Jestem podłamana, tzn nie wiem sama jaka jestem.
Pan dr Korzeniowski zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Badanie trwało długo, byłam tam przed 19, a wyszłam po 21.
DRACUL
Miał zrobione USG i EKG. W USG zmian żadnych nie widać, kryształów nie widać, nerki w niezłym stanie. Culier zapewne wzrósł po sterydzie, ale też skłania się ku opinii, że ten skok związany jest z podanym sterydem. Trzeba obserwować. Natomiast stwierdził u Dracula nie miarowy oddech i zasugerował zbadanie mu tarczycy. Tak oczywiście zrobimy, poza tym wszystko jak było, uznał, że bardzo dobrą decyzją jest podawanie mu fortecoru. Tutaj nie jest źle, tfu, żeby nie zapeszyć
RYSIA
Rokowanie jest ostrożne. Mała ma stosunek albumin do białka (?) o wskaźniku 0,5, to jest norma graniczna dla wskazań FIPowych

Pozostałe wyniki na to nie wskazują, ale.... Poza tym USG wykazało, jakiś płynny twór nad prawą nerką, wielkości około 4 cm. Nie jest to wolny płyn, ale jest tam coś czego być nie powinno

Nie stwierdził co to. Poza tym to jest bolesne, bo przy badaniu kicia się spina, zresztą to było wyraźne już wczoraj, stąd skierowanie na USG. Sugestie - dokończyc zaleconą kurację, powtórzyć badania krwi i usg, ewentualnie zrobić rtg. Chyba, że kicia się poczuje gorzej, to wtedy trzeba będzie zadziałać szybciej.
Bardzo, bardzo się martwię