Lula i Spóła. Gospodarze oszaleli :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 20, 2007 16:56

No dobrze, widzę że sprawa jednak jest dokładnie przemyślana. Koniec tematu.

A nawiązując do ukochania ziemi przez koty: Kropka jest burą krówką i uwielbia ziemię, tarza się w krecich kopcach, w bruzdach ziemniaczanych itp. Wraca potem do domu, a zamiast białego na futerku jest brudno-żółta. I taka niestety ładuje mi się do łóżka ! Dopiero w łóżku się myje, zarazka jedna :twisted: . W związku z tym pościel zmieniamy ponadnormatywnie często.
A Mirunka naprawdę kocha usikiwać w borówkach :roll: . Dobrze ,że to borówki wysokie, to nie polewa owoców, tylko pod krzaczki robi...

Na razie obie koty szaleją po ogródku, wygrzewają się na sągach drewna "na południowej ścianie" i polują na mysiory. Wydaje mi się , że do szczęścia brak im tylko LUli :)

Czekamy więc
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Od: Śro paź 25, 2006 12:27

Post » Śro wrz 26, 2007 16:10

Byłam w Nielepicach.
I:
Hubert u nich w okolicach 25-28 października,
ze stadniny do mnie jedszie się przez Bolechowice i Wierzchowie, około 15-20 minut.

Życzymy miłych wrażeń w Chinach

Czekamy więc na Lulę pod koniec października :), a tymczasem przesyłamy głaski i mizianki już na 8 rąk, bo starsze dziecko wróciło z wojaży i też czeka na nową kicię.[/b]
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Post » Śro wrz 26, 2007 16:40

sibia pewnie w chinach nie ma dostepu do netu, ale jak wroci to napewno od razu napisze

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Nie wrz 30, 2007 17:33

Pewnie, ze napisze :)
Z lotniska pojechalam do kotow, bylam z nimi dwa dni. Dobre wiesci: Lula nie sika, a bardzo sie tego balam.
Pieknie sie bawia, trzytygodniowy zapas jedzenia pozarly w tydzien (i, co nie dziwne, zuzyly trzytygodniowy zapas zwirku :/).

Poryczalam sie jak wracalam dzis do Wawy, ale musze zaraz siadac do referatu i w srode o swicie na konferencje do Paryza.
Jestem koszmarnie nieprzytomna, bo okazalo sie, ze zle znosze zmiane czasu, trudno mi sie przestawic i w okolicach 20 zaczynam lewitowac.

Tak wiec odmeldowuje sie, podnosze watek i juz sie ciesze na spotkanie pazdziernikowe :).
Buziaki, sib z prawie skosnymi oczami.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Śro paź 10, 2007 19:13

Ojej, wszystko w biegu...z wywieszonym jęzorem.

Wyjeżdżam na tydzień w poniedziałek, ale nawet na wyjeździe czekam na Lulę z utęsknieniem.
Kociste ostatnio wychodzą do ogrodu tylko na chwilkę, ani chybi jesień przyszła. Rozkładają się za to na fotelach przed kominkiem i biedny Pan Mąż musi siadywać na podłodze podczas telewizjowania. Co zrobimy jak przyjedzie Lula? Mamy tylko dwa fotele :roll:

Pozdrawiamy i miziamy na 4 pary rąk, 2 ogony i 2 razy po 4 łapy (tylne też, a co !)
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Post » Śro paź 10, 2007 20:17

Pan Mąż musi siadywać na podłodze podczas telewizjowania. Co zrobimy jak przyjedzie Lula? Mamy tylko dwa fotele

Hihihihi.....szykuje sie Wam wydatek.....na zakup trzeciego fotela, a jak lubisz swojego TZ to kup dwa i wszyscy beda zadowoleni :lol:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Śro paź 10, 2007 20:32

Jej, korciło mnie podnieść wątek, ale nie chciało mi się szukać :oops: .
Fajnie, że napisałyście.
Bardzo przepraszam, że tak mało pisze o Luli, ale a. nie mieszkam z nią ( i tęęęęsknię) b. - remont zbliża się wielkimi krokami i spędzam godziny na oglądaniu kafelków i sedesów.

Z relacji wiem, że Lulla ma się dobrze, psoci, jak mówi mój Tata "szybciej biega niż myśli", nie sika poza kuwetą i je za trzech.

Ściskam wszystkich :).

sibia

Post » Śro paź 10, 2007 20:38

Faktycznie cos Cie malo jest na forum :?
a o ciasteczko sie nie spytasz :oops:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Pt paź 12, 2007 18:03

bo sibia duzo jezdzila ostatnio stad malo jej tu bylo

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Sob paź 13, 2007 13:00

I co słychać u Luli?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob paź 13, 2007 14:53

Jutro jade na chwile do Rodzicow, wiec zdam dokladna relację.
Na moje pytanie, co robi Lula niezmiennie odpowiadają: Biega!

Dostalam juz oficjalne zaproszenie na Huberta, 25 chyba, ale z prosba, zeby byc w sobote, to pogadamy. Mi w to graj, bo bede mogla na spokojnie pozalatwiac Lulowe sprawy.

Modle sie tylko, zeby moj remont nie zafundowal mi jakiejs niespodzianki i zebym mogla pojechac. Baaardzo chce pojechac. Lula musi pojechac.
No generalnie, musimy pojechac i juz.

sibia

Post » Sob paź 13, 2007 19:14

Trzymam kciuki za Ciebie Sylwia, za Lulę i za jej Dom!

OFF topic - A propos remontów - właśnie u nas twa mini-remont... kurz we włosach, kurz na klawiaturze. Sufit w kuchni w ubiegłym roku został zalany przez sąsiadów, trzeba było gładziować, gipsować (tak spieszyliśmy się z remontem.. że czekaliśmy prawie rok). Niby taki jeden sufit tylko, - a pan pracuje już dwa dni... a my wraz z kotami toniemy w kurzu. :roll: Ale moze u Ciebie pójdzie sprawniej :)

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Sob paź 13, 2007 19:53

No to czekamy z utęsknieniem na Ciebie i na Lulę .
Ale 25. to czwartek, więc kiedy mniej więcej możecie przybyć ? 20. czy 27 , czyli która sobota wchodzi w grę ? Czy raczej w tygodniu ?
Musimy się doumówić, ja wyjeżdżam pojutrze czyli w poniedziałek, 15. i wracam w piątek, 19.
Daj znać trochę wcześniej, do zobaczenia wkrótce ! Miziamy Lulę "zaocznie", ale jak zawsze na ręce i łapy.

ps. nasza Mirunka walczy z nowotworem, niestety nieoperacyjnym. :( Leczymy ją paliatywnie i mamy nadzieję, że jeszcze dłuuuuugo będzie w dobrej formie...
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Post » Pon paź 15, 2007 10:35

O rany, wielkie kciuki za Mirunkę.

Ja wczoraj bylam u kotow, ja tesknie, ale i one stęsknione.
Lula troszeczkę dziczy, tzn jak się położyłam, to się na mnie uwaliła, ale jak ganiała to nie miała chęci na głaskanki.
Wyrosła przepięknie i już nie jest takim chudym przecinakiem.

Co do przyjazdu - wszystkie znaki wskazują, że będziemy jechać autem w sobotę, 27, zapewne wyjedziemy koło południa i chciałybyśmy (jadę na Huberta z kolezanką, fanką Luli no i z Lulą, więc babska ekipa), wziąc za cel na początek Biały Kościół, bo w Nielepicach tłumy ludzi i zwierząt, nie chcę jej stresować mocniej niż trzeba.
Byście byli?

Potem pojedziemy na sobotnie nocne polakow rozmowy do nielepic, a potem w niedziele hubert i powrot.
Meczaco, ale jak tresciwie :D.

Ogrodniczko, przesle Ci na pw moja kom, jesli mozna, tobym tez prosila o Twoj numer, moj mail sibia<malpa>wp.pl.
To na wszelki wypadek, juz kiedys mialam tak, ze forum padlo na kilka dni i nie mialam sie jak kontaktowac z domkiem, co to byl za dramat...

Ściskam mocno i milego wyjazdu. No i glaski dla stada.

sibia

Post » Śro paź 17, 2007 19:36

No to wszystko wiemy, czekamy 27. bardzo jestem ciekawa Luli. Zadzwoń jak bedziecie w pobliżu to po Was podjedziemy do centrum wsi. Boję się, że same nie traficie na nasze rubieże ranczowe :) Miłej podróży życzymy !!!
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

[poprzednia][następna]