Witam.Troszkę mnie tu nie było z braku czasu,ale nadrabiam zaległości
W gronie naszych futerek pojawił się nowy ktoś

Więcej informacji i zdjęć o nim jest tu
viewtopic.php?f=1&t=127018&p=7433437#p7433437Co do Kisi,Kropka,Kubusia,Belfasta i Melki,to mają się świetnie.Są niesamowicie zgrani,opiekują się sobą na wzajem,a gdy tylko coś któremuś dolega(ostatnio Melka po szczepieniu źle się czuła),panuje coś na kształt kociej żałoby(nie ma zabaw,ganiania...)Cóż,kocia rodzinka
Teraz już wszyscy są zdrowi,szczęśliwi(nawet nie próbują lotów przez okno-nie dajemy im na to szans i nie chcą),a Kacperka traktują jak członka tej niezwykłej kociej społeczności,jaką stworzyli
"gdzie jest dom szczęśliwych kotów,
tam jest dom szczęśliwych ludzi."
hmm...coś w tym jest,bo ja osobiście nie wyobrażam sobie,żeby zabrakło w naszym domu któregokolwiek z naszych futerek.
Co do Kacperka.Robię zakusy.Chcę żeby został z nami na stałe.Nie jest to jakaś egoistyczna pobudka,ale obawa o to,co by poczuł,gdyby znów stracił dom.Przyszedł do nas zdezorientowany,nie wiedział czego się spodziewać.Dostał miłość,cierpliwość,miejsce do spania i właściwie wszystko,czego potrzebował.Już samo poznanie nowego miejsca,kotów i ludzi było dla niego przeżyciem.W jakimś stopniu się już przyzwyczaił i,z dnia na dzień jest coraz lepiej.Nie wyobrażam sobie,żeby teraz miał przeżywać to samo,żeby mógł znów poczuć się odtrącony.
Rozumiem troskę osób wypowiadających się na wątku,ale jesteśmy już na tyle dorosłe,że wiemy co robimy.Nie brakuje nam zdrowego rozsądku i nie zamierzamy otoczyć się zgrają kilkunastu kotów,tylko dlatego,że nam się podobają i są takie kochane.
Ktoś mądry powiedział mi ostatnio,że kot przede wszystkim potrzebuje miłości.Nie ważne,że nie ma luksusów,czy jedzenia z najwyższej półki.Kot kochany zawsze będzie szczęśliwy i zawsze dostanie jeść.Skoro nasze koty jedzą Bozitę,Animondę,Purinę czy Felixa,to chyba nie oznacza,ze sobie nie radzimy

Przykro mi,gdy ktoś usiłuje coś spekulować.
Dziękuję wszystkim,którzy są tak bardzo po naszej stronie.Dla Was właśnie wstawiam nowe foteczki,bo wiem,że sprawia Wam radość świadomość,że nasze koty są szczęśliwe właśnie z nami

Gentelman Belfast

Kisia zawsze znajdzie dobre miejsce do spania

To chyba Kropek...albo Melka

To na pewno Kubuś

To na 100% Melka

Jaki jestem grzeczny...

Krówki się pasą

Pozdrawiam wszystkich.Córka Puszatka.
PS.Jeśli kogoś uraziłam,przepraszam.
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...