Majek i Kulka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 17, 2011 20:49 Re: Majek już w domu

Alez piekna jest!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lut 17, 2011 20:50 Re: Majek już w domu

Piękny kocurek! :1luvu: A ostatnia, Miau-owa fotka - po prostu super :D

Jeśli Majek ma pazurki ciemnego koloru, to poczekaj z pierwszym obcinaniem do wizyty u weta - słabiej widać, gdzie kończy się ukrwiona część, a zaczyna ta do obcięcia. Kotek wygląda na oswojonego, więc pewnie za jakiś tydzień możecie się wybrać na manikiur :)

Midi

Od: Wto lut 08, 2011 20:03

Post » Czw lut 17, 2011 21:08 Re: Majek już w domu

Wrzucę jeszcze zdjęcia z zabawy, która jeszcze trwa ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

annahelena

Od: Czw mar 18, 2010 20:32

Post » Czw lut 17, 2011 21:09 Re: Majek już w domu

Och, jaki dziki kot! :lol:

Jak uklad TZ - kot?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Czw lut 17, 2011 21:15 Re: Majek już w domu

Dorotko nad wyraz dobrze się układa. Myślałam, że pójdzie gorzej, że TŻ będzie się odganiał, a on właśnie woła Majkę bo chce ja pogłaskać, a ona go olewa. :lol:
Dorotko a czy Ty masz tu swój wąteczek, a inni mają? Chętnie bym poczytała co u Was ;)

Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza w porównaniu z tą pierwszą. :twisted:

annahelena

Post » Czw lut 17, 2011 21:22 Re: Majek już w domu

annahelena pisze:Dorotko nad wyraz dobrze się układa. Myślałam, że pójdzie gorzej, że TŻ będzie się odganiał, a on właśnie woła Majkę bo chce ja pogłaskać, a ona go olewa. :lol:
Dorotko a czy Ty masz tu swój wąteczek, a inni mają? Chętnie bym poczytała co u Was ;)

Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza w porównaniu z tą pierwszą. :twisted:

Super!
Bedzie co raz lepiej :ok:

Nasz watek? :oops:

Aktualny:
viewtopic.php?f=1&t=118584&start=1185

Pierwszy wąt Mru:
viewtopic.php?t=47896&postdays=0&postorder=asc&start=0
Nawet nie probuj czlosci czytac. Wystarczy pierwszy post.

Dorota

Post » Czw lut 17, 2011 21:24 Re: Majek już w domu

Śliczne fotki rozbawionego dzikuska :) Widać, że jest mu dobrze.

Wiekszość z forumowiczów ma wątki swoich kotów, przeważnie w podpisie jest link lub fotka. Wielu z nas ma też banerki pomocowe pokrzywdzonych futrzaków. Ja zapraszam do wątasu Muszkieterów. Wystarczy kliknąć w ich fotki w moim podpisie.
U Doroty to już chyba 16 część przygód Mru i ferajny :wink:
Ostatnio edytowano Pt lut 18, 2011 6:09 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lut 17, 2011 21:27 Re: Majek już w domu

fajnie się bawi:) już na luzie jest bardziej :D i teraz już tylko lepiej będzie!! i tego Wam życzę!
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pt lut 18, 2011 8:08 Re: Majek już w domu

Jak nocka minela?

Dorota

Post » Pt lut 18, 2011 8:36 Re: Majek już w domu

Dzień dobry
Dorotko Majka jeszcze płacze od czasu do czasu w nocy. Rano znów znalazłam ją pod kołdrą w nogach, a teraz oczywiście śpi.

Musze teraz pomyśleć o ogranicznikach na okno i siatce na balkon, bo wiosna tuż tuż.
Siatki w oknach odpadają, bo to są okna starego typu, które zresztą i tak będziemy wymieniać w tym roku.
Myślałam o takich:
Obrazek
źródło www.allegro.pl

Tylko mnie się wydaje, że to łapka da się dźwignąć. :?
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
A jaką macie siatkę na balkonie?

annahelena

Post » Pt lut 18, 2011 8:42 Re: Majek już w domu

Z ogranicznikami doświadczenia nie mam, bo nie używam, okna uchylam tylko w obecności człowieka. Natomiast na balkonie mam siatkę typu sieć rybacka, montowała mi firma alpinistyczna, bo u mnie wysokie czwarte piętro i sama nie dałabym rady. Doskonale się sprawdza, chociaż w jednym miejscu Kikur piłował ją zawzięcie przez kilka miesięcy i przegryzł :evil: Ale umocniłam drutem i jest ok.
Druciana siatka byłaby lepsza, ale koszt jej dużo większy.
Obrazek

miszelina

Post » Pt lut 18, 2011 8:53 Re: Majek już w domu

miszelino a jak rozwiązujesz sprawę latem? Śpicie przy zamkniętych oknach? Rozglądam się na allegro za siatka, ale albo jest koszmarnie drogie, albo siatka gruba i byłaby za bardzo widoczna.

annahelena

Post » Pt lut 18, 2011 8:55 Re: Majek już w domu

annahelena pisze:miszelino a jak rozwiązujesz sprawę latem? Śpicie przy zamkniętych oknach? Rozglądam się na allegro za siatka, ale albo jest koszmarnie drogie, albo siatka gruba i byłaby za bardzo widoczna.

Poczekaj...
Ja powinnam miec w zapasie kawal siatki wystarczajacy na balkon.
U kolezanki musze sprawdzic.

Specjalnie do tego celu. Niemiecka.

Dorota

Post » Pt lut 18, 2011 8:57 Re: Majek już w domu

Niektorzy tu: http://www.sieci-korsze.pl/siatki-ochronne.htm
zamawiali siatki. Zadowoleni byli.

Na tej stronie duzo linkow w temacie:
viewtopic.php?t=97189

Dorota

Post » Pt lut 18, 2011 9:05 Re: Majek już w domu

annahelena pisze:miszelino a jak rozwiązujesz sprawę latem? Śpicie przy zamkniętych oknach? Rozglądam się na allegro za siatka, ale albo jest koszmarnie drogie, albo siatka gruba i byłaby za bardzo widoczna.

Źle się wyraziłam - otwieram okna tylko w obecności człowieka i nie zostawiam kotów samych w pokoju z otwartym oknem. Uchylać mi się zdarza, ale okna mam wysokie, a moje moje koty są duże i dorosłe, więc ryzyko zawieszenia się w ukośnie uchylonym oknie jest bardzo niewielkie - na dole nawet nie wcisną łapy w szczelinę, a tak wysoko nie podskoczą. Przy większych upałach sypiamy przy ukośnie uchylonym oknie.
Ja znam swoje koty, jak przyszedł mały Kikur, to okien nie uchylałam, lub zamykałam drzwi do sypialni na noc, co skutkowało kocimi wrzaskami po drugiej stronie. Teraz strachu nie ma, bo Kikur nauczył się od reszty, że na okno się nie skacze. Mam okno balkonowe, które jest też uchylne, ale żaden z kotów nigdy nie próbował wracać przez nie z balkonu, chociaż często siedzą na parapecie od strony balkonu. Aby wrócić zawsze czekają na otwarcie drzwi.

Edit: mnie siatkowała balkon firma z cytowanego przez Dorotę wątku.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]