Moje koty Sabcia Usia Kitek Calinka Mini Kitka3 do zamknięci

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 27, 2019 21:47 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

:ok: :ok: :ok: najmocniejsze za Zuzię

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie paź 27, 2019 21:54 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zuniu, daj sobie pomóc.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie paź 27, 2019 22:59 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

miaudziękuję , Zunia :1luvu:
Ciociu Jolabuk5 Duza (w końcu) wysłuchala jesiennych utworów i stwierdziła że nawet gdybyś nie podpisała tego ostatniego ze wykonany przez D.Garretta to duza by podejrzewala :) on ma ''inny smyczek'' niż inni....
Zunia

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie paź 27, 2019 23:11 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Dziękuję Zuniu, że się o nas troszczysz, a przecież teraz Ty jesteś najważniejsza! My jakoś sobie radzimy, ja nawet dziś jadłam polędwiczki, za to nie chciałam mielonego :oops: Duża mówi, że można zwariować z takim stołownikiem :twisted:
Sabcia

Cieszę się Aniu, że posłuchałaś, muzyka trochę uspokaja, a Ty na pewno jesteś bardzo niespokojna i martwisz się o Zunię :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie paź 27, 2019 23:19 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Dyktatura pisze:
jolabuk5 pisze:No to jeszcze raz Ernesto Cortazar w nieco przedłużonej wersji, ale myślę, że obrazki wam się nie znudzą :wink:

Słuchamy, słuchamy aż tu nagle szalejąca po domu Nalina zasnęła. :ryk:

Bo to taka spokojna muzyka, jak kołysanka :1luvu:
Ciociu Marzenia11, ciociu Blue, dziękujemy za wszystkie rady! Są bardzo cenne :1luvu:
Wszystkim ciociom dziękujemy za zagladanie i za kciuki :ok: :ok: :ok:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie paź 27, 2019 23:24 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ja też dziękuję i Zunia też :201494 :201494 :201494
(nareszcie jest kooopa. mam zdjęcie :roll: :twisted: )
Sabciu, jak ja Cię dobrze rozumiem. Zunia

Anna2016

Post » Nie paź 27, 2019 23:27 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

O, kupka to super! Brawo Zunia :1luvu:
Sabcia
MiauPS. Ja też Cię rozumiem Zuniu! :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie paź 27, 2019 23:35 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Dziękuję Sabciu i Ciociu <3

Anna2016

Post » Pon paź 28, 2019 7:04 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Miejcie się lepiej, wszyscy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon paź 28, 2019 8:31 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Miau Sabulko, Kitku i Kotki-Przyjaciele i Ciocie-Przyjaciele dobrego dnia :kotek: Zunia

Zunia rano była głodna. Wyraźnie. Otworzyłam jej najpierw tą lepszą karmę (puszka Miamor hun pur & ente) - nie chciała. No to: tackę z rossmanna z dziczyzną pasztet z galaretką - nie chciała. No to Purina Proplan Nurti Savour z kurczakiem (po tym na bank śmierdząca kupa i miękka będzie) - to bez entuzjazmu skubnęła i polizała bo rozmieszałam z wodą żeby było więcej sosu. Zostawiłam jej jeszcze pół saszetki z rossmanna kurczak z jajkiem...przy mnie nie tknęła. Chodzi głodna i zajrzy to tu, to tam, mizia się o karton z karmą - wie że stamtąd biorę jej jedzenie.
I takie to jest "żywienie" :( :evil:
Skubnęła owszem kilka nowych chrupek Royal Pure Feline. Daję jej to DIA, tej pasty z glinką kaolinową nie daję to bo nie rozpuszcza się w wodzie nie podoba mi się to, chciałam to zmyć ze spodeczka to bez płynu do mycia naczyń nie zeszło....
Tak ogólnie jak się na nią patrzy to chyba przybyło jej odrobinę wagi w stosunku do tego co było w czwartek-piątek, mam takie wrażenie, nie jest taka wklęsła w bokach jak była te 3 dni temu. Ale nadal nie jest normalnie to znaczy wybredna i czasami tak wygląda jakby coś "nie teges" taka czasem siedzi osowiała, trudno ją rozbawić. Wyciągam do niej rękę to czasem usuwa się (nienawidzi smarowania łapki czymkolwiek a smaruję jej leki). Wczoraj zakończyłam podawanie pasty na kłaki (dostała ją przez 3.5 dnia)
Kiedy to 'leczenie' się wreszcie skończy..

Anna2016

Post » Pon paź 28, 2019 9:01 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Trochę tego nie rozumiem, jak mogło jej przybyć wagi skoro prawie nie je?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon paź 28, 2019 9:14 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Może to jakiś obrzęk? Bo wagi w tym tempie nie przybywa na pewno! Zwróć na to uwagę wetowi!
To zawsze jest niepokojące, jak kot chce jeść a wyraźnie nie może. Żeby wreszcie była jakaś sensowna diagnoza i leczenie!
Zuniu mocne kciuki trzymamy za Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

U nas już po śniadaniu, koty zjadły tylko Sabcia jak zwykle czeka na południe. Liznęła trochę jednej pasty i to wszystko. Ale wczoraj jadla mięsko i to polędwiczki, więc nie jest źle.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon paź 28, 2019 9:22 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Czekam na wieści od wet ów. Niech będzie sensowna diagnoza i / lub plan dzialania.
Za chorutki i zdrowiutki mocne kciuki!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon paź 28, 2019 9:32 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Nie umiem umieścić kilku cytatów w jednym poście.... :oops: ; w sobotę pisałam że ona je tylko to co jest mocno pachnące Purina Nurti Savour, na to okazuje się ze jest uczulona i robi po tym brzydkie kupki. Pisałam też że zje kilka chrupek (nowych, ich nie dostawała wcześniej, więc są dla niej nowe i nowo pachnące) Royal Pure Feline, nie liczę ich ale nie wiem, ze 20 może? ma swoje Hepatic w misce i one leżą, nie chcę jej dawać dużej garści tych nowych bo nie wiem czy jej nie zapchają. Pisałam też że wczoraj ku mojej radości zjadła - skubnęła (tak z 1/4 kawałków z tacki rossmanna pstrąg w sosie, ucieszyło mnie to bo ona od piątku chyba tylko tą Purinę Nurtri Savour po której brzydka kupka). Ogółem w przybliżeniu na dobę obecnie zje taką jedną saszetkę tj. ok. 90 gr i do tego te około 20 chrupek. Zostawiam jej jedzenie jak idę do pracy, nie ubywa z niego spektakularnie dużo, ale nie wykluczone że jeden - dwa liźnięcia zrobi, ja tego nie zauważam, na pełnej miseczce jest nadal jedzonko. Więc obecnie żywi się głównie Purina Proplan Noutri Savour kurczak / ryba + chrupki Royal Pure Feline które daję jej ze 2-3 razy dziennie z ręki po kilka chrupek. Może chrupnie kilka tych Hepatic ale to nie jest tak że jak wracam do domu to pół miski chrupek zniknie, nie, regułą jest to że chrupy nietknięte, rzadko jest wyjedzony tylko środeczek (no nie wiem ile - z 8 , 10 chrupek ze środka znika). Do tej mokrej Puriny dolewam wodę i dzięki temu pije. Gdyby nie ta jedyna karma którą teraz je (a zje jej 1 pełną saszetkę na dobę) to nie mam pojęcia z czym mogłabym jej przemycać wodę. Ona np. wczoraj rano przed wyjściem do pracy (i w czasie kiedy byłam w pracy) zjadła ok. pół czyli ok. 40 gr tej saszetki i ok. 1/4 tacki z rossmanna z sosem + woda a jak wróciłam wieczorem to już tej napoczętej saszetki nie, musiałam otworzyć nową i nowe pół zjadła, tacki z rossmanna już nie. I te chrupki Royal Pure Feline kilka (sorry nie liczyłam :oops: ) zjadła (ale zaznaczam nie chcę jej dać garści suchych chrupek bo skoro ma złogi na jelitach to boję się że suchą karmą może się jeszcze bardziej zatkać).
Już wczoraj jak na nią patrzyłam to myślałam czy ona nie ma lekkiego wzdęcia....bo bąków już nie czuję...nie wiem, po prostu nie-wiem. Nie mam siły. Może czasem nie takich słów użyję do opisu ilości jedzenia. Już nic nie wiem, nie wiem, nie wiem

Uff, przepraszam, mam już dość. Przepraszam Sabciu, Kitku i Kotki, to jest Was wątek.
Pozdrawiam i dziękuję serdecznie jeszcze raz za rady, czas i wsparcie.

Anna2016

Post » Pon paź 28, 2019 9:49 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Chrupki można liczyć, albo ważyć. Żeby wiedzieć, ile ubyło.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]