Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewa L. pisze:klaudiafj pisze:Co Wy gadacie?? To na Mickiewicza było!!
Nie , nie - Mickiewicz jest niewinny.
MB&Ofelia pisze:Pan Tadeusz akurat mi się podobał. Tak samo jak Nad Niemnem, o Sienkiewiczu nie mówiąc.
Za to Lalki nie dałam rady przeczytać (poległam po przemęczeniu 2 rozdziałów), a takie Ferdydurke czy inni Szewcy to była masakra!![]()
Dyskusji o tym, co autor miał na myśli, nie lubiłam. Bo na ogół było tak, że w podręcznikach napisano, że miał na myśli to i tamto i do takich właśnie wniosków trzeba było dojść. A co, jeżeli ja uważam, że autor miał na myśli coś innego? I może rzeczywiście miał coś innego na myśli?
W wypracowaniu o Cierpieniach młodego Wertera napisałam, że Werter nie kochał Lotty tylko był egoistą upajającym się sowim cierpieniem. O dziwo, nauczycielce spodobało się podejście do tematu![]()
![]()
PS. Jak wam mija niedziela? U nas słonecznie, był dłuuugi balkooning, teraz sjesta poobiednia.
MaryLux pisze:Ewa L. pisze:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ależ nie Maryś. Zus jest na Zamenhofa a Plac Reymonta jest zaraz przed Placem Niepodległości kończącym ulicę Piotrkowską - najdłuższą ulicę w Łodzi mierzącą 7 km a zaczynającą się na Placu Kościuszki.
Ależ, Ewciu, ULICA Reymonta jest na wrocławskim osiedlu Kleczków i jest równoległa do Trzebnickiej. Na Trzebnicką z ZUS (czyli z Reymonta) można najłatwiej dojść przez Kleczkowską (z więzieniem) lub Kraszewskiego (ze szpitalem psychiatrycznym).
Myszolandia pisze:dostałam od CIe dwie gałęzie ,a teraz ?
Ewa L. pisze:Myszolandia pisze:dostałam od CIe dwie gałęzie ,a teraz ?
Oj tam zaraz dostałaś .....sama sobie wzięłaś![]()
Ładnie ci urosły.
MaryLux pisze:Ewa L. pisze:Myszolandia pisze:dostałam od CIe dwie gałęzie ,a teraz ?
Oj tam zaraz dostałaś .....sama sobie wzięłaś![]()
Ładnie ci urosły.
Wzięte lepiej rośnie
barbarados pisze:Kradzież kontrolowana . Dobre![]()
MaryLux pisze:barbarados pisze:Kradzież kontrolowana . Dobre![]()
Ja osobiście pozwoliłam Sylwii na kradzież
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, januszek, zuza i 65 gości