Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-ciorna pątera

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 02, 2014 20:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

Spilett pisze:Mam pytanie :D Jako że Ty barferka pełną gębą, to chciałam spytać, czy możesz polecić jakąś dobrą metę na cytrynian wapnia albo mączkę kostną? Na to na co się dało to się zapisałam na listy na barfnym, ale tego nijak nie widzę...

Mączki kostnej nie używam, ale cytrynian zamawiam w eko-zwierzaku. Tam jest sporo suplementów.
Wystarczyłyby co prawda skorupki, ale w przypadku Ofelii cytrynian lepszy (ph nieszczęsne :roll: )
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sty 02, 2014 20:29 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

Hmmm, wygląda na to, że i ja będę tak musiała. A ile się zużywa na taką mieszankę z 1 kg mięcha cytrynianu?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw sty 02, 2014 20:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

Evelyn_ pisze:Książniczka Ofelja, Inka duzia moowi ze sadołko mi się czącha jak jam sobiem podskakujem :oops: a jak sem usiondem na tylnich lapkach to mi siem oponka robim, wcalem nieprawda :oops: :oops:

Inkuś, duza w mua wihórom mahała na moje bzunio i ksycała ze to naucka, to takie strasne, taki stfur pluje, ale wies jak pluje to ciepłe na bzunio miałam, ale baardzo głośniaste ze ja niem chciała- ja nie lubiem duzej naucek, puzniej to jam miała tyyyle machania jenzorkiem, bom duza futra mi spsuła :oops:

Ofelku- duza nawet palcy by nie wsadziła, duza jest za duza, a mufi zem ja duza

Celinka

A ja wię co to jezd wihórom. To takie cóś co se Duża kudły czochra jak je wymoczy wew wodu. i to buczy okropecznie i wieje.
A to "oponka" to żadna oponka. To taka fałdku zez skórki co ją mają te kotki co szypko biegają. Bo ona to robi żeby kotku szypciej biegał. i to jezd prawda, miauczę wam!
Książniczka Ofelja wykształcowiona
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 02, 2014 20:32 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

Spilett pisze:Hmmm, wygląda na to, że i ja będę tak musiała. A ile się zużywa na taką mieszankę z 1 kg mięcha cytrynianu?

Cytrynianu jest tak mniej więcej 2 razy tyle co skorupek. W moim przepisie 5-6 g skorupek, albo 10-11 g cytrynianu.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 02, 2014 21:09 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

MB&Ofelia pisze:
Evelyn_ pisze:Książniczka Ofelja, Inka duzia moowi ze sadołko mi się czącha jak jam sobiem podskakujem :oops: a jak sem usiondem na tylnich lapkach to mi siem oponka robim, wcalem nieprawda :oops: :oops:

Inkuś, duza w mua wihórom mahała na moje bzunio i ksycała ze to naucka, to takie strasne, taki stfur pluje, ale wies jak pluje to ciepłe na bzunio miałam, ale baardzo głośniaste ze ja niem chciała- ja nie lubiem duzej naucek, puzniej to jam miała tyyyle machania jenzorkiem, bom duza futra mi spsuła :oops:

Ofelku- duza nawet palcy by nie wsadziła, duza jest za duza, a mufi zem ja duza

Celinka

A ja wię co to jezd wihórom. To takie cóś co se Duża kudły czochra jak je wymoczy wew wodu. i to buczy okropecznie i wieje.
A to "oponka" to żadna oponka. To taka fałdku zez skórki co ją mają te kotki co szypko biegają. Bo ona to robi żeby kotku szypciej biegał. i to jezd prawda, miauczę wam!
Książniczka Ofelja wykształcowiona

pierwsza zasada kotodynamiki ruchu :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw sty 02, 2014 21:21 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

Śmiej się, śmiej, ale to prawda! :twisted:
Czytałam, że fałdkę skórną mają szybko biegające koty. Nawet takie gepardy. Ha! Widziałeś kiedyś utuczonego geparda?

Kurczaczki, coś mię kłuje w boku. Albo się przejadłam (oby!), albo nereczka się odzywa :strach:
Szybki rachunek sumienia... Octu nie żłopałam... Cytrusów za dużo nie jadłam... W czasie świąt wypiłam trochę herbaty z cytryną, ale nie aż tak dużo... Troszeczkę korniszonów zeżarłam z sałatce...
Oby to nie była nera, oby to nie była nera... :strach:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 02, 2014 21:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

To nie nera :ok: :)

Spilett

Post » Czw sty 02, 2014 21:23 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

MB&Ofelia pisze:Śmiej się, śmiej, ale to prawda! :twisted:
Czytałam, że fałdkę skórną mają szybko biegające koty. Nawet takie gepardy. Ha! Widziałeś kiedyś utuczonego geparda?

Kurczaczki, coś mię kłuje w boku. Albo się przejadłam (oby!), albo nereczka się odzywa :strach:
Szybki rachunek sumienia... Octu nie żłopałam... Cytrusów za dużo nie jadłam... W czasie świąt wypiłam trochę herbaty z cytryną, ale nie aż tak dużo... Troszeczkę korniszonów zeżarłam z sałatce...
Oby to nie była nera, oby to nie była nera... :strach:

http://www.youtube.com/watch?v=9ukKDbBjQdY
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw sty 02, 2014 21:34 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

Oby nie nerka :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 02, 2014 21:35 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

nie nerka, a fasolka :ok: :ok:

Evelyn_

Od: Pt sie 23, 2013 19:45

Post » Czw sty 02, 2014 21:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

I nawet piweczka nie mam na "przepłukanie" jakby co :(
No nic, może to przepełnione jelitko albo żołądeczek... Jest duuuża szansa, że jednak jelitko.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 02, 2014 21:52 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

Jak jelitko to lepiej niż nereczka :)

Spilett

Post » Czw sty 02, 2014 21:58 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

Ofelku Ty jezdeś moundra i wykształcowiona, to powiec swojej duzej zeby puściła boncka i jej bendzie lepiej, jak mua bzunio bolał bo duza bzytką i śmierdzoncom papusie kupiła, to mua sie rozchorowałam i bzunio mua masowany byl i były boncki i było mua lepiej

Celina

Evelyn_

Od: Pt sie 23, 2013 19:45

Post » Czw sty 02, 2014 22:00 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III - rocznica

Duża przylazła do łazienku, gdzie se spokojno pusiałam. Zaświeciła światło i mię obudziła :evil: . I se siadła na swoją kuwetu i mię nie dawała pusiać. A potem mię oczki myła i znowuż mię nie dała pusiać :evil:
Książniczka Ofelja niezadowolniona

Chyba to jednak jelitko...
Duża
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]