Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 12, 2012 23:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Neigh pisze:O tym, ze jak kotek chce na rączki, to idzie drzeć ryja w drugim pokoju, to w ogóle nie wspominam, bo i po co. wiecie ile nam czasu zajęło zrozumienie???Bo to nie można jak normalny kot przyjśc na kolana.........

TAAAK!!! Tak, właśnie! Jak Miś chce się poprzytulać, to leci do... przedpokoju i wywala brzuch przed drzwiami wyjściowymi. :spin2:
Aniada

Post » Wto cze 12, 2012 23:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Aniada pisze:TAAAK!!! Tak, właśnie! Jak Miś chce się poprzytulać, to leci do... przedpokoju i wywala brzuch przed drzwiami wyjściowymi. :spin2:

oho, no to Lunek też tak robi, jak chce się miziać. Poza tym z korytarza woła na zabawę, choć ja jestem w kuchni 8)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Śro cze 13, 2012 0:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław poznaje córuni

kotkins pisze:.Kula się Melon jak się pieskuje.
Jak się powie "jaki świetny, cudowny piesek...ach,ach!" to on się uwala i tak przetacza.Tarzając się jednocześnie.To jest właśnie pieskowanie.

ale jaja - u mnie się mówi w domu "a kto mi tutaj tak kotkuje?", gdy Nocek dostaje korby i lata po chałupie jak rakieta, albo kiedy któraś z moich lasek dostaje po swojemu mini-małpiego rozumu ;>
kotkowaniem jest również Nocnikowe leżenie na plecach, połączone z wymachiwaniem łapami, kopaniem tylnymi odnóżami i podgryzaniem ręki, która karmi :mrgreen:
KotkaWodna

Post » Śro cze 13, 2012 8:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Widzieliście promocyjny drapak w zooplusie. :ok:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Śro cze 13, 2012 9:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

tosiula pisze:Widzieliście promocyjny drapak w zooplusie. :ok:

taaa widzialam, trzy dni temu zrobilam zamowienie :evil: :evil:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro cze 13, 2012 11:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro cze 13, 2012 14:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Gibutkowa pisze:ta druga persica http://www.dla-ciebie.eu/node/1880

Nie no to nie jest normalne kurna. Sluchaj je ktoś przynosi??? Czy znajduje? Czy jak?

Taka mnie naszła refleksja.........gdyby tak wszystkie te persy wyciągać - to każda z osób tu zgromadzonych by w przeciągu miesiąca wciągnęła Violettę nosem.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro cze 13, 2012 17:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Hm, napisała do mnie dziewczyna z forum,że może wziąść na tymczas tę pierwszą tri.Którąkolwiek.
Mieszka w Głogowie, 70 km od Wrocławia.Nie ma transportu.
Jakis pomysł???

Dziewczyna napisała tak sama z siebie.

Jest forumowiczką.

Cześ się wybudza dopiero, miał rtg żuchwy.Jeśli to mozliwe usunęli mu zębka, a napewno wyczyścili pozostałe.
Moj znajomy ulubiony wet był przeciwny ale uległ.
Zdrowy ząb usuwać???
Namówiłam go, więc jeśli to możliwe- usunęli.

Ech.
Dużo tego..

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro cze 13, 2012 18:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Neigh pisze:
Gibutkowa pisze:ta druga persica http://www.dla-ciebie.eu/node/1880

Nie no to nie jest normalne kurna. Sluchaj je ktoś przynosi??? Czy znajduje? Czy jak?

Taka mnie naszła refleksja.........gdyby tak wszystkie te persy wyciągać - to każda z osób tu zgromadzonych by w przeciągu miesiąca wciągnęła Violettę nosem.......

Przynoszą, oddają, znajdują - zależy od tego czy ktoś ma jaja żeby się przyznać że kotek się znudził i że oddaje. Też jest tak że w schronie mówią że nie przyjmują zwierząt które mają właścicieli więc ludzie mówią że znaleźli albo że to ich ale sika i jest agresywny (potem się okazuje że nie jest agresywny a załatwia się do kuwety tylko ale jak ma taką łatkę przypiętą to bezpośrednio ze schronu nikt takiego kota nie weźmie, więc najpierw musi trafić do DT a DT, które biorą koty ze schronu jest słownie DWA w tym jeden to przede wszystkim psi DT - reszta co jest to biorą koty uliczne).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro cze 13, 2012 20:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

zaglądam z pozdrowieniami dla odjajkowanego Cześka.
jak się masz chłopaku?

i przy okazji pomyślałam sobie o kotkinsowym Melonie : http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/546497_435976899759787_1205875570_n.jpg
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Śro cze 13, 2012 20:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Cześ nie ma:
-jajek
-kamienia na zębach
-kiełka co mu wystawał

Cześ ma :
-apetyt na pasztecik
- lekkie zawroty calej osoby
- chęć pójścia do kocic

Kotkins nie ma:
-260 zł na koncie
-spokoju tej nocy

No.
Nie wiem czy dobrze,że zębek wyrzuciliśmy.Trochę ranił wargę,stanu zapalnego nie było.Zęby nie były tragiczne.Kamień taki sobie.
Żuchwa...nie ,to nie było z buta.Ktoś czymś w kota rzucił, zwichnął staw i złamał żuchwę.Dlatego ząb się zrotował,żeby kot mogł jeść.Tak mówi wet.Bo nie zamykałaby się mordka.Za stary uraz żeby coś zrobić.
Kot oberwał z boku.
Jest stary , niepelny zrost.

To już wiecie dlaczego Cześ sie boi.
Płakać się chce...

Mam ochotę poznać byłych właścicieli Czesia.

kotkins

Post » Śro cze 13, 2012 21:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

na pewno dostawał :cry:
u mnie wyraźnie robił uniki, jakby się obawiał ciosu w buziaka :cry:
a mimo to taki kochany i łagodniutki kocurek.
dobrze, że go oddali - przynajmniej zaczął nowe życie - bez bicia.
strasznie mnie takie rzeczy rozbijają, jak można tłuc kota?
swojego bachora pewnie też tłuką.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Śro cze 13, 2012 21:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Ooo... ja się też piszę, żeby ich poznać.
Jestem duża, silna... mogę narmalnie posłużyć jako narzędzie przemocy :evil:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro cze 13, 2012 21:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Ja bym była perfidniejsza...ja bym ich opisała na FB.

Cześ nie jest takim janiolkiem.On chce do kocich kobiet!
W nocy skakał na drzwi,walił łapą.
Że śpiewał wiecie.ŚPIEWAŁ.BARDZO.

On się rozkręci, ma osobowość.Aż szkoda,że pewnie pójdzie po niedzieli do siebie.
Na razie wyraz dzioba ma nadal zakazany- w miejscu pozębkowym ma obrzęk.Ale za dwa dni będzie zadawal szyku.

Fiona poszła samodzielnie w odwiedzinki do Czesia, wypuścił ją MK bo wnosił jakieś książki i zostawił drzwi otwarte.Niestety w połowie piwnicznych schodów zpomniła gdzie i po co idzie.Rozpaczliwie się rozmiałczała, musieliśmy ją ratować.
Zaniesiona do domu z uporem oslicy stała i paczyła na drzwi: ona ma za tymi drzwiami JAKIŚ interes , jeno nie pamieta JAKI...na bank ma....jaki...jej...no wiedziała,wiedziała...ale zapomniła....

Jeszcze jedno zdumiewające zachowanie mojej 100% perskiej, najperściejszej z perskich Fio.
Otóż kiedy je mjenso nie mogę jej podawać dwóch kawałków na raz.Nie wolno mi mieć dwóch kawalkow w ręce.Bo ona nie wie ,ktory wziąść, więc ucieka.Jak podaję jeden jest ok.

Wojtek, MK, znalazł swój stary flet prosty z podstawówki.Porykuje na nim.
Amelka w ekstazie.
Jeeee....majom gajacza...bendom mje grali!!!Lubjem!!!

Prawie weszła mu z zachwytu na głowę...

kotkins

Post » Czw cze 14, 2012 12:51 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Co do ząbka to mój wet był zdania że trzeba go usunąć bo będzie do w końcu ranił także ja uważam że wyrwanie go to była dobra decyzja
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]