Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 10, 2011 19:38 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Dudzia pozdrawia :) Mruczy na sam widok człowieka, udeptuje w miejscu, nadstawia główkę do głaskania. I to ma być kot wolnożyjący 8O

Ale o swoje walczy - jak Dyzio-Miszcz chciał powąchać, co też Dudzia do miseczki dostała, oberwał od niej z liścia. :ryk: I już więcej się nie zbliżał.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw mar 10, 2011 21:53 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

miszelina pisze:Dudzia pozdrawia :) Mruczy na sam widok człowieka, udeptuje w miejscu, nadstawia główkę do głaskania. I to ma być kot wolnożyjący 8O

Ale o swoje walczy - jak Dyzio-Miszcz chciał powąchać, co też Dudzia do miseczki dostała, oberwał od niej z liścia. :ryk: I już więcej się nie zbliżał.

mała mądrala:)

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Nie mar 13, 2011 21:24 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

halo, hallllllllllloooooooooooo, Cammi, gdzie jesteś :?:

Wiolaww

Post » Pon mar 14, 2011 10:01 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Wiolaww pisze:halo, hallllllllllloooooooooooo, Cammi, gdzie jesteś :?:

w pracy
wieczorem łapię Korka na szczepienia
a potem się odezwę
4 dni bez komputera
prawie cudownie

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto mar 15, 2011 12:41 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Korek zaszczepiony wczoraj z wieczora

krótka łapanka w wyniku której Korek melinuje się w łazience w kuwecie - co potem ułatwia wepchnięcie go do kontenerka. Niestety największy kontenerek zagubił gdzieś kratkę i chłopas wylądował w mniejszym i mogło mu nie być tak komfortowo.
Jako, że ze względu na formę niemal doskonałą (kulistą) nie bardzo jak sie ma dosięgnąć do grzbietu uruchomiłam szczotki i przed wyjsciem nieco go wyczesałam.
Zachwycony nie był. Ale się rozwija - dotychczas tylko na mnie syczał a wczoraj doszły jeszcze wulgaryzmy. Po czym przyłączył się do wspólnego czyszczenia futerka. Ja od d..py strony on się mył od przodka.
U veta grzeczniutko - zaszczepiony, paszcza oglądnięta - nic tam się nie dzieje niepokojacego. Pazurki obciete, uszka wyczyszczone.
Po powrocie leciutko jeszcze przeczesany i puszczony na pokoje.
Tym razem bardzo szybciutko pojawił się w kuchni. Już nie było kilkudniowego unikania mnie :-)

teraz mam niecny plan co do Metra - kastracja
od roku Metro dostaje Suprelorin - ale nadal ma problemy urinarowe - jednak zdecyduję się na drastyczne rozwiązanie
narkozę przy czyszczeniu zębów znósł bardzo dobrze, teraz narkoza nie ma być wcale silniejsza - umówieni jesteśmy na początku kwietnia

Byliśmy w weekend pod Krakowem - Dolina Prądnika - można się tu Metrusia dopatrzeć
Obrazek Obrazek

taaaka wiosenna pora - koty się wylegiwały i my z Metrusiem też
Obrazek Obrazek

nasz przyjaciel Ron - staruszek, Lord i Lisa (albo Lara :roll: )
Obrazek Obrazek

Cammi

Post » Pt mar 18, 2011 6:14 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

A oto obiecany link do programu: http://www.tvp.pl/krakow/inne/kundel-bu ... 11/4159818

Dudzia pięknie się prezentuje :)
Obrazek

miszelina

Post » Pt mar 18, 2011 10:12 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

miszelina pisze:A oto obiecany link do programu: http://www.tvp.pl/krakow/inne/kundel-bu ... 11/4159818

dziękuję oglądałam :-)
pięknie w tej klatce, więzieniu?

a co u koteczki?
pewnie nic nowego, lata po drapaku, lasi się do człeka i wcina ile się daje

Cammi

Post » Pt mar 18, 2011 10:30 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Cammi pisze:
miszelina pisze:A oto obiecany link do programu: http://www.tvp.pl/krakow/inne/kundel-bu ... 11/4159818

dziękuję oglądałam :-)
pięknie w tej klatce, więzieniu?

a co u koteczki?
pewnie nic nowego, lata po drapaku, lasi się do człeka i wcina ile się daje

Dudzia zaanektowała jedna półke drapaka, udeptuje na widok człowieka, bije kazdego kota, jeśli ten odwazy sie zblizyć. Apetyt dopisuje.
Obrazek

miszelina

Post » Pt mar 18, 2011 10:55 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

TINKA NIE ŻYJE [*]

Cammi

Post » Pt mar 18, 2011 10:58 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

:cry:
Obrazek

miszelina

Post » Pt mar 18, 2011 22:58 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

:(

Wiolaww

Post » Nie mar 20, 2011 16:55 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

o rany, polerka z uporem maniaka :ryk: :ryk: :ryk:
Myszka polerowała, czy była polerowana?

Wiolaww

Post » Nie mar 20, 2011 17:57 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Wiolaww pisze:o rany, polerka z uporem maniaka :ryk: :ryk: :ryk:
Myszka polerowała, czy była polerowana?

jaka Myszka - Myszka by prędzej zatłukła
Polerowała Basia vel Pisanka - polerowany śFirek

dodam, ze ja się za filmowanie wzięłam pod koniec
Basia jest wytrwała - zresztą widać na filmie, że ona już poleruje kark bardziej niż główkę
polerowanie główki odbyło się po za kadrem

a Myszka.... ma trzeciego guza
i chyba znów operacja ją czeka

Cammi

Post » Nie mar 20, 2011 19:53 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

:oops: Ślicznej Basieńki nie poznałam? :oops:

Biedna Myszka :(

Wiolaww

[poprzednia][następna]