Helcia i Grudzia - Grudzia po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 16, 2008 12:55

Bo czasem odczytujemy wiadomości zanim dotrze powiadomienie 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro kwi 16, 2008 13:05

haniaszaraf pisze:Te chrupki są niemal kamienne :evil: ale wymoczyłam w mleku,rozciapałam,Grudzia je wciągnęła i...tadam! zostały w brzuszku!Dziękujemy Bazyliszkowej!

Cieszę się, że mój przepis kulinarny został zaakceptowany przez Grudzię.
A jeśli chodzi o gotowany żołądek, to ja bym eksperymentalnie podała w całości. Jak się koci nie spodoba, to następnym razem nie ma przebacz - trzeba siekać. :twisted:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro kwi 16, 2008 17:20

ajmk pisze:Bo czasem odczytujemy wiadomości zanim dotrze powiadomienie 8)

Chyba nie w tym przypadku.Wczoraj owszem przyszło powiadomienie i przeczytałam nową wiadomość.Dziś tylko "gołe" powiadomienie,wiadomości niet.A może właśnie nie dotarła do mnie informacja,że jakiś kot zostawił mi spadek?!Wszystko możliwe,skoro w Japonii są pieski posiadające własne pokoje,kolekcję 200 ubranek (od najlepszych krawców zresztą) i konto w banku... :conf:
Znalazłam kolejny plus posiadania kota-Grudzia przejęła część obowiązków wychowawczych (i słusznie,dzieciary mam dorosłe,pora odpuścić i odpocząć).A mianowicie lata mojego trucia na temat zbierania zużytych ciuchów z łazienkowej podłogi i umieszczania ich w koszu,nie ukrywajmy,nic nie dały.A Grudzinek, nic nie mówiąc po prostu, je czasem podleje... :lol: Kochana kicia znalazła sposób nie tylko na plagę lumpów,ale i na manię niechowania jadła do lodówki.Szkoda,że nie zdążyłam zrobić fotki Grudzi z gigantyczną kiełbasą w zębach.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro kwi 16, 2008 19:01

Biedna zagłodzona kicia...
Tylko nie mów, że jej zabrałaś :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro kwi 16, 2008 19:12

Rany, na TVN Style widziałam kiedyś straszną Antheę z lustracyjnym testem "białej rękawiczki" na nie umiejących sprzątać w wielohektarowym domu ;)
Grudzia bije ją na łeb. Koci łebek :)
Obrazek

Marcellina

Od: Nie sie 05, 2007 12:29

Post » Śro kwi 16, 2008 19:25

ajmk pisze:Biedna zagłodzona kicia...
Tylko nie mów, że jej zabrałaś :twisted:

Zabrałam :oops:

Hańka

Post » Śro kwi 16, 2008 19:37

Marcellina pisze:Rany, na TVN Style widziałam kiedyś straszną Antheę z lustracyjnym testem "białej rękawiczki" na nie umiejących sprzątać w wielohektarowym domu ;)
Grudzia bije ją na łeb. Koci łebek :)

Ach,Anthea!Główna bohaterka wątku "Pytania do Doskonałych Pań Domu" z Koci-Łapci.Grudzia też białe rękawiczki posiada,takoż Helcia.Wzięłam dziś ją na spacer,żeby kot się rozruszał i atrakcji świata zewnętrznego zakosztował.Efekt-obraziła się na mnie,bo nie zadbałam o pogodę,złapał nas deszcz i jej białe rękawiczki BYŁY BRUDNE :evil: :evil: :evil: Po powrocie do domu Helcia znikła,chodzę,szukam,wołam,no nie ma!W końcu wypatrzyłam parę błyszczących ślepek i ich nabzdyczoną właścicielkę w transporterze.Jak jej w końcu cholera przeszła,demonstracyjnie usiadła przede mną i baaardzo długo i dokładnie robiła pedicure.Ech,żeby ludzie byli tacy czyści!Grudzia z kolei się niemal non stop pucuje,chociaż się nie brudzi :)

Hańka

Post » Czw kwi 17, 2008 11:01

Ja nieraz ryczę ze śmiechu, jak widzę manikiur i pedikiur Roodego :D
1. przygotowania do pedikiuru, czyli w pozycji leżącej przyciągnięcie przednimi łapami tylnej łapy wprost pod narzędzie kosmetyczne, czyli rudu paszczu.
2. rozłożenie paluszków na kształt "liścia klonu"
3. włożenie w rudu paszczu pierwszego kociego paluszka i na "trzy cztery" kolejno 7 ciamknięć ssących. Operację powtarzamy na wszystkich paluszkach.
4. następnie powtarzamy kroki 1-3 na drugiej łapie.

Leżąc na boku unosimy ugiętą przednią łapę w okolice rudu paszczu, przyciągając głowę (?!) do łapy, a następnie postępujemy zgodnie z powyżej opisaną instrukcją.
:D
Obrazek

Marcellina

Post » Czw kwi 17, 2008 13:08

Próbowałam,nie wychodzi...zwłaszcza pedicure...nie dosięgam stopą do paszczy,nie ten wiek,panie dziejaszku.

Hańka

Post » Czw kwi 17, 2008 13:43

Jaki tam wiek, jaki tam wiek ! :) Po prostu nie jesteśmy kotami, ot co!
Ale gdybyś zobaczyła Roodego, jak wciąga w paszczu te śliczne paluszki i obciamkowywuje... Odjazd totalny :D
Obrazek

Marcellina

Post » Czw kwi 17, 2008 14:36

Prosimy o fotki!A propos,czy Rudy ma juz swój wątek?Jesli nie,to fotki obdziamgiwania paluchów prosimy zamieścic tutaj :)
A u nas:
Co ja poradzę,że jestem ładna?
Obrazek

Impas w negocjacjach-obie warczą
Obrazek

Miłość kwitnie
Obrazek

Pakt o nieagresji zawarty
Obrazek

Hańka

Post » Pt kwi 18, 2008 9:51

Cudne te wszystkie Twoje footra :1luvu:

Rudy nie posiada jeszcze swojego wątku :oops: , więc póki co fotka pierwszego etapu pedikiuru, czyli przyciągania tylnej łapy (nie udało się na razie obfocić ciumkania paluszków :wink: )

Obrazek
Obrazek

Marcellina

Post » Pt kwi 18, 2008 15:28

Co jest w tych rudzielcach,że są takie fajowe?!

Hańka

Post » Pt kwi 18, 2008 15:39

Moje dziewczyny upodobały sobie fotel w kuchniojadalniotelewizorni.Zwykle zajmują go pojedynczo a tu wczoraj...do śpiącej Helci wepchnęła się Grudzia.Co prawda miejsca nie miały zbyt wiele,ale jakoś wytrwały.Odwrotna akcja czyli "dokocenie" fotelowej Grudzi Helcią skończyła by się mordobiciem :twisted:
Obrazek

Hańka

Post » Pt kwi 18, 2008 16:30

Hania... jestem pod wrażeniem... :D

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

[poprzednia][następna]