogody nie wyjdą... na dwór :P Oni co prawda mieszkaja w Krakowie, ale nie u rodowitej krakuski, więc wychodzą na dwór, a nie na pole :wink:

Mnie też się skojarzyło z lodami: jagodowe i pistacjowe z ciasteczkami z wierzchu :ryk:

A w Krakowie, nawet jeśli wydaje Ci się, że Baks i Gin wychodzą "na dwór", to tak naprawdę wychodzą "na pole" :lol:

mb

Post » Wto kwi 22, 2008 18:58

Nacie rację!
Lody :D
Tylko co na to koteczki? :oops:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto kwi 22, 2008 20:33

Co Wy z tymi lodami? :roll: Jakaś tęsknota za latem, czy co? A może zwykłe łakomstwo? :twisted: Ja nie widzę lodów tylko dwa zjawiskowe koty wygrzewające się na słoneczku :P

Martwi mnie dzisiaj Baksiu :( Zwymiotował śniadanko zaraz po tym, jak je zjadł (a nie jadł nic innego niż zwykle). Niby potem biegał z Ginem, ale tylko trochę i nosek ma cieplejszy niż powinien. Obiadek zjadł i nie zwymiotował. Zobaczymy jak będzie z kolacją. Na razie śpi a ja czekam w napięciu, kiedy sie obudzi, żeby mu dać jeść. Jeśli wymioty się powtórzą, albo jutro nosek nadal będzie ciepły, zabiorę go do weta. Zakłaczony chyba nie jest, bo co kilka dni daję im pastę odkłaczającą i codziennie ich wyczesuję. Oj, strasznie stresująca jest opieka nad zwierzaczkami, które tak słabo znamy.

Z milszych wieści. Baksiu dzisiaj po raz pierwszy odkąd jest u mnie, w sposób wyraźny domagał się pieszczot. Do tej pory zwykle tylko patrzył i czekał na zaproszenie. Dotąd tylko Gin domagał się miziania głośnym miauczeniem. A dzisiaj, kiedy siedziałam przy komputerze, Baks podszedł do mnie i głośno miaucząc otarł sie o moje krzesło, a potem wskoczył na łóżko patrząc na mnie wyczekująco. Kiedy usiadłam obok bniego, zaczął sie ocierać, strzelać baranki, wyginać, mrucząc przy tym rozkosznie :love: Oj, to było mizianko :D

Obrazek Ginuś na tradycyjnych już miziankach u mnie przed komputerem :D
Obrazek Baksiu w "domku" :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Ginuś opiekujący się nienajlepiej czującym się Baksiem. Ginuś już nie pierwszy raz wykazał się opiekuńczością wobec Baksia. Kochany kotek :1luvu:
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Wto kwi 22, 2008 21:00

anna09 pisze:
Obrazek Obrazek Obrazek Ginuś opiekujący się nienajlepiej czującym się Baksiem. Ginuś już nie pierwszy raz wykazał się opiekuńczością wobec Baksia. Kochany kotek :1luvu:

Dość długo żyję na tym świecie i dużo już widziałam, ale czegoś podobnego, to chyba nigdy :love: :ryk:
Ginuś jest wyjątkowy :D

Mam nadzieję, że Baksiowi nic poważniejszego nie będzie. To rzeczywiście mogło być jakieś przelotne zakłaczenie. Moje Kasia i Kropcia (bo Mrusia i Bisia absolutnie nie chcą) dostają codziennie, zgodnie z zaleceniem producenta, ok. 5-cio centymetrowy słupek pasty Gimpet Malt Soft lub Extra. Przez ostatnie dwa tygodnie nie dostawały pasty, bo jakoś nie składało mi się, żeby ją kupić i od razu Kropcia miała problemy ze zrobieniem kupki (trzeba było masować brzuszek), a Kasia pierwszy raz tak się zakłaczyła, że kilka razy wymiotowała, co jej się w ogóle nie zdarza.
A opieka nad zwierzątkiem, o którym się nic nie wie, przypomina rosyjską ruletkę, niestety :(

mb

Post » Wto kwi 22, 2008 22:31

Baks zjadł kolację i nie zwymiotował... oby tak dalej. Nawet chwilę poganiał się z Ginem i znowu głośno domagał się ode mnie mizianek :D Będę go bacznie obserwowała.
Ja chłopakom też daję Gimpet Malt Soft, ale co kilka dni, bo nie bardzo chcą ją jeść (no i codziennie wyczesuję z każdego po całej szczotce kłaczków). Gin na początku chętnie jadł, ale niestety coś mu się odmieniło :? Baks od początku jej nie lubił. Dlatego smaruję obu panom łapki i później mam spokój, bo długo sobie je wylizują :lol:

Ginuś jest niezwykle wzruszający i rozczulający w tej swojej trosce o Baksia :1luvu:

anna09

Post » Śro kwi 23, 2008 7:52

anno, jesteś super domkiem i nie nawet nie myśl a na pewno nie pisz,ze jest inaczej. Koty czasem wymiotują i nic na to nie poradzisz,a w Waszym przypadku, najważniejsze,że zauważyłaś no i mam nadzieję ,że już jest wszystko porządku :D :D :D

no i oczywiście całuski dla chłopaków

mjs, a nie ma gdzieś obok lodziarni :D :twisted: :twisted: :twisted:
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro kwi 23, 2008 9:26

iwona_35 pisze:anno, jesteś super domkiem i nie nawet nie myśl a na pewno nie pisz,ze jest inaczej. Koty czasem wymiotują i nic na to nie poradzisz,a w Waszym przypadku, najważniejsze,że zauważyłaś no i mam nadzieję ,że już jest wszystko porządku :D :D :D

no i oczywiście całuski dla chłopaków

Jesteś idealnym domkiem :D

U mnie Franek ostatnio zwymiotował bo się much najadł 8O na balkonie.
Ale bo to ja go upilnuję?! :twisted:

Dużo całusków dla niuniusiów :love:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro kwi 23, 2008 9:33

Anno, jakie te koty u ciebie szczęśliwe :!: :D :D

Podejrzewam, że w dawnym domu nie miały tak dobrze i nie były tak kochane jak są teraz :roll: . Cały czas kibicuję tym pięknym chłopakom :ok: :ok:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro kwi 23, 2008 14:33

nie moglam sie oderwac od watku, od zdjec, cuuuuuuuudowne sa!!!!!
cos pieknego, taka kocia przyjazn, super :P

zrobilam Allegro ale troche ze smutkiem bo jak se pomysle ze sie znajdzie domek to tak dobrze juz nigdzie nie beda mialy, no ale coz, jak potrzebny staly to dzialamy:
http://allegro.pl/item352690346_ginus_i ... zycie.html
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Śro kwi 23, 2008 18:42

Obawiam się, dziewczyny, że mnie się wszystko z lodami kojarzy... :roll:

Mam nadzieję, że dzisiaj wszystko ok z Baksikiem.
Ależ te koty się kochają! Ludzie powinni się od nich uczyć przyjaźni.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

[poprzednia][następna]