GAŁKA I LOLKA - Rudy ma cudowny domek !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 23, 2006 18:08

I jeszcze dodam jedną historię. Piękna, szylkretowa, niewychodząca kotka mojej siostry zaczęła chorować w sylwestra. Miała wtedy około pół roku. Nie była szczepiona, bo lekarz twierdził, że jak nie wychodzi to nie trzeba (wtedy jeszcze mało wiedziałam o kotach). Weterynarz nie zorientował się z czym ma do czynienia. Odeszła po trzech dniach od pierwszych objawów. To była panleukopenia. Zaraziła się najprawdopodobniej od mojego Zenka (widziała go raz), który wtedy dopiero zaczął być moim kotem a trafił do ludzi w stanie agonalnym. Nikt jednak nie potwierdził u niego panleukopenii. Był już dorosłym, dużym kotem a objawy nie były bardzo charakterystyczne. Naprawdę trudno przewidzieć takie sytuacje. Mam lekki uraz i uczulam każdego jak ważne jest szczepienie. Widziałam jak ta mała cierpiała i jak odeszła. Nikomu nie życzę takich przeżyć. Ruja nie jest śmiertelna.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon paź 23, 2006 19:02

No to nie wiem...to znaczy - wiem - lepiej na zimne dmuchać, niż na przykład za 2 tygodnie pisać, że stało się jakieś nieszczęście...

...ale z drugiej strony nie poradzę sobie z powrotem grzyba (powrotem hipotetycznym, jak i panleukopenia...tyle, że rzeczywiście grzyb nie jest śmiertelny!)...nie poradzę sobie finansowo - oczywiście...z resztą jakoś sobie radzę, ehh...

Może wetka jeszcze coś dopowie? :roll:

Znów muszę trochę pomyśleć.
I poskrobać się po głowie...

I uwaga:
Ten maluch (8 tygodni) szuka domku, najlepiej w Krakowie, ale się nie upiera...może ktoś go pokocha? Wiadomość na pw, poproszę...

Oto on:

ObrazekObrazek

Była na niego chętna pani, ale pani idzie do szpitala...no,...w efekcie nie jest póki co zaklepany na 100% :D

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

Post » Wto paź 24, 2006 23:47

oj, Gauka, dawno mnie tu nie bylo a tu mnóstwo ciekawych rzeczy się dzieje.. i zdjęc do poogladania

czy to Coś na zdjeciu, podobno do porównania, to jest moja mała, chudziutka Lola z wielką głową :?: :?: 8O Taka jakby inna :lol: większa, grubsza...czy ki diabeł 8)

A to małe czarne na zdjeciach mieszka u Ciebie? Nie gadaj że masz trzy koty?
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro paź 25, 2006 7:33

berni pisze:czy to Coś na zdjeciu, podobno do porównania, to jest moja mała, chudziutka Lola z wielką głową :?: :?: 8O Taka jakby inna :lol: większa, grubsza...czy ki diabeł

Nie da się ukryć...tak, tak. to właśnie Lola !!!
Na tym czerwonym czymś wygląda jak chiński cysorz.
Okrągła jak księżyc nad Huang Ho, a po posiłkach wygląda, jak ten wąż co pożarł słonia (wypchana pośrodku, ale jednak śledź :D) !!!

berni pisze:A to małe czarne na zdjeciach mieszka u Ciebie? Nie gadaj że masz trzy koty?

Absolutnie się nie przyznaję !!! Zgiń Przepadnij Apage Satana Na Ugory Na Plesa !!! Tfu Tfu I jeszcze Raz Tfu.
Ten słodki kicio pochodzi :arrow: stąd
i jest jeszcze w trakcie wielkich poszukiwań.
(ale tak swoją drogą...przypomina ciutkę Lolę, :lol: nie ??)

Ehh, popijając kawkę i rozmyślając, dodam, że dzięki Sylwce i temu wątkowi, czuję się wystarczająco przekonana do natychmiastowego zaszczepienia Lolki, poniechania myśli o bliskiej sterylce, oraz szybkiej ewakuacji kotów na księżyc :? , choć jeśli w tym wątku rzeczywiście mutant występuje to księżyc chyba i tak za blisko :crying:

Uauauaua.
Miłej środy, dziewczyny !!

gauka1

Post » Sob paź 28, 2006 11:26

...Gałka zrobiła mi dziś rano niespodziankę...
Zjadła pastę na kłaczki sama, bez mojej wrednej "pomocy" :D
Do dziś wyglądało to tak, że wsmarowywałam jej w futro pastę, a ona - nieszczęśliwa - zlizywała.
Dziś zlizała z palca.
Mądra kicia :roll:

Obrazek
(portrecik mądrej kici :twisted: )

Obrazek
(Lolka czyha na....)
Obrazek
(...drapak !!)

P.S.

Dzisiaj trzymamy kciuki za sterylki kotek Joasi :ok: :ok:

gauka1

Post » Sob paź 28, 2006 11:30

gauka1 pisze:Dzisiaj trzymamy kciuki za sterylki kotek Joasi :ok: :ok:

Pamiętami i trzymamy! :ok:

Czy już się naprawiłaś??? Bo ja zepsułam sie chyba całkowicie! :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob paź 28, 2006 11:35

CoToMa pisze:Czy już się naprawiłaś??? Bo ja zepsułam sie chyba całkowicie! :(

Hmm...? 8O :wink: :?: (chyba, że to do Joasi? Chyba że rzeczywiście się zepsułam, jeśli tak to czuję się nienaprawiona...) :D

gauka1

Post » Sob paź 28, 2006 11:40

gauka1 pisze:
CoToMa pisze:Czy już się naprawiłaś??? Bo ja zepsułam sie chyba całkowicie! :(

Hmm...? 8O :wink: :?: (chyba, że to do Joasi? Chyba że rzeczywiście się zepsułam, jeśli tak to czuję się nienaprawiona...) :D

O przepraszam! Wątki pomyliłam. :oops: Ale ledwo widzę, bo mam w oczach dużo maści :? A moje kotuchy się cieszą i śmieją, że teraz ja cierpię z maścią w oczach, a nie one! :wink:
...

CoToMa

Post » Sob paź 28, 2006 11:45

CoToMa pisze:O przepraszam! Wątki pomyliłam.

- Absolutnie nic nie szkodzi. Wyszło i tak na temat...:smiech3:
CoToMa pisze:A moje kotuchy się cieszą i śmieją, że teraz ja cierpię z maścią w oczach, a nie one! :wink:

Wstrętne małe ryjki :lol: !!
Zdrowia życzymy !!

gauka1

Post » Sob paź 28, 2006 14:49

gauka1 pisze:...Gałka zrobiła mi dziś rano niespodziankę...
Zjadła pastę na kłaczki sama, bez mojej wrednej "pomocy" :D
Do dziś wyglądało to tak, że wsmarowywałam jej w futro pastę, a ona - nieszczęśliwa - zlizywała.
Dziś zlizała z palca.
Mądra kicia

Bardzo mądra kicia!!!!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Sob paź 28, 2006 16:39

Prawda, że mądra :mrgreen: ?!
Byleby nie zapomniała, że tak ma już zostać...

Właśnie się oderwałam od robienia "konfitur jabłkowopomarańczowocynamonowokardamonowych" i ledwie zipię...no, z ulgą się oderwałam :twisted:

Zdążyłyśmy jeszcze z Lolką na odrobaczanko przedszczepienne, poinformowałyśmy panią doktor przy okazji o tej dziwnej zmutowanej panleukopenii...i Lola zdążyła nawet już strzelić wałeczek do kuwety. Waleczek bez gratisów, co bardzo mnie cieszy, bo (tfutfutfu) wynika z tego, że powtórka nie będzie konieczna.

I tak od środy możemy pojawić się na szczepieniu z :kotek:
(mam nadzieję, że grzybek na Lolkę po szczepieniu nie wróci....)

P.S. Ja osobiście ciągle walczę: odnowił mi się ten na łydce :x !!! )

gauka1

Post » Sob paź 28, 2006 20:17

gauka1

Post » Nie paź 29, 2006 11:36 Nie Ma Sprawiedliwości Na Tym Świecie

Nie ma sprawiedliwości na tym świecie...

Znowu grzyby... :crying:

Gałka rozdrapała sobie skórę do krwi i po opatrzeniu wygląda tak oto:

ObrazekObrazek

Obrazek
Humory średnie, ale walczymy o lepsze (szczególnie wtedy, kiedy udaje się tę prowizorkę z siebie ściągnąć :evil: ), ale ogólnie nie jest źle...można się nad myszą poznęcać i wyżyć za niepowodzenia...

Obrazek
(Może się pobawię...a może nie?)

Obrazek
Sam wściekły wzrok wystarczył, by przepłoszyć chętnego na myszkę.... :twisted:

Obrazek
(Tu cichosza tam cicho, szaro, brudno...i nie ma sprawiedliwości na tym świecie !!!!)

gauka1

Post » Nie paź 29, 2006 12:21

O jejku :( Kocinki co wy tak dlugo z tym walczycie?
Kasiu, nie wiem co powiedziec , co doradzic - na szczescie (tfu tfu) nigdy z tym nie mialam do czynienia.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie paź 29, 2006 13:41

To chyba jakaś bardzo upier....a odmiana tego grzyba musi być!
Bardzo Ci współczuję!

Ja miałam kiedyś na twarzy (najprawdopodobniej od farby do włosów), ale po smarowaniu clotrimazolem mi zeszło.
...

CoToMa

[poprzednia][następna]