Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.Pszczółki w DS w Łodzi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 08, 2016 16:49 Re: Mama Agatka i jej dzieci..Pszczółki wróciły.

:201461

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Nie paź 09, 2016 16:59 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w drodze do DS-u.

Agatka od ponad godziny jest w samochodzie Marysi i oczywiście skoro to Marysia to kotka jedzie do Krakowa.Cieszę się, że będzie miała domek, ale bardzo ciężko było mi pakować tę złotą kotkę do transporterka. Taka była zawsze cichutka, wręcz niewidoczna, zero kłopotów. Najgorsze było to, że mała Gucia jej szukała.Majka nie, bo to Gucia była córeczką mamusi.Ale nie wolno mi się rozczulać. Agatka będzie miała domek z gatunku tych, które należałoby sklonować. Nie ma w tym ani odrobiny przesady. SkanskaNH odbyła wizytę PA, za którą bardzo dziękuję :1luvu: , tym bardziej, że to daleko i w dodatku Kasia była jeszcze chora.Domek doświadczony, od lat cała rodzina pomaga zwierzętom w różny sposób, a warunki jakie im zapewniają przekraczają moje wyobrażenia.To dom z osiatkowanym tarasem, a i ogród jest zabezpieczony siatką w taki sposób, że kot nie ma szans wyskoczyć.Nawet i drzewa w jakiś sposób są zabezpieczone, aby kot nie mógł się na nie wdrapać.Oczywiście zawsze koty wychodzą do ogrodu pod kontrolą, pomimo tych zabezpieczeń.Przepraszam, że piszę tak nieskładnie, ale chcę szybko i wszystko opisać.O zabawkach, drapakach, tunelach...itd nie będę się rozwodzić, bo to oczywiste.Wet taki z najlepszych.Agatka zamieszka na razie w pokoju gościnnym, z kuwetą, miseczkami, posłankami..itd.W drzwiach jest kratka, aby kocia rezydentka ( 11-letnia) i Agatka mogły się dobrze poznać.Jeśli nie będzie między nimi animozji Agatka wyjdzie na pokoje od razu. Relacje będą na bieżąco.
Dziękuję Arcanie za ogłoszenia :1luvu: , to dzięki niej mogę pochwalić się takimi domkami.Ja już z tym kiepsko sobie radzę.
A w ogóle to dziękuję wszystkim za wsparcie duchowe, za finansowe :1luvu: :1luvu: :1luvu: Moje koty nie są rasowe, nie mają wyjątkowego umaszczenia, w dodatku wszystkie to kocie biedy, skazane na bezdomność, głód, zimno i choroby. Tym bardziej cieszy mnie to, że mają to już za sobą, że przed nimi dobre i szczęśliwe życie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 09, 2016 17:07 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w drodze do DS-u.

Najmocniejsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Nie paź 09, 2016 18:30 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w drodze do DS-u.

Podwójne i potrójne :D :ok: :ok: :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw paź 13, 2016 7:05 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

Agatka ma się dobrze, je, korzysta z kuwetki i pozwala się głaskać.Tęskni chyba za kocim towarzystwem, a rezydentka jest obrażona i na razie nie chce żadnych kontaktów z Agatką.Potrzeba czasu.
Pszczółki są przeurocze, zwłaszcza Gucia to takie kocie słoneczko.Majka jest bardziej niezależna, ale obie są miłe, przytulaśne, wesołe, no sama słodycz.Mamy już nie ma, ale za to jest Benia i proszę, jakie były czułości
Obrazek Obrazek
Gucia jest przepiękna, dawno nie widziałam kota z tak błyszczącą sierścią.Jest szczuplutka, zgrabniutka, aż miło na nią patrzeć.
Obrazek

ewar

Post » Czw paź 13, 2016 7:36 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

Benia to skarb :1luvu:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw paź 13, 2016 15:05 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

waanka pisze:Benia to skarb :1luvu:

Zdecydowanie :ok: Warta tyle złota, ile waży, a waży sporo :oops: Bardzo ją kocham.Ostatnio nawet bez strachu pozwala się głaskać, dopiero teraz przekonała się, że na pewno nie zrobię jej nic złego.
Zobaczcie
Obrazek
P.Iza uszyła takie byle jakie posłanko ze starej mikrofazy.Koty o nie rywalizują, uszyła więc już takie kombinowane, z kawałków i teraz oba są zawsze zajęte.
A małe Pszczółki śpią przytulone, wcześniej się dokładnie wylizały.
Obrazek

ewar

Post » Sob paź 15, 2016 6:33 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

Agatka już zadomowiona.Chodzi po całym domu, ma ogromny apetyt.Z rezydentką ogłosiły pakt o nieagresji, mijają się, o przyjaźni na razie nie ma mowy.Agatka jeszcze trochę boi się, kiedy ktoś wykonuje gwałtowny ruch, ale jak się podejdzie spokojnie to poddaje się głaskom, wtula główkę w dłoń i w ogóle jest przemiła.
Pszczółki zdrowe ( odpukać!!!), szaleją z kotami, są bardzo ruchliwe, jak to kociaki.Będą chyba większe od Agatki, ale szczupłe, długonogie, tak mi się wydaje.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie paź 16, 2016 14:12 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

Moje kochane łobuziaki :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie paź 16, 2016 14:24 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

Czarne to chyba gadatliwe jest ?.

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie paź 16, 2016 14:26 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

I to bardzo :mrgreen:

ewar

Post » Nie paź 16, 2016 14:28 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

Lubie gadające koty ,bardzo lubię :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie paź 16, 2016 20:34 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

Ja też :D Gucia jest inna niż Majka, bardziej miziasta, takie wciąż kocie dziecko, które tylko by się przytulało.Majka bardziej niezależna, ale obie są wyjątkowo proludzkie.Energii mają mnóstwo, wciąż biegają, bawią się fantastycznie.Kochają wodę i potrafią siedzieć w wannie, kiedy myję zęby na przykład ( nie mam umywalki).Smakuje im bardzo woda w jakimś naczyniu pozostawionym w zlewie :wink: Majka ma też okropny zwyczaj włażenia łapkami do misek z wodą.Denerwuje mnie to, ale nie umiem jej tego oduczyć :oops: Są jednak obie tak słodkie, tak kochane, łagodne, że nie można się na nie gniewać.

ewar

Post » Czw paź 20, 2016 6:29 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

Pszczółki mają się znakomicie.Są szczuplutkie, ale wigoru można im pozazdrościć.Zaczynam zauważać różnicę w ich charakterach.Gucia jest gadatliwa, miaucząca, Majka tylko mruczy.Bawią się zawsze razem, najlepiej jedną zabawką.Lubią kulki z folii, które potem znajduję w środku buta :mrgreen: W nocy Majka śpi na fotelu, Gucia w nogach mojego łóżka.

ewar

Post » Sob paź 22, 2016 13:41 Re: Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.

Pszczółki są trochę niesforne.Wszędzie ich pełno, wskakują do wanny, do zlewu, rozrabiają jak zające w kapuście.Ale są przesłodkie :1luvu: Zawsze bawią się jedną wędką, nie wiem dlaczego
Obrazek
Rosną, ale są bardzo szczupłe.Na Majce tego nie widać, bardziej na Guci, że ma cudną sierść
Obrazek Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]