Gaja*, Morfeusz*, Joachim* - moja ogoniasta rodzina

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2015 10:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Z tymi rękawami to jest problem nie tylko w kurtkach. Mam swetry z przykrótkim rękawem, no koszmar jakiś ...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt paź 16, 2015 10:44 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mam 175 cm wzrostu i jestem puszysta z dużym biustem. Jak przymierzam kurtki to : jak w pasie i biuście jest ok to rękawy są wąskie jak na kij od szczotki i kończą się z 5 cm przed nadgarstkiem. Jak uda mi się dostać coś co rękawy kończą się tak że zakrywają mi w 1/5 dłoń to jak nawet zapnę się w pasie to za chiny nie dopinam się w biuście. Swetry na szczęście dzierga mi mama.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt paź 16, 2015 10:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dziędoberek!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt paź 16, 2015 11:59 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dziędoberek kalairku :)

Sihaja

Post » Pt paź 16, 2015 12:24 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:P :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt paź 16, 2015 21:41 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A ja lubię kupować i zakładać ciepłe ciuszki no bo jak zimno to przyjemnie coś przytulnego założyć.
Może dlatego, że ja w ogóle lubię ciuszki :) Rozmiarem też jakoś na mnie pasują przeważnie na szczęście sieciówkowe i internetowe rzeczy.
Poza tym jak gdzieś idę nie muszę pół godziny przed lustrem się zastanawiać to założyć czy to? Sukienkę? Spódniczkę? A może jednak - jak przeważnie zwykle- spodnie :lol: Tylko zakładam sweterek "okryjbiedę" i już gotowa! I wiadomo, że długie spodnie czy tam coś w stylu leginsów.
Poza tym jest przewidywalna pogoda, tzn wiadomo, że zimno i ubieram się ciepło. A latem to prognozy muszę słuchać, jak będzie? Bardzo ciepło, ciepło czy zimno, brać narzutkę czy nie brać? Itd.

A pisze to tak, żeby sama siebie też pocieszyć, że zimno nie jest takie złe jeśli chodzi o ubieranie się :mrgreen:

Sihaja, no nie są same szaro bure kolory, no nie. Piękne beże z subtelnym dodatkiem srebrnej nitki co by jeszcze rozświetlić sweterek. Lub w kolorze pudrowo różowym lub w bladziuteńkim różu - modne i pogodne :) Śmietankowe sweterki z dużym golfem i warkoczowym splotem :) Spokojny niebieski taki stalowy troszkę. Teraz pojawiają się takie puchate sweterki z włoskiem czy jak to nazwać. I są takie puszyste narzutki w ciepłych kolorach (ecru, beż,jasny brąz) zwierzęcego wzoru taka panterka nie panterka w H&M - w internecie oglądałam. Co by tu jeszcze... :) Nie wiem ale można coś wyszukać :) O! Marmurkowe bluzy różnego rodzaju w jeansowym kolorze. Ombre w niebieskościach. No jest troszkę :)

No i okazuje się, że wzrost 162 i mały biust mogą być czasami atutem

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Sob paź 17, 2015 9:54 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Nelly, no ja Ci mówię: jak mi się fason podoba, to kolor odpada. Jak kolor fajny, to fason do kitu. No i te za krótkie rękawy... Niestety większość rzeczy na długi rękaw mam z przykrótkimi rękawami. Nie znoszę tego, bo czuję się w nowej rzeczy jak jakaś bida straszna. Albo musiałabym kupić za dużą rzecz, więc nie wiem, co bardziej nędznie wygląda - wielki wiszący worek czy przykrótkie rękawki? Kiedyś byłam w Zakopanem. Tam jest większy wybór takich kurtek-wiatrówek i są tańsze niż u nas w sklepach, więc chciałam sobie kupić. W całym Zakopanem znalazły się 2 (słownie: dwie) kurteczki, które były na mnie dopasowane - i rękawy i cała reszta. Ja to nie wiem, czy jak mam takie małpiaste ręce? W letnich ubraniach nie ma problemu - krótki rękaw i tyle, I co ciekawe, nie mam problemu z bluzkami koszulowymi. Nigdy nie myślałam, że jestem niewymiarowa. Mam 170 cm, jestem szczupła, biust mały... A spodnie zazwyczaj są za długie, mimo, że nie mam takich najkrótszych nóg, raczej proporcjonalnie do sylwetki...
Dzień dobry :)

Sihaja

Post » Sob paź 17, 2015 13:51 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Pierwsze moje zdjęcia nocne, tylko dwa - z większym i mniejszym przybliżeniem, robione na szybko, bo autobus już podjeżdżał. W Olsztynie remonty, więc trochę bałaganu jest, ale chciałam zobaczyć, jak będą wychodzić nocne zdjęcia. I super wychodzą :)
Obrazek Obrazek
I moja księżniczka :)
Obrazek Obrazek

Sihaja

Post » Nie paź 18, 2015 10:06 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć Dorotko ! :1luvu:
Mizianki dla kotków pięknotków :201461 :201461 :201461
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto paź 20, 2015 0:21 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze: Albo musiałabym kupić za dużą rzecz, więc nie wiem, co bardziej nędznie wygląda - wielki wiszący worek czy przykrótkie rękawki? (...) jestem szczupła, biust mały... A spodnie zazwyczaj są za długie, mimo, że nie mam takich najkrótszych nóg, raczej proporcjonalnie do sylwetki...

Ja bym wybrała raczej "wiszący worek" niż za krótkie rękawy. Zimno Ci stale to grube swetry pod kurtkę i wypełnisz jakoś ją :) Może jesteś ZA szczupła i dobry Ci jest np. rozmiar s ale wysokością pasujesz na m lub l i dlatego. Nie wiem naprawdę.
Masz rację co do tego, że trudno czasami zgrać podobający nam się i kolor i fason, to prawda. No i trochę trzeba odpuścić, albo z jednym albo z drugim trudno :) Ja już prędzej odpuszczę fason niż kolor - ale też oczywiście bez przesady musi być taki co najmniej "może być choć szału nie ma" bo nie kupię kurtki w kolorze którego bardzo nie lubię choćby miała cudny fason.

Głaski dla trójcy :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto paź 20, 2015 11:49 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hello Dorcia!
No i widzisz, nocne fotki będziesz sobie mogła robić! :D
Gajunia! :1luvu: :1luvu:
W kwestii ubrań wolę się nie wypowiadać, jestem baardzo niewymiarowa. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto paź 20, 2015 12:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć :201461 :201461 :201461
Cudowne masz koty na parapecie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i jeden i drugi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro paź 21, 2015 10:55 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:lol:
Hejka!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro paź 21, 2015 12:25 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hejka :)

Sihaja

Post » Czw paź 22, 2015 5:37 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dzieńdoberek z rana :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]