Femka pisze:Marcelibu pisze:Femciu, polazłam wczoraj do weta i znalazłam książeczkę-ulotkę o nowej karmie, nerkowej też (bo są różne, różniste). Ta karma jest firmy "VetXX", z serii Specific. Jest mokre i suche. Zobacz Kochana na http://www.specific-diets.com/Default.aspx?ID=7510, co prawda wersja angielska, ale jak klikniesz to Ci pokaże - seria "niebieska". Ja poprosiłam wetów moich o próbki i o żarcie, w tym tygodniu mają być, to Ci wyślę.
Próbowałaś Trovet Rid - jest suchy i mokry? Może mokre k/d by podeszło? Jędza głupia jestem, miałam Trovetu Rid suchego troszkę, to wywaliłam, bo Hugo miał po tym biegunkę, (wczoraj szukałam dla Ciebie, ale nie znalazłam i mi się przypomniało, co zrobiłam). Koty różnie reagują, czytałam niedawno o kotku, który ma biegunke po Renalu. Trovet Rid suchy jest w opakowaniach 3 kg, więc gdyby nie podszedł, to kicha...
EDIT: kliknij sobie na "nerki" i obejrzyj. Opakowanie suchego jest 3 kg - możemy się podzielić. Może ktoś jeszcze by chciał?
Marcelibu, jesteś bardzo kochanaBardzo Ci dziękuję. Co do suchego, to Femka bardzo przyzwoicie zjada renala RC. Ona w ogle zawsze jadła mało suchego,a to wcina bardzo przyzwoicie. Nie bedę na razie próbować zmieniać.
Natomiast co do mokrego... trovet też próbowałyśmy. Test wyszedł najgorzej ze wszystkich. Zaraz zajrzę do linku, który mi przysłałaś. Może faktycznie chociaż to.
Rozmawiałam z Patką p-3, ona ma kota wątrobowego. A ta karma jest na nerki, watrobę i serce dobrze-robiąca. To mogłybyśym podzielić to opakowanie ewentualnego suchego na 3, to wyjdzie po 1 kg i taniej.