Skarpecia, Niunia, PusiaKlusia, Kelsi i Fajans

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 20, 2011 21:56 Re: Moja Skarpetka ;)

Karolek(ona) pisze:
spookyaga pisze:
Karolek(ona) pisze:no to fajnie - tylko czekaj jak ci którys z pralki wyskoczy :ryk:

Kiedyś koleś w pracy mówił nam że wyprał się im kot przypadkiem 8O
Póki co pralka jest na połowie Tymczasowej koteczki :D Ledwo się na nóżkach trzymają ale próbują zasuwać po podłodze :D

ja przed każdym praniem sprawdzam stan kotów - jak którego nie widze to wywalam brudy i przetrząsam jak FBI :wink:

U nas jakoś nigdy kotów nie ciągneło do pralki i całe szczeście :D
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Od: Pt wrz 07, 2007 20:48

Post » Nie lis 20, 2011 22:21 Re: Moja Skarpetka ;)

spookyaga pisze:
Karolek(ona) pisze:
spookyaga pisze:
Karolek(ona) pisze:no to fajnie - tylko czekaj jak ci którys z pralki wyskoczy :ryk:

Kiedyś koleś w pracy mówił nam że wyprał się im kot przypadkiem 8O
Póki co pralka jest na połowie Tymczasowej koteczki :D Ledwo się na nóżkach trzymają ale próbują zasuwać po podłodze :D

ja przed każdym praniem sprawdzam stan kotów - jak którego nie widze to wywalam brudy i przetrząsam jak FBI :wink:

U nas jakoś nigdy kotów nie ciągneło do pralki i całe szczeście :D

moje teraz przy ochłodzeniu pokochały łazienke - Garf śpi w umywalce, Toffik na tronie, a i na pralke lubi rude wejść
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie lis 20, 2011 22:41 Re: Moja Skarpetka ;)

Buziaki dla Skarpetki, i dzieki! :P
Dobrej nocki!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lis 21, 2011 11:05 Re: Moja Skarpetka ;)

A oto Burasia-tymczasia :P
Jak tak się jej przyjrzałam to ona jest strasznie wychudzona, wydaje mi się że ma głowę szerszą niż ciało, a nie chce nic jeść Wczoraj zjadła trochę surowego kurczaka, ale nic poza tym 8O Drapie się też bardzo po uszach, chyba będę musiała się z nią wybrać do weta. Poza tym to piękna milusińska kotka, przytula się non stop, łasi się do wszystkiego, wskoczyła mi prawie do zlewu jak zmywałam bo chciała uwagi :kotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tu Klusia

Obrazek

A tu maluchy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Post » Pon lis 21, 2011 12:01 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pon lis 21, 2011 13:46 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

Obrazek
Witajcie :)
Poprawka-Burasia-Tymczasia zjadła trochę śmietanki, która została mi z robienia pomidorówki, ale to i tak moim zdaniem mało jak na około roczną kocię-dziś jadę z nią do weta, książeczkę jej założe, podejrzewam też świerzba, bo drapie się po uszach, chociaż nie ma bardzo brudnych
Obrazek

spookyaga

Post » Pon lis 21, 2011 19:33 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

No i pojechałam z Burasią do weterynarza, okazało się, że moje podejrzenia były trafne-świerzbowiec w uchu. Dostała maść Oridermyl mam jej raz dziennie wcierać w uszka, i Optivermin jutro mam jej na robaki dać, Zapłaciłam 78zł 8O Ale kicia ma już książeczkę zdrowia założoną, teraz już tylko do przodu
Obrazek

spookyaga

Post » Wto lis 22, 2011 10:17 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

Obrazek

Karolek(ona)

Post » Wto lis 22, 2011 12:58 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

Zdrowka dla Burasi! :ok: :ok: :ok:
Witamy!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lis 22, 2011 18:55 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

kalair pisze:Zdrowka dla Burasi! :ok: :ok: :ok:
Witamy!

Zjadła dziś trochę zjadła! Pół saszetki Whiskasa 8O
Jak mój TŻ wrócił to idziemy Burasi nasmarować uszka, a tu psikus, kota nie ma, patrzymy pod wannę-nic, do szafek-nic, za, pod szafki nie ma 8O Uciekła oknem? Niemożliwe, przecież zamkniete... Naszło nas, pod szafką od zlewu.. tam przecież spód szafki wyżej niż podłoga.. podnosimy, zaglądam a tam kocia siedzi :mrgreen: Stracha nam napędziła :ryk:
Obrazek

spookyaga

Post » Wto lis 22, 2011 18:58 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

ile to razy ja sie naszukam kotów, pralke sprawdze, wersalke, szafe, na klatce itp. itd a to coś kudłate se pod biurkiem na półce na drukarke śpi albo w jakiejs niewypakowanej torbie z zakupami

Karolek(ona)

Post » Wto lis 22, 2011 19:22 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

A to sobie kotusia znalazla miejsce. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto lis 22, 2011 20:00 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

Lubi odosobnione miejsca, nadal zestresowana choć przytulaśna i ciekawska jednocześnie, jak zmywam lub gotuję to bacznie obserwuje co robię siedząc na krześle i co na nią spojrzę to się cieszy i łasi do oparcia :1luvu:
Obrazek

spookyaga

Post » Śro lis 23, 2011 9:01 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

Obrazek

Karolek(ona)

Post » Śro lis 23, 2011 9:13 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy i Burasia-Tymczasia=Szuka DS!

Wiesz, że leczenie Oridermylem musi trwać minimum 3 tygodnie?
Nie lepiej zastrzyk? Albo Stronghold na kark?
I kotka musi jeść, jak kot nie je, to jest bardzo niebezpieczne!
U jakiego weta byłaś?
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]