"Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 30, 2014 18:49 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Lattusia pisze:No i jesteśmy :ok:

Jupiiiii! A gdzie następna opowieść?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sie 03, 2014 7:15 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Eeeee... wakacyjne lenistwo mnie dopadło, ale obiecuję, że będzie :mrgreen:
Obrazek
"Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu" Michał Bułhakow "Mistrz i Małgorzata" rozdział 24

Lattusia

Od: Nie paź 20, 2013 9:17

Post » Nie sie 03, 2014 13:35 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Czyli bierzesz przykład ze mnie i intensywnie ćwiczysz nicnierobienie :ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Post » Czw sie 07, 2014 20:25 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

A, moi kochani, co myślicie o modelu whole prey? Czy np. kości możnaby zmielić? Dorwałam w Biedronce królika :D A właściwie połowę tuszy. Muszę jeszcze kupić gulasz z indyka, serca, wątrobę, szyje indyczą, porcję rosołową i wołowinę i parę mieszanek zrobić...Boże, jaki ten kot ma przemiał! :lol: Potrafi całą puszkę Carny na dzień zjeść i do tego jeszcze mieszankę. I co ciekawe...nie przytyła ani grama. Ostatnio wujek przywiózł specjalnie dla niej młodziutką przepiórkę z własnej hodowli... moje kocisko zżarło ptaszynkę ze wszystkim dosłownie. Tylko podłoga była trochę popaplana. Ale kota wniebowzięta :D I chyba to najważniejsze. Weterynarz mi się dziwił, że Latte po puszkowym jedzeniu ma takie dobre trawienie-robi kupę 1 raz dziennie a jak ludzi się pytał to kupa 2-3 razy dziennie to minimum 8O Co ci ludzie dają tym kotom i psom do jedzenia???
Obrazek
"Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu" Michał Bułhakow "Mistrz i Małgorzata" rozdział 24

Lattusia

Post » Pt sie 08, 2014 13:50 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

O, przepiórka to jest dobry pomysł. Kupię toto Inambince

MaryLux

Post » Sob sie 09, 2014 12:50 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

A gdzie kupujesz? Bo u mnie tylko czasem w Lidlu są, albo jak wujek jakąś przywiezie, ale to rzadko, bo wujkowi jest trochę szkoda jego "drogocennych ptaków" (hoduje pzepiórki, perliczki, bażanty, ozdobne kury i kilka pawi, myśli też nad zakupem jakiejś egzotycznej papugi, tylko jak jego koty by ją potraktowały???).
Obrazek

Lattusia

Post » Sob sie 09, 2014 13:07 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Jeszcze nie kupowałam :oops: Ale pewnie pójdę do Lidla.

MaryLux

Post » Sob sie 09, 2014 13:53 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

No u mnie akurat w lidlu nie ma. Chyba to jest w jakimś tygodniu, luksusowym czy coś takiego. Czytałam że w delikatesach Piotr i Paweł mogą być, ale nie muszą. Najwyżej się do Makro pojedzie-tam nawet homary są i inne dziwne rzeczy :D
Obrazek

Lattusia

Post » Sob sie 09, 2014 13:58 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

O, dezięki za podpowiedź: do Piotra i Pawła mam nawet bliżej niż do Lidla. A sklepy w mojej okolicy mają ofertę dostosowaną do możliwości okolicznych mieszkańców - raczej niewielkich (przeważają emeryci)

MaryLux

Post » Sob sie 09, 2014 17:46 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

No, ja do Piotra i Pawła muszę do Bielska jechać, do galerii Sfery (może przy okazji jakieś KFC się zwiedzi :mrgreen: -nie no, uwielbiam Qurrito). Też robię mieszanki, czekam tylko aż olej z łososia przyjdzie z zooplusa (zamówiłam przy okazji z karmą bo Ruda już wszystkie grau, miamory i carny przemieliła i mięsko całe też). Nie wiesz, czy olej z łososia trzeba trzymać w lodówce?
Obrazek

Lattusia

Post » Sob sie 09, 2014 17:50 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Nie wiem :oops: Profilaktycznie bym wsadziła...

MaryLux

Post » Sob sie 09, 2014 18:01 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Może na Barfnym Świecie będą wiedzieć :wink:
Obrazek

Lattusia

Post » Wto sie 12, 2014 10:32 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Trochę zdjęć :wink:
Obrazek
Obrazek
Ja nie wiem co te koty widzą w tej szafie... Tiger tam lubił siedzieć, Latte tam lubi siedzieć, a Koko raz o mało się nie zabił chcąc tam wyskoczyć (biedak źle sobie odległość zmierzył i zderzył się z szafą). W każdym razie-koty tam lubią siedzieć. O:
Obrazek
Latte nauczyła się aportować patyczek. Ta mała małpa jest dość zdolna! Burzy domki z kart (ale nie dla zabawy czy przypadkowo-z wielką furią a najbardziej lubi burzyć te największe), nosi patyk, po kartonach potrafi wyspinać się na parapet, potrafi wyjąć kawałek mięsa, np. z przymkniętego pudełeczka... Nie wiecie jak się tu na forum filmy wrzuca? Pokazałabym jak aportuje :)
Obrazek

Lattusia

Post » Wto sie 12, 2014 12:52 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Moja Ofelia też lubi spać w szafie :D W poprzedniej szafie najchętniej spała na górnej półce - musiałam ją tam podsadzać na życzenie, bo było za wysoko jak na Ofelkowy skok. W nowej szafie nie ma u góry półki, więc biedactwo śpi na dole, na moich zimowych porciętach :?

Kiedy będzie kolejny rozdział pamiętniczka Latte???????
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sie 12, 2014 14:17 Re: "Pamiętniki rudej kulki"-czyli pisane kocią łapką...

Wszystkie moje koty urządzały sobie świątynię dumania w szafce z tshirtami

MaryLux

[poprzednia][następna]