NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 28, 2012 21:50 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

:?:
mam nadzieję że wszystko ok. :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 28, 2012 21:55 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Zaczynam sie denerwować :( Jak Musia :?: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Czw cze 28, 2012 22:13 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Tak to jest, jak się jedno polepszy to się drugie po...

Nawet nie mogę się nacieszyć Lunką, która robi postępy, dzisiaj nawet chodziła za Kropką, jadły miska w miskę i Lunka to przeżyła :wink:

Natomiast Muszątko praktycznie przespała cały dzień :cry:

Telepało ją z małymi przerwami do 14,oo - troszkę podsypiała i dreszcze, troszkę snu i znowu...potem było już normalnie, poszłyśmy sobie na ogródek...tylko, że Musia dzisiaj nie za bardzo chciała dreptać...pięć razy chodziłyśmy na spacerek...niestety psia nie odchodziła od moich nóg, dzisiaj zachowywała się niepewnie.

Po każdym powrocie do mieszkania nie trafiała do pokoi, w kuchni nie mogła trafić do miseczek, kręciła się po chałupce jakby u nas była po raz pierwszy... bidulka była spokojna tylko wtedy gdy była na rączkach...więc i ja przesiedziałam wnet cały dzień w fotelu z małą na kolanach...

Co dzisiaj zauważyłam u psi, - pierwszy zdarzyło się, że chowała głowę...jak spała u mnie chowała ją w moją bluzę, gdy kładłam ją na kocyk, noskiem podkopywała go i tez chowała łepek... tak wyglądało to jakby ją drażniło światło 8O , jakby się chciała schować...uciec...

Przed chwilą nakarmiłam dzidzię i poszła znowu lulu...
Jutro panienka miała iść do fryzjera, zamiast nowej fryzury będzie wizyta u wet, no i ostatni raz wizyta z Lunką

Mina umierającego - a to tylko obcinanie pazurków :mrgreen:
Obrazek

Lunka sama przyszła na kolanka :D
Obrazek

I nasza Bidulka :cry:
Obrazek Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt cze 29, 2012 8:23 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Podpatruję po cichu i trzymam kciuki za Muszątko :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt cze 29, 2012 8:30 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Lunce wygodnie i mięciutko na brzuszku Panka, a Muszka chyba bardzo się stresuje. Biedna nic nie widząca, świat dla niej jest dziwny. Persik chyba nie lubi obcinania pazurków, zresztą chyba jak wszystkie koty. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt cze 29, 2012 8:42 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

dalej trzymam kciuki za Muszkę i resztę zwierzyńca :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pt cze 29, 2012 11:52 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Dzisiaj z Muszką już lepiej...w nocy spała na naszych poduszkach, dmuchając nam w nosy...a rano co zdarza się jej rzadko obudziła nas o 7.oo i cała w skowronkach chciała siusiu, więc duży w pidżamie wyprowadził ją na spacerek...
Musia trochę się wstydziła pana, ale co tam...dobrze, ze chociaz tyle miał na sobie :mrgreen: sąsiady znowu stracili : :ryk:
Potem zjadła gotowanego mięska z kurczaka, ukradła Gapciowi ostatnią chrupkę...a tak się biedak do niej modlił...tak ją oglądał...i chciała znowu do łózeczka, naszego łóżeczka :1luvu:
W swoim śpi tylko wtedy gdy w sypialni wietrzymy ...co by Munię przeciag nie złapał :wink:
Po krótkim spaniu znowu wyszliśmy na spacerek, mamy dzisiaj ładną pogodę, psia trochę dreptała sama (czyt. z Kropką) potem z panem, pomagała mu w pracach chwastowych :mrgreen:
Teraz siedzimy razem i piszemy...
Wszystko fajnie wygląda, ale i tak jesteśmy niespokojni, bo pierwszy raz takich dygotek było krócej chociaż były silniejsze, wczoraj były słabiutkie, ale wg mnie zbyt długo...

Tak czy inaczej idziemy dzisiaj do weta...fryzjerkę odpuszczamy bo nie chcę jej stresować...(sama nie mam odwagi strzyc piesia)
Ja wiem, że piesio nie widzi, ze jest jej ciężko nawet się zastanawiam czy sami nie robimy krzywdy wyręczając ją w chodzeniu po schodach, podstawiając jej miseczki z jedzeniem, biegamy za nią po ogrodzie...ale przykrym widokiem dla nas jest jak mała kręci się w kółko, błądzi, uderza główką w ścianę więc szybko - kto bliżej stoi -łapie na ręce i zanosi tam gdzie ona się wybiera... :cry:

Myślę, ze w ten sposób nie nabierze nigdy odwagi i nie nauczy się samodzielności...ale ona wzbudza w nas współczucie, a my inaczej nie potrafimy,:oops:
Zdradzę Wam jeszcze pewną tajemnicę :mrgreen: dobudowujemy[i] kawałek domka i duży zażyczył sobie u architekta niższe schody, takie co by Muszka mogła samodzielnie po nich schodzić...
A po za tym w rodzinie wszyscy zdrowi :ok:
Duży pieska pocieszył " Wystarczy że ma piękne oczka, nie musi wszystkiego widzieć" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A Muszelka ma naprawdę piękne oczka :D
Teraz znowu idziemy na spacer, łapać scenki nieobyczajowe, :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt cze 29, 2012 12:16 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

rastanja pisze:Podpatruję po cichu i trzymam kciuki za Muszątko :ok:

Dziękujemy za kciuki :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt cze 29, 2012 22:05 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Witamy z wieczorka :D

Musia jest w dobrej formie, wet. ją dokładnie zbadał, temperatury nie miała, wyniki krwi dobre, i kondycja tez dobra :D
Ogólnie nie miał zastrzeżeń ... choć trochę nas nastraszył...powiedział, że takie objawy mogą być np, po zatruciu, po przestraszeniu jak i mogą być oznaką] padaczki 8O zobaczymy...
Umówiliśmy sie, że gdyby to coś się powtórzyło, mamy natychmiast po niego dzwonić...
Narazie jest wszystko dobrze

Z Luneczką też jest dobrze, ale nie chcę zapeszać...chciałabym, żeby z naszymi zwierzaczkami było zawsze tak jak dzisiaj :1luvu:

Nawet dzisiaj wskoczyła na kanapę do Gapcia i Kropki, ale się mocno zdziwiła...było mało miejsca, więc zamarła...ale nie zwiała :ok:

Kiedy Lunka przyjechała do naszego domu bardzo lubiła chować się do szaf, pudeł, skrzyneczek wszelakich...
Więc śpieszę donieść, że Luna wraca do normalności :mrgreen:
W nocy zaczęła dobierać się do szafki nocnej...więc musiałam jej otworzyć szufladę...rano małż zrobił zdjęcie spiącego kotka...
A wieczorkiem...
A wieczorkiem otworzyła ( w tym jest dobra) drzwi od kredensu i weszła do środka, za nią wgramoliła się Kropka i tak siedziały...a ja czekałam kiedy zaczną tłuc talerze :mrgreen:
Ale obie dziewczyny były wyjątkowo grzeczne, Kropka wyszła pierwsza, Lunka jeszcze sobie troszkę posiedziała :D
Oby tak było zawsze...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt cze 29, 2012 22:11 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Ufffffffffffffff!Dobrze,że z Musią nic poważnego :)

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pt cze 29, 2012 22:40 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Dziewczyny bawią się w chowanego
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Lunka przyłapana w szufladzie, kotek zaspany i zdziwiony
Obrazek

Ja tu pilnuję
Obrazek

I mnie pilnują
Obrazek

Obrazek

Dobranoc :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob cze 30, 2012 7:34 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Ale fajniutkie zdjęcia, takie zabawne pozy zwierzątek. Dobrze u Was mają i na dwór można wyjść, w taczce troszkę posiedzieć czy też w szufladzie lub kredensie pobawić się w chowanego. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob cze 30, 2012 7:53 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

nasza sunia miała guza mózgu ,chowała główkę jak by ją bolała :cry: nawet łapkami nakrywała :cry: to było tak dawno ,byłam panienką .
Pamiętam że zachowywała się podobnie :roll:
biedna niunia :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob cze 30, 2012 10:59 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

dorcia44 pisze:nasza sunia miała guza mózgu ,chowała główkę jak by ją bolała :cry: nawet łapkami nakrywała :cry: to było tak dawno ,byłam panienką .
Pamiętam że zachowywała się podobnie :roll:
biedna niunia :cry:

8O !!!
Oby nie!
wet. powiedział, że jezeli się to coś powtórzy sam musi zobaczyć... po tym będą specj.badania
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob cze 30, 2012 12:12 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Dzisiaj z rana przyszedł upał, więc koty legły w cieniu
Musi nie pozwoliłam być długo w ogrodzie...mały spacerek i do chałupki :wink: chociaż dzisiaj jest chętna do życia, śniadanko zjadła i z Kropką pospacerowała :D

Kropcię wszyscy podziwiają, tak się pilnuje psa, jak mało który kociak...

a ja znowu straciłam fajne scenki :cry: , tak to jest jak się ma sklerozę, aparat kładę w jednym miejscu, potem go szukam zupełnie gdzie indziej... chyba sobie to cudo uwiążę do szyi...

i nie mogę zrobić zdjęć z datą :cry: co ustawię aparat z datą aktualną, to w chwili pstryknięcia nie ma...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]