kotka Katja _ synek Kamil 3,380/56 :D i my_ razem od 27maja

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 5:11 Re: ---------przeraźliwe miauczenie---Moja pierwsza domowa kotka

tak, w styczniu miała zabieg :( nigdy wcześniej tak nie było, próbuje ją uspokajać, wołam ją, łapie, smyram, ona ucieka i swoje. Teraz od godziny. Wariacji idzie dostać, tylko błagam by moja mama się nie zdenerwowała zbyt bo nie dosyć że cudem zgodziła się na futerko w domu, to szkodnik dla niej przez te kradzieże jedzenia z kuchni teraz miauczenie- jak sę mamuśka po nocce nie wyśpi to konic a jak zauważy podrapane drzwi to nie chce wiedzieć co będzie-teraz to mikro zadrapania bo pazurki niedawno ścięłam . nie wiem co grane, zielono mi :(

zrobi dwa razy w róg kuwety i kolejny przed wieczorem chyba tylko tak by wychodzło
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Śro paź 26, 2011 10:11 Re: ---------przeraźliwe miauczenie---Moja pierwsza domowa kotka

Hm. Ja bym zrobiła badanie krwi i moczu.
Ale ogólnie wygląda mi to na jakieś niedopatrzenie po sterylce.

Ona miała sterylizację pełną?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro paź 26, 2011 11:29 Re: ---------przeraźliwe miauczenie---Moja pierwsza domowa kotka

nie znam się, mogę wkleić adnotacje z karty rozrodu,
niech to :( dietę szlag trafił -ukradła bratu mielone z talerza wszamała i poszła spać :evil: prosi się mówi do domowników i nic :x :evil:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Śro paź 26, 2011 11:37 Re: ---------przeraźliwe miauczenie---Moja pierwsza domowa kotka

Niektórzy mówią, że to mit, inni, że rzeczywiście to niektóre kotki spotyka - ale jest coś takiego w kotkach, które miały wycinane tylko jajniki, co nazywa się "zagubionym jajnikiem". Ogólnie oznacza to, że nie całość została wycięta, a pozostawiona (nawet minimalna) część trochę szwankuje i produkuje wciąż hormony i kotka rujkuje.

Ja bym poszła do weta, dopytała, jaka to była sterylka i zapytała, co robić.
To może być też ogólnie kwestia hormonalna, wtedy bada się poziom hormonów tarczycy.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro paź 26, 2011 11:55 Re: ---------przeraźliwe miauczenie---Moja pierwsza domowa kotka

Mi to wygląda raczej na jakąś dolegliwość bólową. Bo jak na ruję to trochę dziwny moment sobie wybrała - co innego jakby przez cały rok co jakiś czas miewała takie napady, ale tak teraz znienacka, w październiku?
Poszłabym z tym do weta - być może przy obmacywaniu już wyjdzie, gdzie boli, a morfologia z biochemią i tak się przydadzą.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro paź 26, 2011 12:05 Re: ---------przeraźliwe miauczenie---Moja pierwsza domowa kotka

czytałam wczoraj o tych rujkach" u kotek po sterylce_ już sama nie wiem, ostatnio jak pytałam się o krew na badanie w zwązku z tym drapaniem się to pow. że to nie wiele da niewiele wykaże itd że to do Niemiec na badanie że to ta jej przypadłość jelitowa;
teraz to może ona jest głodna a 100g mięsa to mało na 3.900kota? może mało sycące
.. miauczeć to czasem jak to kot miauczała albo jak chce wyjść z pokoju no nie zawsze może, ostatnio to przesadza stoi przy drzwiach i wyje i z jednego do drugiego by drzwi jej otwierać, teraz po tym kotlecie cisza, wstała teraz patrzy się na rybki_
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Śro paź 26, 2011 17:20 Re: ---------przeraźliwe miauczenie---Moja pierwsza domowa kotka

Głodna :twisted:
Ona prawie 4 kg waży - to dziennie ok. 200g mięcha powinna wciągnąć. Jak robisz BARF, to jest to waga samego mięcha bez wody i suplementów ;)
Ale do weta bym się przeszła tak czy siak, krew zbadać. Co innego badać na alergeny (sama bym się poważnie zastanawiała), a co innego zrobić morfologię i biochemię, jeśli się dziwnie zachowuje i sika obok kuwety :roll:

OKI

Post » Śro paź 26, 2011 18:53 Re: ---------przeraźliwe miauczenie---Moja pierwsza domowa kotka

no właśnie coś mi tu nie pasowało... a nie przytyje zanadto? od sterylki 400gram dała rade, no nie _głodzę kota :oops: no to fajnie... bo ona wiecznie głodna była może w tym tkwi sęk :lol: mam nadzieje, że mi wybaczy kicia_ na początek mi doradzono samo mięso królicze..potem powoli uzupełniać w suplementy_ o kocie chyba dla ciebie tańszej koniny poszukam :| bo też była do wyboru_
/chce te badania zrobić cały kompleks_150zł na ulicy nie leży ale spokojnie zarobię; tylko teraz nie ten sezon co by rękodzieło sprzedawać/
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Śro paź 26, 2011 22:05 Re: ---------przeraźliwe miauczenie---Moja pierwsza domowa kotka

Nie przytyje. A jeśli zobaczysz, że ma tendencje, to zmniejszysz porcje :wink: Ale nie głodź kotka :twisted:

Bo Cię zamiauczy naśmierć :mrgreen:

OKI

Post » Czw paź 27, 2011 7:36 Re: ---------przeraźliwe miauczenie---Moja pierwsza domowa kotka

:oops: DZiękuję, po śniadanku cisza :1luvu: a w takim razie na suchej też coś nie tak, bo nawet większe porcje jadła i miaukała... ale puki co mięso i olej, dziękujemy ślicznie raz jeszcze :wink:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pt gru 21, 2012 21:11 Re: Fenia. Moja pierwsza domowa kotka

Wątek zamarł, koteczka ma się dobrze. Sporo urosła, waży 4,600kg. Jest od niedawna jedynaczką. Pożegnaliśmy Dextera. Imię koteczki zmieniłam na Katja [vel Heniek ]_co bardzo dobrze przyjęła i przychodzi nawet na zawołanie. Taką decyzje podjęłam po urwaniu się kontaktu ze strony byłych opiekunów, nawet jej nie odwiedzili :|
Nowy rozdział w naszym życiu.
Kicia kleptomanka wszelakich rzeczy do aportowania. Począwszy od lekkich piłeczek, gałązek, gumek do mazania, sznurków czy skrawków materiałów związanych w myszki po kulki papierowe.
Katja ma swoją poduchę :lol: a ja dwa termoforki :1luvu:
Obrazek
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto maja 28, 2013 22:28 Re: Fenia. Moja pierwsza domowa kotka

barfna kotka :lol: Obrazek
zapraszam do linków w moim podpisie ,
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Śro maja 29, 2013 9:34 Re: ..=^_^=..Katja Nasza kochana Barfna koteczka ..

Ostatnie zdjęcie - to na drapaku super :ryk: Widać że barf jej służy (moje też barfują ;) )
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Śro maja 29, 2013 9:54 Re: ..=^_^=..Katja Nasza kochana Barfna koteczka ..

o :-) Katja :-)
miło zobaczyć koteczkę, nadal taka nieśmiała jak kiedyś?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]