Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 12, 2009 21:24 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

andziula20 pisze:
dzięki Trawko, przydałby się taki bo coś bym zjadła, zaraz w kuchni pomyszkuję i na Londyńczyków sobie przyniosę, nagrałam sobie, a co na żywo W11 oglądam 8)

a ja własnie skończylam oglądac :lol:
sezamki wcinałam :oops:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw lis 12, 2009 21:31 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

trawa11 pisze:Ależ matrona , a jaka urocza budka
mam zamiar taką uszyc...SAMA...hmmm myślicie z epodołam, czy bedzie to najdroższa buda swiata uha ha

Gośka matrona 8O zaraz jej to powiem :ryk: :ryk:
Budke spokojnie uszyjesz :wink:
Ta budka kosztowala chyba 6 euro, więcej pzresyłka kosztowala :lol: , do kompletu jest jeszcze legowisko ,które z braku zainteresowania wcisnęlam do budki, jako bardziej miękkie posłanko :P[/quote]

6 euro? Rany wy w Opolu juz euro macie? :)
Ja kupowałam taka budke http://www.allegro.pl/item802636242_leg ... ucent.html ale większą za 39 zeta z kosztami 17 ZETA to moja droższa jednak...a bez podusi :( A gdzie kupiłas?
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Czw lis 12, 2009 21:36 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

dune pisze:
6 euro? Rany wy w Opolu juz euro macie? :)
Ja kupowałam taka budke http://www.allegro.pl/item802636242_leg ... ucent.html ale większą za 39 zeta z kosztami 17 ZETA to moja droższa jednak...a bez podusi :( A gdzie kupiłas?

ojejku :ryk: :ryk: :ryk:
Budke kupil mi brat na niemieckim Ebeyu, zapomniałam to napisać :oops:
Ale Ona bardzo duza jest, ale fajnie się zwija ,w klębek , czyli do pralki mi wchodzi bez problemu :lol:
to ta na allegro jest malutka , w porównaniu do mojej
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 12, 2009 21:53 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

trawa11 pisze:Budke kupil mi brat na niemieckim Ebeyu, zapomniałam to napisać :oops:
Ale Ona bardzo duza jest, ale fajnie się zwija ,w klębek , czyli do pralki mi wchodzi bez problemu :lol:

No nie taka malutka, mówie ci ze kupiłam rozmiar większą - 55cm dluga, 45 szeroka i 40 wysoka (chyba) dla mnie była za duza i sprzedałam kolezance, ja mialam co do niej konktretne plany, dlatego jamnika kupiłam, miałam nią wyłozyc budę dla outdorków, ale nie włazla w bude buda :) Dlatego teraz chce sama uszyc zeby mi rozmiar pasował...ale nie wiem...ja to zawsze mam słomiany zapal
Obrazek

dune

Post » Czw lis 12, 2009 22:01 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

dune pisze:
trawa11 pisze:Budke kupil mi brat na niemieckim Ebeyu, zapomniałam to napisać :oops:

No nie taka malutka, mówie ci ze kupiłam rozmiar większą - 55cm dluga, 45 szeroka i 40 wysoka (chyba) dla mnie była za duza i sprzedałam kolezance, ja mialam co do niej konktretne plany, dlatego jamnika kupiłam, miałam nią wyłozyc budę dla outdorków, ale nie włazla w bude buda :) Dlatego teraz chce sama uszyc zeby mi rozmiar pasował...ale nie wiem...ja to zawsze mam słomiany zapal

ale się dogadałyśmy :lol: :lol: :lol:
ja to nawet nie wiedzialam ,ze moja buda będzie taka duża 8O . Brat tez sie zdziwil , gdy mu to przysłali , powiedział mi ,że to bardziej pasuje na legowisko dla mnie , niż dla kota :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 12, 2009 22:26 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

trawa11 pisze:
dune pisze:

ale się dogadałyśmy :lol: :lol: :lol:
ja to nawet nie wiedzialam ,ze moja buda będzie taka duża 8O . Brat tez sie zdziwil , gdy mu to przysłali , powiedział mi ,że to bardziej pasuje na legowisko dla mnie , niż dla kota :ryk: :ryk: :ryk:

A czemu żle? Ja sie czuje dobrze dogadana :)

To ty taka malutka :) chudzinka trawkowa? Jednym słowem mozesz sie w pełni zintegrowac z kicurami jak bedziesz z nimi spała :)
Obrazek

dune

Post » Czw lis 12, 2009 22:34 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

dune pisze:
A czemu żle? Ja sie czuje dobrze dogadana :)

To ty taka malutka :) chudzinka trawkowa? Jednym słowem mozesz sie w pełni zintegrowac z kicurami jak bedziesz z nimi spała :)

Ja chudzinka 8O 8O 8O
Wzrostem to owszem, malutka ,ale wagowo to juz grubo ponad 60kg :oops:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 12, 2009 22:43 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

trawa11 pisze:
Ja chudzinka 8O 8O 8O

No nie rób scen :) 60 kg to co to jest...śmieszna waga :)

Własnie....mam pomysl na wateczek ze zdjęciami....same koty cykamy...Agnieszki jedynej fotke widziłam, w sumie inaczej by sie rozmawiało...
Obrazek

dune

Post » Czw lis 12, 2009 22:49 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

dune pisze:
trawa11 pisze:
Ja chudzinka 8O 8O 8O

No nie rób scen :) 60 kg to co to jest...śmieszna waga :)

Własnie....mam pomysl na wateczek ze zdjęciami....same koty cykamy...Agnieszki jedynej fotke widziłam, w sumie inaczej by sie rozmawiało...

Agnieszka fajnie wyglada , bo Ona wyzsza i duzo młodzsza jest :wink:
a ja stara baba ze 154cm, a moze już i 152 , bo z wiekiem to człek sie juz kurczy :(
Na koci lapci jest taki wątek :P
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 12, 2009 22:57 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

Babeczki plotkujecie?o kim,o czym bo nie o kotach chyba ?
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw lis 12, 2009 22:58 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

kotka doroty pisze:Babeczki plotkujecie?o kim,o czym bo nie o kotach chyba ?

a prezencik swój odebrałas :roll:
O Tobie jeszcze nie plotkowałyśmy :mrgreen:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 12, 2009 23:01 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

trawa11 pisze:
a ja stara baba ze 154cm, a moze już i 152 , bo z wiekiem to człek sie juz kurczy :(

Nie wiem czy o mnie się pisze,ale jak o mnie to powiem :D
Mam 157cm hihi to tylko tak na fotce wyszłam bo na schodach stałam :D
Phi-60kg-mnie to się marzy taka waga :( :roll: Ja mam 90 :evil:

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Czw lis 12, 2009 23:06 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

Aggi pisze:
trawa11 pisze:

no ,ale jednak wyższa jestes ode mnie , i jakos bardzo fajnie sie prezentujesz, bo masz cialka na calej swej długosci :wink: ,a u mnie to tylko gora cienka :lol: A tak na poważnie :roll: , zawsze tyle wazyłaś :?: , czy to po dziecku :?:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 12, 2009 23:18 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

trawa11 pisze:
Aggi pisze:
trawa11 pisze:

no ,ale jednak wyższa jestes ode mnie , i jakos bardzo fajnie sie prezentujesz, bo masz cialka na calej swej długosci :wink: ,a u mnie to tylko gora cienka :lol: A tak na poważnie :roll: , zawsze tyle wazyłaś :?: , czy to po dziecku :?:

Ooooo Aga jak ty wiesz ze ciebie chwalą hi hi hi
No ja rto w ciązy pierwszej przytyłam...35 kg oooo szok a w drugiej mniej uha ha ha 28 buuuuu
Niestety teraz tez 60 nie waże....ale furt sie odchudzam :twisted:
Zaraz lecę na te koci łapci...se poogladam
Obrazek

dune

Post » Czw lis 12, 2009 23:19 Re: Moje trzynaście łapek i cztery ogony...ciąg dalszy...

Tu akurat wiem- o tyle dobrze mi się to poukładało że wszędzie żem grubasek :D
A co do przyczyny...Długie to to mi wyjdzie :D
Kiedyś ważyłam 48 kg :evil: :cry:
Dowiedziałam się że mam niedoczynność tarczycy (babcia zmarła na raka,moja mama ma już nieoperacyjne guzy) no i zaczęłam brać hormony-dopóki brałam regularnie było wszystko w porządku.A że młoda i głupia byłam to się tym bawiłam,raz brałam,raz nie brałam i tak w kółko.
Wtedy waga skoczyła mi gdzieś do 60kg.
Trzymała się na tym poziomie aż zaszłam w ciążę.W ciąży przytyłam 30kg....
No i tak na dzień dzisiejszy ważę ok.90kg...
Właściwie cały ten proces trwał jakieś niecałe 2-3 lata...W tak krótkim czasie kręgosłup nagle dostał do dźwigania o jakieś 45kg więcej...Teraz bardzo często bolą mnie plecy...
Mam kupiony orbitrek-takie cudo do ćwiczeń...Jak narazie to coś robi za wieszak na ubrania.
Potem wydałam jakieś 150zł na bardzo poważny lek żeby schudnąć-Meridia-jak chcesz to poczytaj o tym w google...Straszne skutki uboczne,mnie akurat nic nie było.Ale też niewiele schudłam,i nadal miałam apetyt.Odstawiłam to cudeńko i tak tkwię w tym bagnie że tak powiem...Marzy mi się powrót do dawnej wagi,jak patrzę do szafy na stare ciuchy to szlag mnie trafia-bo w spodnie w których kiedyś chodziłam to teraz nawet nogi nie wcisnę :evil:
Ale brak jakoś samodyscypliny-tak jak z paleniem...
Tak się wyzewnętrzniając powiem że marzy mi się:
schudnąć,(ewentualnie pójść na operację usunięcia skóry-o ile mi zostanie,a podejrzewam że tak-choć wiem że to poważny i drogi zabieg)rzucić palenie,a potem pójść do dentysty wybielić wszystkie ząbki.
Jak się pali już 8 lat (tak tak dobrze czytacie 8lat)
Co do operacji-wiem że to idiotyzm,i że pewnie jej nie zrobię ze względów m.in.finansowej-ale tak mi się marzy mieć piękną figurę-jakby nie patrzeć mam zaledwie od miesiąca :D 21 lat...Nie raz jeszcze chciałabym wyjść na plażę,czy ubrać chociaż odrobinkę krótszą kieckę...Ale uda na tyle przeszkadzają (obcierają :evil: ) to nie ma sensu...
Dobra,wygadałam sie :ryk: :ryk: Teraz wróćmy do tematu kotów :D

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

[poprzednia][następna]