Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 10, 2012 18:17 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Avian, rozumiem Cię doskonale :ok:
O uprowadzenie tak bardzo się nie boję , bo na następnej ulicy od samego początku widuję persa - no , bossski jest, należy do wlaścicielki sklepu i czasem wylazi poza swoje podwórko - jakieś 20 cm , w porywach do pól metra :mrgreen: . Mizia się jak opętany - brzuchola wywala, barankuje, ale się nie odezwie 8O
Szwendacz - to juz gorsza sprawa. Ale jak szwendanie ma we krwi , to z tarasu też da nogę.Myślę jednak, że jak testosteron sie uspokoi , to kocio będzie taki więcej kanapowy :mrgreen: Szeleczki także posiadam, Kocur w nich kiedyś wychodzil, a teraz zakladam Guciowi do weta, tak w razie co, jakby na ten przyklad mial chęć zwiać z gabinetu - smycz latwiej zlapać, przydepnąć.
Ciekawostka - Misia w szeleczkach dostaje choroby kubraczkowej / a kubraczek po sterylce w ogóle jej nie przeszkadzal / 8O . Z 6 kg kota robi się placuszek bez nóżek :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 11, 2012 8:00 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Wybrałam dom dla Niuńka, czekałam jeszcze na wieści od Iburg - bo tam pojechałby przede wszystkim. Ponieważ tamten dom jednak się nie zdecydował, wybrałam dom w Gdyni.
Dom, który - jak pisałam wczesniej - ma dwa adoptowane ze schroniska koty, w tym również długowłosego. Dostałam zdjecia szczęśliwych kotów, rozwalonych w łóżku :D Myślę, że powinno być Niuńkowi tam dobrze :D

Troche sie boję, jak przyjmie obecność dwóch kotów (i dwóch spanieli, zdominowanych przez koty ;) ), no ale jak nie spróbujemy, to się nie dowiemy. Zawsze w razie czego może Niuń wrócić.
Za chwilę napiszę do przyszłej opiekunki kociska i zapytam o ostateczną decyzję (choć wiem, ze już się cieszy).

Teraz musimy się z nowym domkiem zastanowić nad transportem w kierunku Trójmiasta ...

A na razie Niuniek chłodzący się na płytkach korytarzowych ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro lip 11, 2012 10:57 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Przykro mi ze ten mój domek jednak nie mógł dac domku Niuńkowi, chociaż bardzo się im podobał.
Psami bym się nie martwila bo szybko sie dogadaja, Byle koty sie dogadaly. Moga się tylko tolerowac byle wojny nie było. Trzymam kciuki za koteczka i zuycze mu najlepszego domku. Mam nadzieję że domek bedzie pisał co słychać u koteczka.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro lip 11, 2012 13:13 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

To świetnie, że kotek ma dom!!!
adeeniet

Post » Śro lip 11, 2012 15:50 Re: Pń-złapany nevka-jest DS-szukam transportu do Gdyni!

Trzymam kciuki, aby się udalo. Choc bardzo mi żal , że Niuń nie zostanie w Poznaniu :cry:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 11, 2012 15:53 Re: Pń-złapany niebieskooki syberyjczyk-nevka szuka DT/DS!

Avian pisze:Wybrałam dom dla Niuńka, czekałam jeszcze na wieści od Iburg - bo tam pojechałby przede wszystkim. Ponieważ tamten dom jednak się nie zdecydował, wybrałam dom w Gdyni.
Dom, który - jak pisałam wczesniej - ma dwa adoptowane ze schroniska koty, w tym również długowłosego. Dostałam zdjecia szczęśliwych kotów, rozwalonych w łóżku :D Myślę, że powinno być Niuńkowi tam dobrze :D

Troche sie boję, jak przyjmie obecność dwóch kotów (i dwóch spanieli, zdominowanych przez koty ;) ), no ale jak nie spróbujemy, to się nie dowiemy. Zawsze w razie czego może Niuń wrócić.
Za chwilę napiszę do przyszłej opiekunki kociska i zapytam o ostateczną decyzję (choć wiem, ze już się cieszy).

Teraz musimy się z nowym domkiem zastanowić nad transportem w kierunku Trójmiasta ...

A na razie Niuniek chłodzący się na płytkach korytarzowych ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nie wiem czy to dużo czy coś da ale jest możliwosc w weekend albo ten albo nastepny przewóz kota z Strg Gd do Gdynii

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Pt lip 13, 2012 12:36 Re: Pń-złapany nevka-jest DS-szukam transportu do Gdyni!

Wrócił mój aparat z wywczasów, wiec popstrykałam marudzie trochę fotek :D
Wczoraj trochę zaczął się bawić piórkiem na patyku, a na końcu pacnął mnie łapą, bo coś mu nie pasiło :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wypuść mnie już, tam jest przecież taki ciekawy świat ...
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 13, 2012 12:40 Re: Pń-złapany nevka-jest DS-szukam transportu do Gdyni!

Piękny :1luvu:

4 i 5 sierpnia będzie wystawa kotów w Sopocie, może ktoś będzie jechał z Poznania

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pt lip 13, 2012 13:14 Re: Pń-złapany nevka-jest DS-szukam transportu do Gdyni!

5 sierpnia?
Do tego czasu to ja pójdę z nim w rury mieszkać, bo mnie za chwilę rodzina wykwateruje :evil:
Za późno ... on się zapłacze w tej klatce.

Ja też jeżdżę na wystawy i wiem, ze najczęściej nie dałabym rady zabrać dodatkowego zwierzaka w drodze na wystawę. To naprawdę trudne logistycznie :roll: Poza tym niewielu hodowców zdecyduje się brac obcego kota do samochodu, wioząc swoje hodowlane zwierzaki ....

Maruda musi pojechać do nowego domku w przeciągu paru dni. Jeśli nie uda sie go przewieźć do Gdyni - pojedzie do innego domu, pod Poznaniem, który zadzwonił ... wczoraj :lol: Gdybym nie obiecała go ludziom z Gdyni zamieszkałby u tych wczorajszych chętnych. Ale nie odmówię przecież, jak tam czekają i sie cieszą :oops:

Na transportowym jest oferta przewozu do Gdyni z Wrocławia, czekam na odpowiedź 8)
Obrazek

Avian

Post » Pt lip 13, 2012 13:22 Re: Pń-złapany nevka-jest DS-szukam transportu do Gdyni!

No ja niestety nie jadę w najbliższych dniach. :?

Za transport :ok:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt lip 13, 2012 14:41 Re: Pń-złapany nevka-jest DS-szukam transportu do Gdyni!

Trzymam kciuki za transport również!
adeeniet

Post » Pt lip 13, 2012 14:46 Re: Pń-złapany nevka-jest DS-szukam transportu do Gdyni!

Może na dogo ktoś jedzie w tamtą stronę?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Pt lip 13, 2012 15:14 Re: Pń-złapany nevka-jest DS-szukam transportu do Gdyni!

Avian pisze:Wrócił mój aparat z wywczasów, wiec popstrykałam marudzie trochę fotek :D
Wczoraj trochę zaczął się bawić piórkiem na patyku, a na końcu pacnął mnie łapą, bo coś mu nie pasiło :twisted:

Obrazek

Zakochałam się :1luvu: :crying: :love: :love: :love: piiii...
ale to już takie spojrzonko... :twisted:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie lip 15, 2012 0:16 Re: Pń-złapany nevka-jest DS-szukam transportu do Gdyni!

Ale ślicznota :1luvu:
Kocham w nich te niebieskie ślepka :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon lip 16, 2012 11:29 Re: Pń-złapany nevka-jest DS-szukam transportu do Gdyni!

Oszaleję :evil:

Ani jeden, ani drugi chętny dom się nie odzywa :evil:
Ja juz nie wiem, komu go dac ... :roll:

A biedaczysko smutny marnieje w klatce :(
Jest kochany i cierpliwy, wywala brzucha do głaskania, pakuje się na kolana, no ale ile mogę siedzieć z nim w garażu ...

Już ma miękkie futerko, zrobił się jaśniejszy.
Nadal się wydziera, ale coraz częściej te wrzaski zamieniają się w gruchanie i mruczenie ;)
Nawet pozwolił sobie obciąć pazury 8O

Komu Niuńka?
Bardzo fajnie dla niego byłoby gdyby był jedynym kotem w domu, ewentualnie z jeszcze jednym.
Dom niewychodzący poszukiwany!
A na szybko, na GWAŁT tymczas :(
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]