Adoptowałam sukę prawie :) ON: Debi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2011 1:58 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:Ale może być fotka Fionki podczas jesiennego spaceru, w pięknym, kolorowym lesie liściastym. Nawet już w wątku to obiecywałam, ale zapomniałam :oops:
Spróbuję dzisiaj/jutro.

Ok. To czekam. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie lis 27, 2011 2:39 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

prosz :D Oto Fionka na jesiennym spacerze
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie lis 27, 2011 3:01 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

I jeszcze trochę jesieni na wsi :D

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 27, 2011 12:12 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Ładna ta jesień u ciebie a psica wygląda jakby chciała obwąchać każdy liść i ta praca ją przerastała :roll:

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Nie lis 27, 2011 12:17 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Bo tak jest :D

Wróciłyśmy właśnie z długiego spaceru w lesie. Potem zostałyśmy jeszcze w ogrodzie, żeby się pobawić.
Z ganianiem piłeczki u Fionki jest tak, że jej łapki ciągle pozwalają na chwilę takiej zabawy. Podbiegła za piłką dwa razy i się położyła na trawie. Ale bawić się dalej chciała. Bo turlałyśmy się razem, Fionka polowała na mnie zębami, ciągnęła za rękę, a w przerwach lizała do bólu. Myślę, że z czasem będzie coraz lepiej, ale trzeba uważać, żeby łap nie forsować nadmiernie. Nawet jeśli jesteśmy już na etapie dwukrotnego pościgu za piłką, to i tak ogromny sukces.
Widać, że jej bieg nie jest lekki. Stąpa ciężko.
Bez wątpienia jest ogromna poprawa i trzeba to obserwować, a także zachęcać ją do bardzo umiarkowanego wysiłku.

Koral natomiast się zrzygał kosmicznie kłakami :roll:
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 27, 2011 12:47 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Sliczna ksiezniczka :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie lis 27, 2011 17:47 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka, ty się ciesz, że masz kota/y dochodzące.
A nie takie, do których trzeba dojeżdżać.
Dwa razy w w tygodniu, razem 300 kilometrów :evil:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie lis 27, 2011 18:47 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

A Ty takie masz? 8O
Jestem szczęściarą :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 27, 2011 18:52 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Fionka jest świetna :1luvu: Na fotkach widać, że życie jej nie oszczędzało... Mój Gutek ['] a teraz Lucek też mają takie "coś" w spojrzeniu. Femka, a czy Fiona trzyma czasem ogon w górze? I ucholki tak "na baczność"??
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Nie lis 27, 2011 19:05 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Fionka nigdy nie trzyma ogona w górze, ale nim macha zawzięcie, gdy zaistnieją ku temu okoliczności :wink:
Natomiast radary stawia na baczność bardzo często.
Jeśli o to pytasz, ma to pewnie znaczenie. Jakie?

Fiona dostała od życia, a właściwie od człowieka, solidnie po tyłku. Początkowo chciałam nawet ścigać hodowcę, który ją sprzedał do pseudohodowli i tego, który ją rozmnażał. Ale im więcej dowiaduję się o "hodowcach" i pseuduchach, tym bardziej uznaję bezsilność.
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 27, 2011 19:20 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Foty jesiennej Fionki obejrzałam, w zachwyt popadłam. :)
Faktycznie chyba nie jest tak skulona kiedy stoi, jak wcześniej, przed operacją.
Feebee

Post » Nie lis 27, 2011 19:47 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Bo ona jest piękną księżniczką :D

I dla porównania

fotka z 1 listopada:
Obrazek

i z lutego 2011:
Obrazek
ObrazekObrazek

Uploaded with ImageShack.us

Co do linienia widocznego na fotkach z lutego, teraz zaczyna się podobnie, makabra :crying:

Co do jej łap, mnie się wydaje, że teraz ma dupkę wyżej i łapki bardziej wyprostowane. Ale ja nie jestem obiektywna, bo myślę życzeniowo. No i się nie znam na postawie psa.
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 27, 2011 20:23 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Femka pisze:Co do jej łap, mnie się wydaje, że teraz ma dupkę wyżej i łapki bardziej wyprostowane.

Według mnie dobrze Ci się wydaje. :mrgreen: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie lis 27, 2011 20:25 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

a co ona taka ... tłusta :roll: :wink:

ide grób sobie kopać :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie lis 27, 2011 20:31 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-WIELKA RADOŚĆ

Maryla pisze:a co ona taka ... tłusta :roll: :wink:

nieprawda :crying:

Maryla pisze:ide grób sobie kopać :roll:

słusznie :evil:

p.s.
żartujesz, prawda? ona nie jest tłusta, ma dołki za żebrami, pilnuję, żeby za dużo nie jadła :(
Greta_2006 pisze:
Femka pisze:Co do jej łap, mnie się wydaje, że teraz ma dupkę wyżej i łapki bardziej wyprostowane.

Według mnie dobrze Ci się wydaje. :mrgreen: :ok:
:D to się bardzo cieszę
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]