Bombilla & Xelmo. dwupak.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 08, 2011 7:25 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Witajcie Kochani! :)
My również cieszymy się, że u Was wszystko się układa.
Oby tak dalej :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 08, 2011 10:23 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie maja 08, 2011 11:44 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

jozefina1970 pisze:
sliver_87 pisze:Mam też książkę dot. pedagogiki M. Montessori.

Byłam w przedszkolu prowadzonym według zasad Montessori - bardzo ciekawa sprawa.
Przedszkole było (bo to parę lat temu, nie wiem, czy dalej jest) w pałacu koło Strzegomia -, prowadziła je pani, do której rodziny przed wojną pałac należał - dla dzieci z okolicznych wsi (wsie biedne, gospodarka oparta gównie na byłych PGR - ach), miała tam młodych ludzi - wolontariuszy z Niemiec - bardzo ciekawym doświadczeniem był tam pobyt dla mnie :1luvu:
Pozdrawiam świeżo upieczoną panią wychowawczynię (tak to się dalej nazywa?) i głaski dla koteczków :1luvu:

:) Ksiązki pół już przeczytałam- faktycznie ciekawe to jest :) Będę musiała się z tego podszkolić trochę 8)
Niedługo jadę również do zespołu szkolno- przedszkolnego, ale tym razem prowadzonego według zasad Celestyna Freineta. Też bardzo fajna sprawa, tylko to zdecydowanie dla starszych dzieci a nie takich żłobkowych jak "moje" ;)
W przedszkolu są wychowawczynie, a w żłobku "opiekunki" :)

Patmol pisze:i ja pozdrawiam Obrazek
w przedszkolu Montesorii to są zasady dotyczące ciszy, prawda?

Tak, między innymi o ciszy ona mówi. Na niemowlakach jednak to nie działa :D ciekawe czemu?:P

A tak poza tym, wczoraj oglądaliśmy tv i Bombilla, która bardzo rzadko to robi- przyszła na kolana, umościła się wygodnie (według jej wygody oczywiście:)) i spała słodziutko pochrapując, miaukoląc czasem i wzdychając nad swym ciężkim losem :) Jak mi fajnie z nią było, dopóki nogi nie zaczęły drętwieć..
W tym samym czasie Xelmo zaliczył spadnięcie z samej góry drapaka, bo tak się wiercił i przewracał, że chyba zapomniał jakie tam mało miejsca na tych półeczkach no i zleciał. Wystraszyliśmy się nie na żarty.
Ponadto odkryłam KOCIĄ CZARNĄ DZIURĘ u nas w mieszkaniu! Hura. Bo już myślałam, że tak źle dbam o koty i mają malutko zabawek, a tak myszki, piłeczki pluszowe, plastikowe z dzwonkami z piórkami bez itp.. Samych piłeczek 10 naliczyłam, kilka myszek itp... Super :) że się odnalazły!
Bombi ćwiczy łąpanie muszek i najczęściej rozwala je na szybie zostawiając abstrakcyjne malunki na nich :)
Miłej niedzieli!
Witamy Danusiu i Erin z Mpusiami :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon maja 09, 2011 7:39 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

U nas w sypialni na jednej wysokości jest masa ciapek. Czyżby kocie noski? :wink:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon maja 09, 2011 7:43 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Dzień dobry, cześć i czołem! :mrgreen:

Erin

Post » Pon maja 09, 2011 8:38 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

U nas też pieczątki na oknach :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon maja 09, 2011 12:08 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Co chwilę ścieram ręcznikiem papierowym :mrgreen:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon maja 09, 2011 12:37 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Ja co chwila firanki na nowo zawieszam :twisted:

Erin

Post » Pon maja 09, 2011 14:12 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

A ja nie mam. :mrgreen:
Bry!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 10, 2011 7:35 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

U nas, mimo czterech łobuzów, firanki trzymają się dzielnie. Chyba trafiły mi się wyjątkowo dzielne, mądre i grzeczne kotki.

Sliver, od kiedy pracuje, ma mniej czasu na forum. Ważne, że swoich kiciów nie zaniedbuje :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto maja 10, 2011 7:47 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Cześć Słodziaki :)

Erin

Post » Wto maja 10, 2011 11:10 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 10, 2011 11:12 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Erin pisze:Ja co chwila firanki na nowo zawieszam :twisted:

ja mam firanki na całą ścianę i cztery koty. Jeszcze żaden mi nie podarł :mrgreen: i napewno tak zostanie :lol:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto maja 10, 2011 11:40 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

Danusia pisze:ja mam firanki na całą ścianę i cztery koty. Jeszcze żaden mi nie podarł :mrgreen: i napewno tak zostanie :lol:

Ja też tak chcę, buuuuuuuueeeeee :crying:

Erin

Post » Wto maja 10, 2011 19:26 Re: Bombilla & Xelmo - rosyjsko- norweska przyjaźń II

sunshine pisze:U nas, mimo czterech łobuzów, firanki trzymają się dzielnie. Chyba trafiły mi się wyjątkowo dzielne, mądre i grzeczne kotki.

Sliver, od kiedy pracuje, ma mniej czasu na forum. Ważne, że swoich kiciów nie zaniedbuje :ok:

masz racje Sun. nie mam teraz za dużo czasu. przychodzę zmęczona bardzo ostatnio. musze przywyknąc do tego i psychicznie i fizycznie. Dochodzi mi teraz nauka jeszcze więc może być i tak, że przez najbliższy miesiąc lub nawet dwa, aż się obronię mało mnie tu będzie. Niestety.
Koty postaram się nie zaniedbywac, chociaż widzę, że one odczuwają to, że nie ma mnie z nimi cały dzień tak jak wcześniej... Bombilla tak wyczekuje aż przyjdę, miauczy pod drzwiami, zawsze mnie wita gorąco.
A Xelmo zaczął gruchać jak gołąbek... :1luvu:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

[poprzednia][następna]