goska_bs pisze:ale i tak sie klocimy czyja jest czyja bo zawsze ta brata fajniejsza
ojjjj, strach pomyśleć co by było gdyby Brojarzy rozdzielić...!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
goska_bs pisze:ale i tak sie klocimy czyja jest czyja bo zawsze ta brata fajniejsza
Lidka pisze:A czy wet zeznal dlaczego tak zakazuje?
ja rozumiem, ze koty od zawsze jadaly pieczyste i rosol z kurczaka a nie surowizne. Jesli tak to zgoda na zakazy.
Lidka pisze:Pewnie niedlugo sie dowiesz co inni mysla o tych wetach:))
A puszki jakie?
goska_bs pisze:Lidka pisze:A czy wet zeznal dlaczego tak zakazuje?
ja rozumiem, ze koty od zawsze jadaly pieczyste i rosol z kurczaka a nie surowizne. Jesli tak to zgoda na zakazy.
Wet a nawet dwoch powiedzialo ze nie bo:
1) surowe mieso moze byc zakazone
2) nie wiadomo jak dlugo lezalo w ubojni, hurtowni, sklepie i czym bylo nafaszerowane
3) jak powiedzialam ze mieso przemrozone kilka dni to uslyszalam ze jak sie rozmrazalo stalo sie siedliskiem bakterii
4) surowe mieso to generalnie nie jest karma dla kota![]()
![]()
5) ze jak beda jadly surowe to moga byc problemy w przypadku przejscia na okreslona karme kiedy zachoruja
6) moga dostac po surowiznie - biegunki, roszstroju jelit, uczulen ????
7) dla kota najlepsze sa puszki![]()
![]()
![]()
Albo ja jestem glupia .. albo juz nic nie rozumiem
Moje wczoraj dostaly po raz pierwszy surowa przemrozona wolowine i nic sie nie stalo oczywiscie dojadaja sobie suchym
Czarna Agula pisze: Ażeście mnie podpuściły...zadzwoniłam do weta i spytałam u źródłaowszem może być szkodliwe jeśli:
1. mięcho jest z niepewniego źródła i nie wiemy jak długo leżakowało i gdzie
2. przy ciągłym podawaniu surowizny istnieje prawdopodobieństwo, że kot może odmówić współpracy przy jedzeniu innych posiłków i nie chcieć nic innego
3. ryzyko zakażenia i roznoszenia chorób typu toxoplazmoza itp istnieje i może być choć wcale nie musi być nim spowodowane
4.przyzwyczajanie kota do jednego typu jedzenia prędzej doprowadzi do biegunek i rozstrojów żołądka niż cokolwiek innego.
Czyli drodzy Państwo po prostu ROZSĄDEK
Anja pisze:Bynajmniej, ja tego weta nie potepie. Moj tez zdecydownaie odradzil podawnie surowego miesa. Ze wzgledu na to, ze przemrozenie w -50 stopniach jego zdaniem, daje pozadanie fekty, a takiej temperatury my miesu w domowych zamrazarkach nie zapewnimy.
Jednak jestem pewna, ze dbasz bardzo o swoje koty.
goska_bs pisze:Anja pisze:Bynajmniej, ja tego weta nie potepie. Moj tez zdecydownaie odradzil podawnie surowego miesa. Ze wzgledu na to, ze przemrozenie w -50 stopniach jego zdaniem, daje pozadanie fekty, a takiej temperatury my miesu w domowych zamrazarkach nie zapewnimy.
Jednak jestem pewna, ze dbasz bardzo o swoje koty.
No staram sie.. ale doswiadczenie u mnie niewielkie
dlatego bardzo sobie cenie wszystkie rady
Anja pisze:Ty przepedz te kolezanke co na Ciebie krzyczyjakim cudem nie widzi jakie masz wielkie serce?
![]()
![]()
Kazdy z nas zdobywal doswiadczenia, a zaczynal gdzies kiedys od zera i ciagle sie czegos uczymy. A ile glow tyle opinii, sama to tu zobaczysz
goska_bs pisze: ja naprawde chce dobrze dla tych Lotrzykow![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Lifter i 34 gości